Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Gnocchi podle Jitky

Oblíbené nočky z bramborového těsta, italské gnocchi, jsou hotové vmžiku, pokud máte již uvařené brambory ve slupce. V těstě tohoto receptu je přidán i strouhaný sýr, který vnáší další zajímavou chuť a texturu.

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Svetlana Svetlana

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 5 min bez doby vaření brambor

20 min (15 min příprava + 5 min tepelná úprava, bez doby vaření brambor)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 989 kJ /
1 431 kcal
Bílkoviny35,78 g
Tuky53,83 g
Vláknina15,50 g
Cholesterol 358 mg
Sodík 347 mg
Sůl0,78 g
Sacharidy193,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ve slupce uvařené brambory oloupeme a postrouháme na jemném struhadle, případně rozmixujeme. Krok 2: Přidáme žloutek s rozpuštěným máslem, posypeme sýrem a opatrně přidáváme mouku. Vypracujeme těsto. Krok 3: Z těsta děláme válečky o tloušťce cca 1 cm, z kterých krájíme asi 2 cm dlouhé gnocchi. Krok 4: Vaříme po částech ve slané vodě cca 2-5 minut. Krok 5: Po vytažení omastíme. Podáváme jako přílohu.

TIP: Jak připravit gnocchi na pánvi

Zveřejněno 23. 3. 2009

Poznámka autorky Svetlana

Gnocchi jsou vlastně trochu lepší "šůlánky" :-).

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Gnocchi podle Jitky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vg2n

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Gnocchi podle Jitky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vg2n

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (16)

Při naší spotřebě gnocchi je na čase začít dělat domácí :-) ukládám a brzy se na ně vrhnu! :-O

Tak před chvilkou jsem je dodělal, přičemž gnocchi dělám dneska úplně poprvé, a musím říct, že jsou naprosto luxusní :-)) :yes:
Díky moc ;-)

Dneska jsem je opět dělala se špenátem, uzeným a osmaženou cibulkou:-p:-p:-pJsou výborné:yes::yes::yes::yes:

Zkoušela jsem, a chuťově vynikající !! :yes::-K Akorát že jsem je tam nechala asi o 20 sekund déle a byly rozvařené :-// Jsem trdlo - příště vytáhnu jak vyplavou ! Ale rozhodně doporučuji :-*

Irrena:...dík za vyzkoušení, fakt mám radost, že chutnalo...:-):-):-K

Povedly se a jsou moc dobré:yes::yes::yes::-p

Konečně pořádný recept:yes::yes:Jinak na topkách když je recept tak je vždy s kupovanými a ty já nechci a nakonec je u nás ani nemají;-)Takže zasloužený bodík, dneska je dělám;-)

Zítra jdu po nich!!!! V Penny je zdražili na 43 korun, zloději!!! Za půl kila!!! Tak je zkusím domácí!!!:-))

Konečně recept na domácí gnocchi z brambor a ne ten kupovaný polotovar který je skoro ve všech receptech,super,děkuji:-K:-*

Já mám od rodilé Italky vysvětleno, proč s tam ta vidlička otiskuje - aby se na gnochách lépe chytala omáčka (když jsou hladké, tak sklouzne...) :-p

vyzkoušela jsem je v sobotu, byly ke špenátu a bylo to :-p, posílámbodíka:yes:

Vyzkoušela jsem tyto gnocci, moc mi chutnaly a taky rodině:yes: Podávala jsem s kuřecím masem a sýrovým bešamelem. +:yes:

Dělal jsem dnes k obědu, tak jsem přidal fotky:-*

Papričko, hodně často dělám bramborové těsto ať na sladko, nebo na slano. Synek má teď období, že by mohl šůlánky s mákem třikrát týdně :-):-)...věříš, ale, že mně nenapadlo obtisknout tam tu vidličku?...dík za nápad...:yes:

Máš pravdu, Světlano,jsou to lepší šůlány, ale suprové;-):yes:

Tématické fráze:
knoči, gnocchi na sladko, gnocchi, testo na gnocchi, gnocchi s mákem, sulany s makem, gnocchi recept, gnocchi jako příloha, gnochi na sladko, gnocchi těsto, gnocchi recept na sladko, šúlanky s mákem, gnocchi recepty, těsto na gnochi, recept na gnocchi, domaci gnocchi recept, domácí gnocchi, smazene gnocchi, gnochi, recept na domaci gnocchi

Suroviny:
brambory, máslo, mouka polohrubá, žloutek, sýr strouhaný, sůl, tuk

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu