Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Focaccia s medvědím česnekem

Tento italský chléb je typickou ukázkou lehké středomořské kuchyně, která stále častěji proniká i k nám. A k této kuchyni neodmyslitelně patří bylinky nebo je nahradí pořádná dávka česneku. Zcela jistě zachutná i vám.

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 45 min bez doby kynutí kvásku a těsta

60 min (15 min příprava + 45 min tepelná úprava, bez doby kynutí kvásku a těsta)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 396 kJ /
1 768 kcal
Bílkoviny56,70 g
Tuky9,70 g
Vláknina15,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 8 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy355,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z vody, cukru, droždí a trochu mouky z odváženého množství umícháme kvásek, který necháme asi 30 minut kynout. Krok 2: Přidáme zbytek surovin a vymísíme poměrně řídké těsto. Robotem jsem nechala propracovávat asi 8-10 minut, až se těsto za hákem táhlo v provazech. Krok 3: Teprve potom jsem přisypala drobně krájený česnek a nechala vmísit do těsta. Krok 4: Všechno těsto po uhnětení vyškrábneme do naolejované mísy, kde ho necháme 1-2 hodiny nakynout, než zdvojnásobí objem. Krok 5: Teprve potom ho vyklopíme na olejem potřený plech nebo plech s pečicí fólií. Krok 6: Opatrně ho prsty roztáhneme po celé ploše plechu – jde to dobře, vykynuté těsto je mastné od oleje z misky a tak na prsty nelepí. Krok 7: Celou plochu těsta pokapeme olivovým olejem (použila jsem voňavý olej z doma nakládaných sušených rajčat), prsty naděláme do těsta hlubší důlky a povrch lehce posypeme hrubozrnnou solí – navíc jsem dala sušená rajčata. Krok 8: Necháme vykynout (asi 40-60 min) a upečeme v dobře vyhřáté troubě (180 °C/asi 35 minut). Krok 9: Focaccia je měkounká a lehká, se střídou jako krajkovím, voní lehce česnekem, olivami, rajčaty i tymiánem. Výborná i druhý den po upečení.

TIP: Desatero odpovědí na nejčastější dotazy o medvědím česneku

Zveřejněno 15. 4. 2015

Poznámka autorky cathleen

Slíbila jsem u receptu na Sušená rajčata v oleji,

http://www.toprecepty.cz/recept/42391-susena-rajca...

že přidám i recept na focacciu, kterou před pečením pokapu olejem z těchto rajčat, popř. ji jimi i ozdobím a dochutím.

Původní recept je na http://www.pekarnomanie.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Focaccia s medvědím česnekem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0mQN

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Focaccia s medvědím česnekem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0mQN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Moc pěkné:yes::-K

krása...:yes::-K

maiva: děkuju :-8

Parádní, nadýchané:-OCathleen jsi opravdu kouzelnice:-p+:yes:

spagetka: dělala jsem ji v neděli, nějaký medvěd mi zbyl (8-10 lístků), tak šel do sklenice s vodou. Trůní tam jako kytka doteď, nádherný, neovadlý...budu ho muset do něčeho přidat. Je opravdu výborný.

Konečně prý i u nás vyrostl medvídek, mám slíbenou dodávku, já sama se na něj nedostanu, takže už se těším na realizaci. "fokaču" máme rádi ve všech obměnách:-p:yes:, ale máš tam i placky a tak ;-):-p

Tématické fráze:
recept na fokaču, fokaču, těsto na fokaču, jak upéct fokaču, nejlepší recept na fokacu, fokacia s česnekem, recepty na fokaču, fokacu recept, medvědí česnek recepty, jak na fokacu, rohlicky s medvedim cesnekem, focaccia recept, foccacia s medvědím, testo na focacia, recepty s medvědím česnekem, recept na focaccia, těsto#medvědím česnekem, foccacia recept, foccacia s česnekem, recept na domácí fokaču.cz

Suroviny:
voda, cukr, sůl, olej olivový extra virgin, mouka hladká, droždí, česnek mědvědí, sůl hrubozrnná, olej, olej, rajče sušené

Přidat fotografie receptu