Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Prskačka

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Maica

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 194 kJ /
2 437 kcal
Bílkoviny200,10 g
Tuky12,38 g
Vláknina15,38 g
Cholesterol 330 mg
Sodík 344 mg
Sůl0,84 g
Sacharidy373,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na oleji zpěníme na drobno nakrájenou cibuli a přidáme na kostičky nakrájené maso, osolíme a orestujeme. Krok 2: Zasypeme provensálským kořením a chvilku podusíme. Krok 3: Pak přidáme žampiony a malinko podlijeme vodou. Krok 4: Chvilku povaříme a přidáme rajský protlak. Podusíme. Krok 5: Přidáme šlehačku a je hotovo. Podáváme s širokými nudlemi (vypadají jako hnízda).

Zveřejněno 22. 3. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Prskačka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3l1p

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Prskačka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3l1p

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Neprskejte a varte!:-D

Jednoduché,ale vyzerá to :-p:yes:Máme radi takéto "šťavnaté" jedlá:-*

Dnes jsem vařila ,je to dobrá mnamka,akorát jsem tam místo žampionů dala hříbky:-K:yes:

Ten název mě taky rozesmál a zastavil právě u tohoto receptu.
Nedá se nic dělat,bude se vařit prskačka.Dávám bodík.:-8

Taky nevím proč Prskačka,ale je to výborné :-p:-p:-p:yes:,bodík dávám:-D

Asi krajové, tak jako se jelitové polévce říká prdelačka. Proč? Já nevím, trápit se tím nebudu. Ale Prskačku už jsem kdysi kdesi slyšel. :-O

Taky jsem podrobně četla, proč prskačka, ale na nic jsem nepřišla:-(

Jo, to vypadá dost dobře, jen mi nejde do hlavy ten název-proč Prskačka? Něco při tom prská, nebo krajový název:-?

Tématické fráze:
kuřecí prska, krůtí maso na žampiónech, kureci maso na zampionech, jelitová polévka, kureci maso na rajskem protlaku, kuřecí prsko, kuřeci prska recept, kuřecí maso, rajský protlak, facebook- majka šedivá, majka šediva, kureci maso na zampionech recepty, kuřecí maso v rajském protlaku, čínské maso, kuřecí maso recepty rajský protlak, krůtí prska recepty, polévka jelitová, prska na žampionech, kureci prska pro deti, prdelacka, recept na kureci prska

Suroviny:
maso kuřecí, olej, cibule, žampiony sterilované, protlak rajčatový, koření provensálské, sůl, smetana ke šlehání, těstoviny

Přidat fotografie receptu