Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kančí se šípkovou omáčkou

Kančí se šípkovou, nebo se zelím? My máme jasno, a proto pro vás máme variantu se šípkovou. Podle našeho receptu se vám zaručeně povede. Budeme doufat, že se doma nezačnete dohadovat jako pánové ve filmu Slavnosti sněženek.

Hodnocení receptu je 5,0 (37×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Náročný

Doba přípravy 170 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 140 min

170 min (30 min příprava + 140 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 162 kJ /
2 190 kcal
Bílkoviny127,00 g
Tuky157,78 g
Vláknina19,25 g
Cholesterol 336 mg
Sodík 2,25 g
Sůl5,52 g
Sacharidy25,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kančí prošpikujeme slaninou, osolíme, opečeme v pekáčku na zbytku slaniny a na oleji s máslem. Krok 2: Maso odložíme stranou a na tuku opečeme nakrájenou zeleninu a koření. Krok 3: Vrátíme maso, podlijeme vínem a čajem, přidáme 1 lžíci šípkového džemu, přikryjeme a pečeme v troubě doměkka. Krok 4: Během pečení, je-li potřeba, podléváme vývarem nebo vodou. Krok 5: Maso vyndáme, do omáčky přidáme další lžíci (nebo víc - podle chuti) džemu, dochutíme a propasírujme nebo rozmixujeme.

TIP: Zvěřina - oblíbené recepty

Zveřejněno 22. 3. 2009

Poznámka autorky maris

Většinou je třeba zvěřinu předem naložit. Já nejraději jen poliji rozpuštěným máslem, přidám koření a nechám v chladu přes noc odležet.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kančí se šípkovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j2R4

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kančí se šípkovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j2R4

Marie

Komentáře (37)

veronikaps: moc děkuji za vyzkoušení a za krásnou fotku:-K

Výborné. Také jsme si moooc pochutnali.:-K

Posílám bodíka, vynikající recept, jednoduchý, včera jsem dělala a super, manžel si pochvaloval :-)

Ivka: děkuji, že jste si vybrala tento recept a jsem moc ráda, že jste spokojení;-):-)

Inspirovala jsem se Tvým receptem a posílám velkou pochvalu a k tomu zasloužený bod:yes:. Moc jsme si pochutnali:-p. Pekla jsem v pomalém hrnci.

Zajímavý recept zrovna sem dělal o víkendu srnku na divoko a přišlo mi to trochu podobný akorát místo šípkového džemu sem dával brusinkový. ale určitě zkusím :-p

Veronika.Hrozna: Veroniko, odpovídám na Tvůj dotaz tady - uvařím si hodně silný čaj a přidám k masu společně např. s vínem nebo vývarem. Chuť se zvýrazní:-)

L.e.n.k.a: moc jsi mě potěšila, děkuji;-):-)

Opravdu výborný recept. Zvěřinu jsem jedla poprvé v životě a musím říct, že podle tohoto receptu se kanec povedl na výbornou. Dlouho jsme si tak nepochutnali:-p:-p posílám zasloužený bod.

Jarka.B: děkuju za tak dobrou zprávu,:-) mám radost, že chutnalo:-):-K

maris:
Tak moc moc dík, povedlo se,chutnalo to moc, i přítel který moc zvěřinu nemusí si pochutnával, omáčka je opravdu dobrá...ještě jsem si vyhrála, propasírovala tam uvařené šípky... jelikož šípky na čaj si sbírám a suším...díky

Jarka.B: moc děkuju a hlavně doufám, že bude chutnat a budete spokojeni;-):-)

Tak bodíka posílám ted, nebyla jsem přihlášená..

Dobrý den, hledala jsem inspiraci, jelikož jsem dostala kousek kančí kýty, tak to dnes naložím a o víkendu vyzkouším... Díky za inspiraci.. a posílám bodík

No to je božská krmě a ty fotky:-O:-O:-OKdo umí, ten umí:-!:yes: Samozřejmě bod:yes:...+1

se šípkovou:-!:-! se zelím:-!:-! se šípkovou:-!:-! se.... picnu:-O:-O to je nesmírná krása:-):-):-K:-K:yes::yes::yes:

Alicka: moc děkuji za vyzkoušení, mám radost, že vám chutnalo:yes: Díky:-K

maris-musím opravdu pochválit tuto delikatesu,kterou jsem už podruhé svým blízkým přesně podle Tvého receptu uvařila.Opravdu vynikající.Děkuji za recept.:yes::-K

Díky za recept. já jako dcera myslivce občas zvěřinu dělám a myslím, že za ta léta i dobře :-D. Ale potřebovala jsem inspiraci. No nakonec jsem to tedy vyzkoušela takhle, ale místo šípkové omáčky (nemám ani šípkový čaj:-8) dělám švestkovou. No tak snad to bude dobré. Kýtu jsem měla naloženou dva dny v drceném pepři, bobkovém listu, novém koření... no když jsem to dnes vytáhla z lednice, vůně úžasná.

:-8ahoj.o vikendu budu muset varit kance.jelikoz je to moje premiera s praci s divocinou,tak hledam inspiraci.rozhodla jsem se pro tento recept,tak pak pisnu jak to dopadalo

vybusna, jaaja - děkuju:-K:-K

Dělala jsem z daňka i z kance a je to úžasný recept. Také vychytávka se šípkovým čajem. Zvěřinu vždycky nakládám, podle úpravy, buď do láku nebo do česneku.

znovu som robila podla tohto receptu a znovu by som dala najradsej tisic plusiek....

Lidko, já mám dojem, že jsem ho kupovala v Tescu, ale určitě ho taky mívali v Bille. :-)

Kde, prosím, koupím šípkový džem?

pajakubat 12. 9. 2009 13:00
Super recept:yes:. Jenom bych dodal, zahustěte strouhaným perníkem:-*. Recept je také možné trochu zjednodušit, stačí použít jen džem, ale ve větším množství. Čaj je možné použít jako náhrada džemu.;-)

vybusna : mám radost, že vám chutnalo:-*:-)

dnes konecne prisiel cas na divinu. maso som podla maris nemarinovala....dva dni lezalo v mlieku podla spagetky a potom som obliala maslom, podla receptu. jednym slovom vynikajuce......mozno ma ukamenutjete ale nedavala som ani jalovec, ani tymian...okoreniola som to divocinov a tom su urcite tieto bylinky zastupene...raz som jedla diviny kde bol jalovec a trochyu sa s nim prehnalo a cely cas som mala pocit, ze maso bolo dusene v borovicke:-S.
no...je to vynikajuce a davam plusko.....fotku nepridavam...mala som lopatku aj s kostou a castou nohy...takze som maso po upeceni vykostila a nemam to take uhladne ako maris.

Maris:-)co více dodat,vše bylo již vyřčeno a žádná slova chvály na mě nezbyla;-).Je to prostě nádhera a ani nechci takhle večer pomyslet jak výtečně to asi chutnalo:-pPosílám boďku a jde do oblíbených a snad i co nejdříve uvařených:-p:-D

Marti, děkuji za pochvalu a za bodík:-)

Bibi, moc děkuju :-) natřásám se tady :-8:-8

Maris, to vypadá tak nádherně, že mám pocit, že se oknem dívám do pětihvězdičkového hotelu:-D;-):-))

parádní fotky, luxusní jídlo :yes:, dávám bod :yes:

Děkuju vám, jsem moc ráda, že se recept líbí. Nebojte se zvěřiny, není vůbec těžké ji připravit. My ji máme moc rádi a jediná chyba je, že nemám ani doma, ani ve svém okolí nějakého myslivečka, který by mě zásobil a v obchodech je strašně drahá. Jednou za čas si ji ale dopřejeme;-)

Zvěřinu miluju (jak je na jídelním lístku - jdu do ní), ale namám na ní zdroj a ani bych ji takhle neuměla udělat. Jen jednou jsem dělala kančí guláš, když manžel sejmul kance autem ;-(, ale o tom už jsem tu psala. Dávám bod, protože mi to neskutečně dráždí chuťové buňky :-p:yes:;-)

Maris, co na tohle říct.. Ty jsi holt umělec, co se týká jídla. Já se přiznám, že krom zajíce a jeleního guláše, jsem si na divočinu netroufla. Vždycky se bojím, že cokdyž to nebude chutnat nikomu a já se s tím budu matlat. Ovšem, tak "umatlané":-D jak to máš nádherně ty, bych to taky chtěla!! Plus za umělecký dojem, holka;-):yes::yes:

Maris - ty první dva kousky, prosím. Děkuji :-p:-D:-D:yes:

Tématické fráze:
kanec na šípkové omáčce, divočák na šípkové omáčce, kanec se šípkovou, kanec na šípkové, recepty zvěřina kančí, kančí maso na šípkové omáčce, kanci kyta na sipkove omacce, kanec recepty, šípková omáčka na zvěřinu, recepty z kance, kančí hřbet se šípkovou, kanci na šípkách, kanec na šípkové omáčce-recept, zvěřina na šípkové omáčce, kančí recepty, divočina na šípkove omačce, kančí guláš recept, kančí maso recepty na šípkové omáčce, kanec recept, recept na kance

Suroviny:
plec kančí, slanina, mrkev, petržel, celer, cibule, víno červené suché, čaj šípkový, pepř celý, koření nové koření, bobkový list, jalovec, tymián, džem šípkový, olej, máslo, vývar masový, sůl

Přidat fotografie receptu