Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ražničí

Ražničí je všeobecně velmi oblíbené jídlo. Dá se sestavit z věcí běžně přítomných v lednici a spíži. Spolu s kousky kvalitního masa na jehle položené na sosíkem zalitých šťouchaných bramborách dokáží vykouzlit úsměv na tvářích strávníků!

Hodnocení receptu je 4,4 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 55 min

75 min (20 min příprava + 55 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 128 kJ /
3 616 kcal
Bílkoviny183,34 g
Tuky290,70 g
Vláknina19,90 g
Cholesterol 715 mg
Sodík 7,58 g
Sůl18,50 g
Sacharidy60,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřovou plec nebo kýtu nakrájíme na stejně velké kostky. Kabanos na silnější kolečka. Špek a papriky na stejně velké čtverečky a cibule rozčtvrtíme a naplátkujeme. Maso osolíme, opepříme a okořeníme dle chuti. Krok 2: Na kovovou jehlici napichujeme střídavě maso, špek, cibuli, kabanos, papriku a stejně tak opakujeme, dokud není jehla zaplněna. Poté vše naskládáme do pekáče a podlijeme trochou horké vody. Krok 3: Do pekáče přidáme i případné přebytky surovin a pečeme nejdříve přikryté, dokud maso není měkké. Podáváme přelité výpekem. Krok 4: Jako příloha se hodí šťouchané brambory.

TIP: Šťouchané brambory - jak je připravit

Zveřejněno 9. 4. 2015

Poznámka autora Colombo65

Koření si každý zvolí dle své chuti.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ražničí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VkBO

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ražničí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VkBO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

:-) Dělám úplně stejně ...

Taky kvůli vlastní lenosti dělám už dlouhá léta ražničí v pekáčku a na chuti to vůbec neubere :-))

krásná podívaná a ta dobrota:yes::-D už jsem delší dobu nedělala, takže co nejdříve se na ražniči vrhnu;-)

Svetlana::yes::yes:

Ražniči děláme často, ale někdo tady na Topkách dal dobrou vychytávku - vše na ražniči do jednoho pekáčku - a opravdu je to bezvadné...odpadají takové ty vysušené vrchy ražniči a směs je nádherně šťavnatá a moc dobrá...takže ražniči ano, ale "rozlítané"...:-)

Tématické fráze:
raznici, ražničí recept, recepty na ražničí, ražničí recepty, rozlítané ražniči, recept na ražničí, recept raznici, recepty ražničí, rozlítané špízy, ražniči v pekáči, dobré ražnicí, ražněčí, rozlítaný špíz, jak připravit ražničí, recept na dobré ražniči, rozlítaný ražničí, ražniči z vepřového masa, ražniči na pekáčku, příprava ražničí, ražniči z pekáče

Suroviny:
plec vepřová, kabanos, cibule, paprika čerstvá červená, špek, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu