Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mrkev pečená v sezamu

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

zizala zizala

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Očištěnou mrkev nakrájíme na hranolky, pokapeme olejem, osolíme a opepříme, posypeme směsí strouhanky a sezamu, pořádně prohodíme, aby se pěkně obalila. Krok 2: Na plech dáme papír na pečení, nasypeme mrkev a pečeme v troubě při 180°C, dokud mrkev nezměkne. My ji máme rádi na skus, takže jsem pekla asi 15 minut, aby nebyla rozměklá. Krok 3: Na talíři můžeme pokapat rozpuštěným máslem.

Zveřejněno 21. 3. 2015

Poznámka autorky zizala

Další moje recepty najdete na

http://www.mlsoty.estranky.cz/

Recept jsem našla na italských stánkách o vaření.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mrkev pečená v sezamu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1nlo

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mrkev pečená v sezamu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1nlo

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

Zajímavý recept:-p:yes: Mrkev mám ráda jak syrovou, tak i dušenou. V troubě jsem jí ještě nedělala, tak určitě vyzkouším.

:-p ta vypadá úžasně, už mám uloženo:yes::-K

popoluska340: :-)) Téměř jako u nás ;-)

Ked mam doma suroviny a cas tak hned skusam receptiky,a manzel sa pyta,co zase robis alchymiu.:-)

popoluska340: Takhle rychle jsi vyzkoušela, prima :-)):yes: Díky za zprávu, mám radost, že chutnalo :-K:-)

tak dievcata musim sa pochvalit,prave degustujem mrkvicku,aj so susenym cesnakom a dokonca s mojou bezlepkovou struhankou.Ako chutovka na vecer je to super.Manzel ani len nechcel ochutnat,budem mat na zajtra do zahradky.:-))

Jaro se blíží, tak nástup zdravějších jídel:-DRecept se mi líbí, se sušeným česnekem taky nemám zkušenosti - poučila jsem se, prima.
:-p+:yes:

cathleen: Tak to by ji mohli mít i ve zdravé výživě, zeptám se, z netu se mi objednávat nechce ;-)


Děkuji všem za milé komentáře :-):-K

hosta::-)) Koukala jsem na ten Tvůj recept:yes:, jsem ráda, že jsem se s tím parmezánem "nesekla". Věřím, že to s ním bude dobré :-p

magdalenka: No, my čím jsme starší, tím hůř ten čerstvý snášíme, to je pravda. Když to s ním někdy přeženu, bývá nám dost těžko. Tak se poohlídnu po sušeném, asi nastává čas na změnu :-8

Vypadá báječně, zkoušela jsem už různě pečenou mrkev (i petržel) - vidím že někdo přidal můj recept do podobných:-) - příště tedy podle tebe. S tím parmezánem zkus, je to super:yes:

zizala: dcéra má kopec tráviacich problémov, napr. aj s cesnakom. Do jedál pre ňu ak pridám ten sušený - môže to konzumovať bez problémov. Kedysi som nepoužívala, akosi som ho neuznávala.

zizala: http://www.koreni.cz/obchod/jednodruhove-koreni/ce...
Je součástí i jejich smési korení do chleba a když ho rozkousneš, maličko štipká na jazyku.

Angel 666: Díky, zkusím :yes:

zizala: taky jsem až donedávna sušený česnek nepoužívala. Pak jsem ale nemohla sehnat český a ten čínský mi fakt nevoní, tak jsem z nouze koupila ten mletý sušený a od té doby ho mám v kořence. Používám ho občas právě do nějakých směsí na obalování ;-):-)

Tématické fráze:
pečená mrkev v troubě, pecena mrkev s parmazanem, mrkev recepty, pečená mrkev, sezamova mrkev, pečená mrkev se sezamem, pečená mrkev s cesnekem v troubě, pečeme s mrkvi, mrkev pečená v troubě, mrkev se sezamem, pećená obalovaná mrkev, mrkev v troubě s parmezanem, pečená mrkev v remosce, mrkev s parmazanem pecena v troubě, pečená mrkev v troubě s česnekem, jak konzumovat sezam, grilovaná mrkev, mrkev v medu a sezamu, italská pečená mrkev, peceme ze sezamu

Suroviny:
mrkev, olej olivový, sůl, pepř, strouhanka, semínka sezamová

Přidat fotografie receptu