Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Terrina z lilku a kuřecího masa

Hodnocení receptu je 4,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

radiator radiator

Náročný

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 563 kJ /
374 kcal
Bílkoviny28,07 g
Tuky23,05 g
Vláknina3,65 g
Cholesterol 777 mg
Sodík 305 mg
Sůl0,63 g
Sacharidy12,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Předehřejeme troubu na 200°C (horkovzdušnou na 180°C). Lilek rozkrojíme na polovinu, v každé půlce uděláme nožem v dužině křížem hlubší zářezy, do kterých vsuneme plátky česneku. Potřeme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Krok 2: Do trouby na mřížku dáme pečící papír, půlky lilku na něj položíme a pečeme cca 40 minut. Do pánve s olejem dáme umleté kuřecí maso, přidáme na kostičky nakrájenou papriku a restujeme cca 7 minut. Krok 3: Po upečení necháme lilek trochu zchladnout a pak dužinu vydlabeme lžící do mísy, můžeme příp. ještě rozmixovat tyčovým mixerem. Krok 4: Do pyré z lilku přidáme orestované maso s paprikou, petrželku, vejce, strouhanku, tymián, případně ještě dochutíme pepřem, solí a vše dobře promícháme. Krok 5: Zapékací misky vytřeme olejem a vysypeme strouhankou nebo mletými mandlemi. Misky naplníme směsí a dáme na plech, do kterého nalijeme vodu, aby v ní byly misky do půlky ponořené. Terrinu pečeme minimálně 45 minut, záleží na velikosti zapékacích misek. Krok 6: Po upečení necháme terrinu dostatečně vychladnout minimálně 4 hodiny, pak jde dobře ze zapékacích misek vyklopit. Krok 7: Podáváme s pečivem a nebo v případě teplé variace s bramborami či bramborovou kaší. Upečená terrina jde dobře namazat na chleba jako pomazánka. Terrinu můžete udělat také bez kuřecího masa jako vegetariánskou.

Zveřejněno 28. 3. 2015

Poznámka autorky radiator

Terrina chutná výborně jak studená, tak i teplá.

Pokud budete servírovat terrinu ještě teplou, počítejte s tím, že nejde snadno vyklopit ze zapékací misky-musíte jí pomoci trochu nožem;-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Terrina z lilku a kuřecího masa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qrBD

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Terrina z lilku a kuřecího masa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qrBD

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
maso na lilku, lilek k masu, recepty do zapekacích misek, top recepty z cukety,lilky,kureci, recepty v zapekacich miskach, lilek a kuřecí maso, kuřecí maso a lilek, terrina drůbeží, co jde udelat z kureciho masa, kuřecí maso, lilek recept, tncz nova

Suroviny:
lilek, řízky kuřecí, vejce, petrželka, česnek, paprika čerstvá červená, tymián čerstvý, rozmarýn, koření oregáno, majoránka, strouhanka, olej olivový, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu