Rajská omáčka
Rajskou omáčku můžete buď milovat nebo nenávidět. Pokud jste jejím milovníkem, uvařte si ji právě takhle, z rajčatové šťávy, cibulové jíšky a vonící kořením. Nejlepší je s domácím houskovým knedlíkem a hovězím masem.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 599 kJ / 1 338 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,65 g |
Tuky | 87,40 g |
Vláknina | 7,80 g |
Cholesterol | 255 mg |
Sodík | 112 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 117,53 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno.
Krok 2: V hrnci rozpustíme máslo, přidáme cibuli a necháme ji zesklovatět.
Krok 3: Poté přidáme hladkou mouku a vytvoříme světlou cibulovo-máslovou jíšku.
Krok 4: Jíšku zalijeme vývarem a dobře rozmícháme do hladka.
Krok 5: Hned poté přidáme rajskou šťávu, koření a necháme 20 minut probublávat. V průběhu vaření musíme omáčku pravidelně promíchávat, ať se nechytá ke dnu. Pokud je třeba, hustotu omáčky můžeme ještě upravit přidáním vývaru.
Krok 6: Po provaření omáčky vyjmeme koření a pro docílení dokonalé jemnosti omáčku rozmixujeme ponorným mixérem zcela do hladka.
Krok 7: Dochutíme dle potřeby cukrem a solí. Podáváme s vařeným hovězím masem (krk, žebro, loupaná plec) a houskovým knedlíkem.
Zveřejněno 9. 4. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rajská omáčka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R0xY
Moje poznámka
Rajská omáčka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R0xY
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 37 minutami
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 8 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 9 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 10 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno 2. 12. 2024 18:29
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Mystic před 18 minutami
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 39 minutami
Plněné ořechy
Handour před 49 minutami
Marokánky III - cukroví
Panova před 1 hodinou
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 1 hodinou
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 1 hodinou
Kuřecí špízy
Tacek před 1 hodinou
Pečené brambory v troubě
Tacek před 1 hodinou
Makové kytičky
renatamanglova618 před 2 hodinami
Tématické fráze:
rajská,
top recepty rajská omáčka,
rajská omáčka,
rajská omáčka z rajčatové šťávy,
rajská omáčka recept,
rajská omáčka z plecka,
rajská štáva,
recept rajská,
rajská omáčka top recepty,
rajska omacka z pyre,
recept na rajskou omacku,
rajska omacka z plece,
rajská omáčka recepty,
rajska z rajcatove stavy,
recept rajská omáčka,
rajská omáčka nejlepší recept,
rajská omáčka z rajské šťávy,
rajská šťáva recept,
rajská z plecka,
rajská omáčka s houskovým knedlíkem
Suroviny:
šťáva rajčatová,
vývar masový,
cukr,
mouka hladká,
máslo,
cibule,
koření hřebíček,
koření nové koření,
bobkový list,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (16)