Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečený pstruh s máslovou zeleninou

Hodnocení receptu je 4,3 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 201 kJ /
765 kcal
Bílkoviny90,00 g
Tuky45,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 350 mg
Sodík 260 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy0,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pstruhy vykucháme, dobře očistíme od šupin a dobře nasolíme. Necháme odležet asi hodinku v chladu. Krok 2: Pstruhy poté opláchneme od soli a opětovně okořeníme, lehce solí, pepřem a celým nebo i drceným kmínem. Takto okořeněnou rybu lehce obalíme v hladké mouce a položíme na plech s pečícím papírem, který jsme si předtím potřeli trochou másla. Krok 3: Jakmile jsou pstruzi uloženi, tak do břišní dutiny vložíme po jedené snítce petrželové a libečkové nati. Krok 4: Pstruhy dáme péct do rozpálené trouby, dokud se ze spodní strany neopečou do zlaté barvy. Poté opatrně otočíme a na každého pstruha položíme plátek másla. Krok 5: Dopečeme do zlatova i druhou stranu ryby a podáváme s máslovou zeleninou jakožto jedinou přílohou. Krok 6: Máslovou zeleninu si připravíme během pečení, a to tak, že různé druhy zeleniny (cuketa, paprika, rajče, mrkev, řapíkatý celer) si nakrájíme na stejně velké nám vyhovující tvary (kostky, nudličky) vhodný je i hrášek a kukuřice a na pánvi ve které rozpustíme lžičku másla, zvolna malou chvilku opékáme. Posolíme, opepříme a podáváme s rybou.

Zveřejněno 9. 4. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečený pstruh s máslovou zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/P9x2

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečený pstruh s máslovou zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/P9x2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Pstruh byl výborný. Dala jsem dovnitř ještě snítku tymiánu a musím říct,že lépe dochucenou rybu jsem ještě nejedla. Všichni jsme si moc pochutnali.

:-K:yes::yes:

:-p:yes::yes:

:-p:yes:

Tématické fráze:
ryba na másle se zeleninou, pečený pstruh na másle, příprava pstruha na másle s přílohou, pstruh pečený v troubě se zeleninou, peceny pstruh se zeleninou, peceny pstruh, pstruh pečený v troubě, pstruh na zelenině, pstruh peceny na másle, pstruh se zeleninou, chlazený pstruh, pstruh podle vaňka, pstruh na másle v na paprice, pstruh duhový na másle pečený, pstruh chlazený, pstruh na masle s prilohou, pstruh pečený na zelenině, recepty na pstruha s zeleninou, jak dlouho pect pstruha, pstruh pečený se zeleninou

Suroviny:
pstruh, mouka hladká, máslo, sůl, pepř, kmín celý, nať petrželová, libeček

Přidat fotografie receptu