Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Polévka z vepřového masa

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

jambajs jambajs

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 719 kJ /
889 kcal
Bílkoviny61,26 g
Tuky53,57 g
Vláknina9,78 g
Cholesterol 403 mg
Sodík 352 mg
Sůl0,75 g
Sacharidy36,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V osolené vodě povaříme zeleninu. Krok 2: Na sádle osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme vepřový ořez osolíme a dusíme 1/2 hod. Pak maso buď pomeleme nebo drobně nasekáme a vložíme do polévky. Krok 3: Připravíme si jíšku, vlijeme do polévky, povaříme. Krok 4: Před podáváním rozkvedláme v troše mléka vejce, za stálého míchání přilijeme do polévky a přidáme nasekanou petrželovou nať.
Podáváme s uvařenými krupkami.

Zveřejněno 12. 4. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka z vepřového masa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wABz

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka z vepřového masa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wABz

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Yanulll,mám pocit, že som sa dostatočne ospravedlnila za svoju chybu pri čítaní receptu. A keď ho vyskúšam, napr. aj zajtra, určite vás
pochválim a dám bod.

cecilka: Bylo by třeba pečlivěji číst komentáře. Nepsala jsem umýt, ale umlít, pokud bych psala umýt, tak by tam určitě byl Y ;-). A třeba se tu najde někdo, kdo nebude mýt ani mlít a koupí si maso již namleté, o kterém předpokládá, že je i předem umyté. ;-):-)

casino:nebudete mi veriť, táto "hamletovská" otázka ma napadla tiež, ale som sa zdržala.:-D mala som dojem, že by sa nestretla s pochopením.:-D

cecilka:
Mýt čí nemlít, toť otázka ;-)
Já bych myl, ale avšak nemlel, anóbrž sekal jak uvedeno v rcp:yes: Bude menej problémov s umývaním mlynčeka...:-D

P.s.
Yanull, máte pravdu, lepšie je mäso umyť:-D:-D:-D:-D, potom zomlieť a dusiť. Bude menej problémov s umývaním, či už mlynčeka na mäso, alebo s mixérom. (Surové mäso nie je až také mastné ako dusené)

Ospravedlňujem sa, no mala som iné okuliare:-//:-//:-//, celkom dobre som na text nevidela. Ale aj tak som presvedčná, že polievočka je skvelá pre bezzubých=aj pre mňa, takže :-*:-*:-*:-*.

cecilka: yanull ale píše umlít a ne umýt:-))

Skvelý recept pre bezzubých.
Yanull: neviem, prečo treba v receptoch pripomínať, že každé mäso sa má pred úpravou umývať. :-?:-?:-?:-?. Každý, kto varí, tak to robí automaticky, či nie:-?:-?:-?:-?

Možná by bylo dobré ořez umlít předem a pak ho již jen restovat na cibuli ;-)

Milé kuchařinky,omlouvám se za fotku,nějak mi ujela ruka:-(

Tématické fráze:
polévka z vepřového masa, polévka z mletého vepřového masa, polevka z vepřového vepřového masa, polévky z vepřového masa, gulášová polévka z vepřového masa, polivka z vepřového masa, polevka s veproveho masa, polévka z veproveho, recept na polévku z vepřového masa, vepřové maso na polévku, recepty pro bezzubé, polévka s vepřovým masem, polévka z vepřového masa s kroupami, vepřový krém polévka, veprove polévky, jaké vepřové maso na polévku, polevka z veprovym masem, polevka y veproveho masa y kroupami, polévky s vepřového masa, polévka z vepřového kolena

Suroviny:
ořez vepřový, zelenina kořenová, cibule, vejce, sádlo, mouka, sůl, pepř, mléko, nať petrželová, kroupy

Přidat fotografie receptu