Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Briošky - brioche

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jipohe jipohe

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 180 kJ /
2 433 kcal
Bílkoviny59,11 g
Tuky130,86 g
Vláknina8,70 g
Cholesterol 1,10 g
Sodík 1,92 g
Sůl4,67 g
Sacharidy250,42 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do mléka dáme cukr droždí a trošku mouky, necháme asi 15 minut vzejít kvásek, přidáme zbylou mouku, vejce, sůl a necháme robot řádně promíchat, až se těsto přestane lepit na stěny. Krok 2: Po částech přidáváme máslo a vždy čekáme, až se každá část řádně zapracuje do těsta. Těsto necháme robotu vypracovat, až se leskne. Nyní ho dáme na dvě hodiny do lednice. Krok 3: Těsto znova prohněteme a dáme kynout na 1 a 1/2hodiny nebo na noc do lednice. Krok 4: Nyní ho rozdělíme po 35 g a umotáme spirálky anebo dáme do brioškových formiček. Necháme kynout dalších 1 a 1/2 hodiny. Krok 5: Potřeme vajíčkem smíchaným s troškou mléka, sypeme mákem a pečeme v rozpálené troubě na 230°C cca 15 minut. Krok 6: Rozkrojíme a mažeme máslem anebo marmeládou, jakou máme rádi.

Zveřejněno 7. 4. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Briošky - brioche

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9yKY

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Briošky - brioche

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9yKY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

:-8:yes:

Mléka je doopravdy jen 35ml a to je jen na kvásek. Těsto vypracují vajíčka a tuk, který musí mít pokojovou teplotu.

Tak já vám tedy budu věřit, děkuji:-K

Prosím autorku, aby opravila množství mléka, děkuji;-):-K

ivulinka: Ivi, ale v receptu jdou do těsta 3 vejce - to je také "tekutina" a ne malé množství;-)

Zobrazit 3 starší odpovědi

Tématické fráze:
briosky, briošky recept, recept na briosky, briožky, briložky, brioška recept, těsto na briošky, brioche moua, recept briošky, recepty na brijosky, testo na brios, jakou mouku do briosek, kynute briosky do lednice, recept brosky, briošky recept máslo, brioška videorecept, briozky recspt, maslovy brioche, domácí briošky videorecept, recepty na brjošky

Suroviny:
cukr, kvasnice, mouka hladká, vejce, sůl, máslo, mléko

Přidat fotografie receptu