Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lilek s mletým masem, pórkem a smetanou

Hodnocení receptu je 4,4 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: 2 porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 163 kJ /
2 190 kcal
Bílkoviny104,91 g
Tuky188,60 g
Vláknina1,47 g
Cholesterol 653 mg
Sodík 2,98 g
Sůl7,31 g
Sacharidy18,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Lilek omyjeme a nakrájíme na 1 cm kolečka. Každé kolečko osolíme a necháme asi 20 minut vypotit. Pak je otřeme papírovou útěrkou a pomažeme utřeným česnekem. Krok 2: Mleté maso dáme do misky, přidáme vajíčko, strouhaný sýr, sůl a pepř a pořádně vše propracujeme. Krok 3: Na dno pekáčku nejprve naskládáme kolečka lilku, které potřeme mletým masem, posypeme na kolečka nakrájeným pórkem a následně poklademe anglickou slaninou. Nakonec na směs naklademe zbytek lilku a pekáček vložíme do vyhřáté trouby. Krok 4: Pečeme na 250°C asi 20 minut, poté zalijeme smetanou a pečeme na 200°C asi ještě 20 minut.

Zveřejněno 12. 4. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lilek s mletým masem, pórkem a smetanou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o0qL

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lilek s mletým masem, pórkem a smetanou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o0qL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

TerezaVe: Já děkuji za přínosný komentář;-)

Silně jedlé i bez smetany, sýru, bílku (se dvěma žloutky) a slaniny. Lilek mleté maso zajímavě doplňuje. Přidala jsem ještě Italské bylinky na ochucení, když neochucujeme přísadami, co nám "žaludky neberou". Maso používám krůtí stehno bez kůže, co si pomelu a během pečení přidám olej na doplnění tučnosti.
Možná ještě příště zkusím o jednu vrstvu navíc a přidat lilek, aby ještě více doplnil zeleninovou chuť k masu.
Díky za inspiraci.

thomassinno: No nazdar kámo :-)

Mnaaaam , urcite vyzkousim :) lilek mam rad a v kombinaci s mletym masičkem, dobrutka :-K

:yes::yes::yes:

cecilka::-O:-O No, mám dojem, že "odborník" je nějak mimo, omlouvám se, ale nic jiného mne nenapadá:-O

:yes: moc pěkné :-K

cecilka:
Buď vy z nás, nebo odborník z vás si dělá srandu...:-D

Môže to byť dobré, ale s anglickou slaninou:-?:-?:-?:-?:-?:-?
Tá je totiž určená iba na priamu konzumáci a nie na varenie, pečenie a pod. Info mám od odbornka-mäsiara.

Zdeněk Krupička: Taky už mám vyzkoušeno;-)

Zdeněk Krupička 13. 4. 2015 08:37
Dobré, lilek je prima, nejsem vegetarián, to ne ale mám rád lilek odjakživa jen trochu jinak. Na kolečka nakrájet cca 1-2cm silné, slupku pryč, nepotit, obalit v trojobalu, usmažit do zlatova, s vař.bramborem, tatarkou, pochutina na druhou.

hezké:yes:

Angel 666: šmankote děkuji!!!:-O

Jano, uteklo Ti z ingrediencí mleté maso :-))

Tématické fráze:
recepty lilek se sýrem a smetanou, lilek recepty, lilek se smetanoz, lilek s mletým masem, recepty s lilkem,mletym masem a smetanou, zapečený lilek s pórkem, recept na maso se smetanou, lilek recept, lilek obalený v mletém masem, lilek na kolečka maso, recepty lilek smetanou, lilek zdenek, pórková s mletým masem a smetanou, lilky s mletym masem a smetanou, pochutiny s lilku, mlete maso porek smetana, recepty lilek s mletym masem porek, cuketa s mletým masem a anglickou slaninou, lilek s mletým masem a brambory, příprava a ochucení lilku

Suroviny:
lilek, maso mleté, vejce, sýr nastrouhaný, česnek, smetana na vaření, slanina anglická, pórek, sůl, pepř, olej

Přidat fotografie receptu