Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem

Upéci kachnu je časově náročnější, přesto se jedná o nenáročnou přípravu. Vyzkoušejte náš recept na pečená kachní stehna a připravte slavnostní oběd. Chybět samozřejmě nesmí červené zelí a bramborový knedlík.

Hodnocení receptu je 5,0 (39×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 100 min

120 min (20 min příprava + 100 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Kachní stehna posolíme, pokmínujeme, posypeme majoránkou, vložíme do pekáče, podlijeme vodou, přikryjeme a pečeme. Krok 2: Asi po půl hodince odkryjeme a ještě pečeme, až je kachna měkká a má zlatou kůrčičku. Během pečení bez poklice často přeléváme výpekem. Krok 3: Na oleji zpěníme cibuli, vložíme na ni sterilované červené zelí, mírně podlijeme a vaříme asi 20 minut, až je voda téměř vyvařená. Pak jen malinko zaprášíme hladkou moukou a ještě chvilinku povaříme. Krok 4: Dochutíme octem, cukrem, každý podle své chuti.

TIP: Jak připravit dokonalou pečenou kachnu

Zveřejněno 22. 3. 2009

Poznámka autorky JanaDorazinova

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8q2r

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8q2r

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (42)

Děkuji za recept :-K Kačena byla super<3

Mám dotaz, a na kolik stupňů se ty stehna pečou? Děkuji

brgul: Zhruba na 180 stupňů. Ke konci, když už jsou měkká, přidávám;-)

Podle tohoto receptu jsem se vyloženě učila péct kachnu :-) A peču ji tak stále. Díky :-K

Valis: Já díky :-)

Petr: Tak to mám radost. Víno není rozhodně na škodu;-)

Udělal jsem si to zelí a musím podotknout, že je luxusní. Jen jsem si dovolil do něj přidat trochu bílého vína na spestreni chuti. Velmi doporučuji. Famózní.

Jojo, výborné to bylo :-p:-p:yes::-K

Irule:;-) taky bych si dala, ale nechci kupovat celou kachnu. Co si budem povídat, moc toho na ní není a jsme jen dva ;-)

U nás bude v neděli :-p:-K:-D

savlinka:;-)

lubinka::-)

savlinka: U nás taky:-p

U nás byla dnes také:yes:

Johanka128: Tak to mne těší!! Taky bych si ji dala:-p

Jani, dneska jsem dělala kachnu podle Tebe a byla vynikající...manžel si i přidal:-)))

lomačka:;-) díky:-)

Jééé Jani, to vypadá KRÁSNĚ :DDD:yes:

Olda Hlavacek: tak doufám, že bude chutnat!:-) Všechno nejlepší k narozeninám!;-):-K

Olda Hlavacek 4. 5. 2012 05:41
Rad varim,dnes mam narosky tak si tu kacenku na majorance upecu.Dik za bezva napad.:-)):-)):-)):-))9

petra: jasně, že ano!! Udělej si zelí, jaké máte rádi a houskový knedlík je taky fajn;-)

:-*holky musí být červené z a bramb.knedlík nebo bílé a houskový??chci udělat jen bramborové.,půjde to?

Bonyczek:;-):-)

Bonyczek 2. 4. 2012 11:26
Operena pipina a kacenabude dnes k obedu- ta kacena dnes a pipina v nedeli. Bude majorankova, tesime se jak yak. Diky za tip
- odbornici na pipokaceny. Peknej den vsem

yasmin: já to znám, zkoušela jsem, poradil mi to syn a je to fakt dobré;-)

kdyz je rec o majorance ja ji davam do ryze,nekde jsem cetla ze nekdo nekde mel super ryzi tak se zeptal cim to a rekli ,ze s majorankou..tak zkuste:-p:-p

Pěkně prosím, jak má výbušná na fotkách ty knedlíky, které to jsou? Vypadají moooc dobře. Zítra se chystám dělat kačenu, tak že bych udělala i jinou přílohu...moc moc děkuju :-K

Jani, červené zelí můžeš vyzkoušet i s klasicky upečeným kuřátkem.:-p Tahle kombinace manželovi i mně velice chutná = pečené kuře, červené zelí, knedla. Cibulku někdy usmažím na anglické nebo vahalové slanině. Pak přidám červené zelíčko a ke konci dušení nastrouhám 3 větší jablíčka.

Díky, já už jsem kachnu dlouho zas nedělala, tak to pak zkusím s tím vínkem;-)

Kačenu s majoránkou peču jak Janka. Dělávala to tak již moje maminka – sůl, kmín, majoránka. Do červeného sterilovaného zelí (10 - 15 minut před dokončením) ještě přidávám 2 - 3 strouhaná jablíčka. Když mám červené víno, tak podlívám vínkem (cca 1 dcl). Jablíčka a červené víno dají zelíčku znamenitou chuť:-p. Jani, posílám bodíka.:yes:

dnes doslo na druhe kacacie stehno....a musim znovu napisat, ze uz nebudem robit nikdy inak , len tu pomalu variantu pecenia. nabuduce budem musiet asi kupit normalne celu kacku, pretoze ja som tie stehna ani vcera a ani dnes vonkoncom neochutnala....alebo kupit viacej stehien...boze ze ma nenapadlo take lahke...:-*

Ještě jsem chtěl dodat, že ke kachně dělám kyselé zelí a červené hlávkové. :-p

Jani, majoránku používám taky, používala ji i moje babička. Majoránku si pěstuji sám, po usušení odrhnuté stonky uschovám a ty pak dávám pod kachnu i dovnitř. Majoránkové stonky používám i do slepičího nebo kuřecího vývaru.;-) Majoránkou provoněná kachna zaslouží bodík.:yes::yes::-))

Tématické fráze:
kačena s červenym zelim, kachna se zelim, kachna recepty, zelí ke kachně, pecena kachna se zelim, pecena kacena s cerveným zelim, kachna, červené zelí, červené zelí recept, recept kachna se zelim, kachna na cervenem zeli, kysané zelí ke kachně, červené zelí sterilované, bramborové knedlíky recept, recepty kachna, zelí ke kachne recept, kachna se zelím recept, pečená kachna na červeném zelí, dušené červené zelí ke kachně, sterilované červené zelí

Suroviny:
stehno kachní, sůl, kmín celý, majoránka, olej, cibule, zelí sterilované červené, mouka hladká, ocet, cukr, knedlík bramborový

Přidat fotografie receptu