Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Králík 3 v 1

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

klukodvody klukodvody

Středně náročný

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 180 min

180 min (180 min příprava)

Suroviny

Porce: 2 + 2 + 4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie875 kJ /
209 kcal
Bílkoviny8,37 g
Tuky3,35 g
Vláknina23,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 676 mg
Sůl1,65 g
Sacharidy26,98 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zeleninu očistíme a nakrájíme na kolečka, cibuli nahrubo. Králíka opereme a naporcujeme, zadní kýty vykostíme a uschováme na řízky. Krok 2: Hřbet zbavíme částečně kostí. Do pekáče dáme sádlo a nakrájenou zeleninu, na kterou naskládáme naporcovaného králíka, osolíme, přidáme koření a lehce podlijeme vodou. Krok 3: Přikryjeme poklicí a dáme do trouby na 220°C. Asi půl hodiny na to vůbec nekoukám, potom obrátím kousky masa, podle potřeby podliji vodou a dopeču odkryté do měkka. Krok 4: No a kosti, vnitřnosti a celou zeleninu postavím na polévku. Takže z jednoho králíka máme řízky, králíka na zelenině a polévku. K tomu dávám pečáky, ale ty jsou tady na topkách a mám povoleno je používat i ke zveřejnění.

Zveřejněno 20. 3. 2015

Poznámka autora klukodvody

Tu zeleninu nemixuji, ale je možné ji umixovat nebo propasírovat anebo jen ocedit šťávu. Já to mám rád takhle. Ty brambory jsou tu jako pečené brambory se slaninou

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík 3 v 1

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Vkx9

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík 3 v 1

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Vkx9

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Jana Hamzova: My jsme doma králičí stehna před obalením odblaňovali a řízečky byly jako dort bez nějakého dopékání ;-)

Králíka miluju na všechny způsoby a ty řízky jsou asi nejlepší :yes: Králíky doma máme a děláme všechny možné recepty, ale řízky vedou.Jak píše chocolate, řízky můžeme dopect ve sklovarné misce a pak jsou křehoučké..já už slintám :-p:-p
Jinak polévka z králíka super, jen u nás bez hlavy.. to prostě nemusím.:-K :yes:

Cecilka já jsem vůbec nemyslel ,že by jste mně nějak urazila .No to vykoštění je celkem jen praxe já vám přidám k tomu králíkovi ještě nějaké obrázky .Krásnou dobrou noc a ať se Vám vydaří.

Klukovody, vobec som vas nechcela urazit. A aj ja mam domaceho kralika, udajne mladeho, kupujem ich od susedov z domaceho chovu a tento, co mienim urobit na Velku noc mal vraj iba par mesiacov, neviem kolko, nevyznam sa v tom. A rovnako ako vy, ani ja by som kralika v obchode nikdy nekupila:-!:-!:-!:-!:-!:-!
A este, nie je mi jasne, ako dokazete vykostit chrbat:-?:-?:-?:-?. Raz som sa o to, podla nejakeho receptu, pokusala, no nemala som trpezlivost, takze som ho dala aj s vnutornostami do polievky. Predne nohy + "zadok" + tzv. masove odrezky som robila na smotane. No a moj "uspech" s vyprazanymi stehienkami uz poznate.
Ale vas remoskovy tip určite vyskusam a vysledok vam oznamim.
D.noc a pekny zajtrajši den

Cecilka to bych si nedovolil už proto ne ,že moje milovaná babička se jmenovala Cecilka .Jinak dneska jsme měli řízek z králíka k obědu naklepaný normálně a byl měkoučký .No je to králík doma pěstovaný .V marketu mraženého bych nekoupil ani nevařil.

casino: dakujem za link na zmakcovanie masa, vidim to po prvy raz a necudo, stale sa ucim varit.:-((:-//
Klikvody: mam starozitnu remosku este z minuleho tisicrocia=mam vsetky tri misky takze vas recept na rezne z kralika v tej najmensej vyskusam urobit aj napriek tomu, ze nemam palicku s hreby na zmakcenie masa.:-//
Ale nezelajte si ma,:-!:-!:-! ked ste si zo mna urobili srandu. Pomsta, v podobe spaleneho jedla pre navstevu+rodinu vas neminie:-D:-D:-D:-D:-D.

cecilka:
Možná klukodvody: myslel TENDERIZER http://www.labuznik.cz/clanky/zmekcovani-masa-tend...

majka:
25dkg sádla,12,5dkg másla, 10dkg špeku:-O
No, to vypadá na ušáka velikosti malého prasete... :-D

Já jsem nikdy nedělala králíčí řízky,to si dám radši vepřový.Komu chutná,ať si ho udělá.Toho masa z králíka je škoda.Já dělám králíka cibuláka.Kdo chce,ať to zkusí,nám moc chutná.Je ale potřeba papiňák,ve kterém se nejprve vaří.
1ks králíka,bez hlavy a vnitřností naporcuji,hodně opepřím a osolím.
Na 25dkg sádla,12,5dkg másla dám zesklovatět 2ks cibule,přidám 10dkg na kostičky nakrájeného špeku.Na tento základ narovnám osoleného a opepřeného králíka,přidám 2 stroužky prolisovaného česneku,2 lžíce octa a 1/4 L vody.Uzavřu papiňák a vařím 25min.od začátku syčení hrnce.Potom vše přeliji buď na pekáč,já mám vyšší kastrol a dám upéct do trouby.Je to mňamka.

Cecilka je to celkem jednoduché .Existuje taková palička která má takové hřeby .Tím to maso zkřehčím a promasíruji solí a potom pomalu smažím většinou pod pokličkou ale byla tu zmínka o remosce a to je ideální řešení pokud máte tu mělkou smažící misku .Máme ještě starou remosku a u té jsou tři různě hluboké tak v té nejméně vysoké a uvidíte že budou křehké.Potom před koncem když na ně dáte lísteček másla a necháte je dojít ,jiné řízky ani nebudete chtít .Dobrou chuť a dejte vědět jak jste dopadla.:-D:-D:-D:-D:-D:-D

cecilka:Myslim, ze by to melo jit dopeci i v remosce.Take preji hezky zbytek vikendu.

Chocolate, vďaka za radu, vyskúšam, ale mám problém, z priestorových dôvodov nemám normálny sporák,takže varím na el. dvojplatničke a všetko pečiem v remoske. Ale, za pokus to stojí, rezne z králika mám totiž veľmi rada. :-p:-p:-p:-p
Pekný víkend

cecilka:Zkus je po osmazeni dat do vyhrate trouby a na nizkem stupni pomalu dodelat.Delavam to tak treba i s rizkami z veprove kyty.

Klukovody: všetko vo vašom recepte mi je jasné, ukladám si ho, pripravím pre veľkonočnú návštevu. Nie je mi ale jasné, ako môžete robiť zo stehien=kýty rezne? Už som to neraz skúšala, no vždy boli príšerne tvrdé, hoci som ich vyprážala na absolútne min. teplote. A to som mala králikov mladých. Skúste mi poradiť. Nemala by som, vykostené stehienka najprv uvariť do polomäkka, potom obaliť a tak vyprážať? No a vývar samozrejme použiť, aj s vnútornosťami, na polievku.
Vďaka za radu a poučenie

:-p:yes:

:yes::yes:

Tématické fráze:
recepty kralík na všechny způsoby, řízky z králika, vnitřnosti z králíka, řízek z králíka, králík vnitřnosti, kralik na řízek, vnitřnosti králíka, řízek s králika, hlava z králíka, králík recepty, králík rizek, kralik na mrkvi, vnitrnosti kralik, rizky s kralika, recepty z králíka, králík jako řízek, krralik vnitrosti, co s vnitrnostmi z králíka, tri králík, řízky z králíka recept

Suroviny:
králík, mrkev, petržel, cibule, celer, sádlo, bobkový list, koření nové koření, sůl, koření grilovací, voda, mrkev, petržel, celer, cibule, kosti z králíka, králík, králík, sůl, bujón, těstoviny torteliny, sůl, pepř, voda

Přidat fotografie receptu