Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Piadine Romagnole

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 758 kJ /
3 049 kcal
Bílkoviny63,84 g
Tuky140,35 g
Vláknina15,00 g
Cholesterol 124 mg
Sodík 6,11 g
Sůl15,59 g
Sacharidy375,19 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Prášek do pečiva smícháme s moukou, přidáme všechny ostatní surovimy a vymísime přijemně vláčné těsto, které necháme asi hodinu odpočinout. (Pokud pospícháte, dá se tento krok vynechat.) Krok 2: Bude třeba vyválet placky. Můžeme buď vyválet velký plát těsta a z něj třeba kolem položeného talíře vykrojit kruh – s hezky pravidelnými okraji. Nebo je možné těsto rozdělit na 6 dílů a z každého pak placku vyválet. Měly by být asi 2 mm tenké. Krok 3: Rozehřejeme pánev s nepřilnavým povrchem, placky ještě před smažením propícháme vidličkou a přeneseme na horkou pánev. Smažíme přibližně 2 minuty z každé strany, až se na placce objevují tmavá očka. Krok 4: Usmažené placky stohujeme natalíři, zakryté čistou utěrkou – do naplnění změknou a nelámou se. Krok 5: Naplnit je možné podle chuti. Měli jsme je s kozím sýrem, rukolou a plátky rajčat – plní se jen na polovinu placky, druhá se přes ni přehne – takto naplněnou placku je dobré trochu osmažit opět na suché pánvi dokřupava. Krok 6: Můžeme podávat plněné, přehnuté napůl….nebo naplnit a srolovat jako palačinku….nebo náplň rozprostřít po celé ploše piadiny, druhou, prázdnou placku přiklopit a takto upravené je rozřezat na klínky (čtvrtky). Ať je konečná úprava kterákoliv, s libovolnou náplní, pořád je piadina výborným a rychlým občerstvením.

Zveřejněno 13. 3. 2015

Poznámka autorky cathleen

Piadinu znali už staří Etruskové. Tehdy byla asi ještě jednodušší nez dnes, pravděpodobně používaná místo talíře nebo natrhananá na kousky, určená k vytření mísy se zbytky jidla.

Dnes je piadina nadlehčená trochou prášku do pečiva (jinde sodou nebo i droždím). Ale pořád je to ta stará, prostá placka, kterou je možné naplnit podle přání a chutí jednotlivých stolovníků.

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Piadine Romagnole

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mnzA

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Piadine Romagnole

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mnzA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

Zajímavý recept, zase specialitka:-p+:yes:moc lákavé z fotky:-D

Tak to zkusím určitě, kynutou verzi znám, tahle mě láká taky. :yes::-)

Recept vypadá výborně!

cathleen:S tím sádlem to musí být dobrota:-*:-! Ukládám a na suché pánvičce upeču!:-p

zizala: díky Jarka, pozriem sa tam, nenapadlo ma, že to tam môžeš mať. cathleen, prepáč. :-8

cathleen: To sice nejsou, ale nechci pod Tvým receptem upozorňovat a ukazovat na ten můj :-8 Nezdá se mi to úplně košer ;-)

zizala: proč by se to nehodilo? Nejsou všechny recepty jen na topkách ;-)

cathleen: Já s tou mou pitomou klávesnicí než to naklepu a opravím, už je pozdě :-8

tejaja: Malinko jiný poměr, místo mléka sodovka např. Nechci sem dávat odkaz, nehodí se to, když budeš chtít porovnat, najdeš je na mých stránkách ;-)

zizala: Zvyšok surovín aj postup ako tu, rozumiem dobre? ;-)

tejaja::-) Jak píše cathleen, dělám je kynuté.

Veronika.Hrozna: všechny suroviny jdou do těsta - placky se smaží na suché pánvi ;-)

Šikovné, poznám, ale nikdy som nerobila. Musím vyskúšať. ;-) Jarka, v čom sa líši tvoja verzia? ;-)

cathleen: Smaží se to v tuku,nebo se to peče na suché pánvičce? A to sádlo jde do těsta? Jsem asi popleta, nějak jsem to nepochopila.:-(

Tématické fráze:
piadina naplně, piadine napln, piadiny placky, příprava piadiny, jak pripravit placky piadina, nataliri.cz, testo na piadine

Suroviny:
mouka hladká, mléko, voda, cukr, med, sůl, sádlo, prášek do pečiva

Přidat fotografie receptu