Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Karamelkové mlsání

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

danielle72 danielle72

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 204 kJ /
1 722 kcal
Bílkoviny3,23 g
Tuky77,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 248 mg
Sodík 37 mg
Sůl0,12 g
Sacharidy254,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cukr nasypeme do vyšší nádoby a zahříváme na mírném plameni. Sem tam cukrem potřeseme, ale začneme míchat až v momentě, kdy se začne rozpouštět. Mícháme, dokud cukr nezíská barvu připomínající jantar. Krok 2: Pak opatrně přidáme máslo a špetičku soli - cukr tím opět trochu zesvětlá. Znovu mícháme a když karamel opět lehce! ztmavne, přilijeme smetanu. Rozmícháme a když se směs spojí, ihned odstavíme. Krok 3: Přelijeme do skleněné nádoby a necháme vychladit. Zakryjeme víčkem a uchováváme v lednici.

Zveřejněno 11. 4. 2015

Poznámka autorky danielle72

S karamelem pracujte opatrně, protože je pekelně horký. Může se stát, že se vytvoří hrudky - v tom případě karamel procedíme přes sítko.

Karamel podáváme k pohárům, dezertům, využijeme do krémů, můžeme přidat do kávy, k ořechům, rozmixovat s mlékem atd. Anebo mlsáme jen tak.

Hledala jsem zde dlouho podobný recept, ale stejný jsem tu nenašla. Třeba bude někoho tento jednoduchý postup inspirovat :-)

Mé další recepty najdete tady: https://www.facebook.com/danielavariapise

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Karamelkové mlsání

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7w5O

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Karamelkové mlsání

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7w5O

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Lou: Tak si nejsem jista, spíš myslím, že ne...

Dala by se nahradit smetana ke slehani 12%smetanou?

já mám podobný recept na cukroví, do karamelu vmíchám mleté ořechy vlašské nebo lískové a cornflaky a dělám do košíčků hrudky, je to výborné, jen se zapráší :-p

senky: :-D:-D:-D:yes:

Taky jsem dělala, je super :yes::yes: ale dveře od lednice málem dostaly zánět pantů :-D:-D

:-p Krásný recept:-K:-K

Tak to by u nás dlouho nevydrželo, "vypařilo" by se rychlostí blesku:-D
:yes:

Co mi to děláš, když držím dietu:-//:-D:yes:

danielle72: tak to je ještě suprovější.:-! Díky za odpověď.

yanull: Pravdu díš :-D:yes:

Mohu doporučit, už jsem ho dělala dříve, podle nějakého receptu z netu, mělo jedinou nevýhodu, velmi rychle mizí ;-):-K+2:yes:

:-p:-p:yes:

MarcelaPa: Děkuji:-K Kdepak, karamel je i třetí den (dělala jsem jej ve středu) pořád krásně vláčný. Má konzistenci přibližně jako med nebo nugeta, když ji necháš v pokojové teplotě;-).

Parádní recept:-!:yes:

To vypadá výborně:yes: a celkem jednoduše. Jenom se chci zeptat, jestli karamel v lednici zůstane tekutý nebo ztuhne díky máslu?

Tématické fráze:
karamel postup, karamelová mlsani, karamel na cornflaky, cornflaky košíčky, rychlé sladké mlsání, nugeta lada hruska

Suroviny:
cukr krystal, máslo, smetana ke šlehání, sůl

Přidat fotografie receptu