Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí vývar s krupicovými noky

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

SKADINKA

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 520 kJ /
1 558 kcal
Bílkoviny95,21 g
Tuky85,81 g
Vláknina17,65 g
Cholesterol 560 mg
Sodík 619 mg
Sůl1,43 g
Sacharidy94,47 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí krky společně se zeleninou a kořením povaříme asi 1 hodinu. Krok 2: Vývar přecedíme, mrkev a petržel nakrájíme na kolečka, celer na kostičky. Krok 3: Máslo rozpustíme, přidáme sůl, špetku nastrouhaného muškátového oříšku, rozmíchané větší vejce a krupici. Vše promícháme a necháme zhruba 10 minut odstát. Krok 4: . Do vroucího vývaru vhazujeme noky, které tvoříme pomocí 1 nebo 2 malých lžiček. Necháme povařit asi 10 minut. Krok 5: Do hotové polévky ještě nasypeme nadrobno posekanou pažitku.

Zveřejněno 16. 4. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí vývar s krupicovými noky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vzVn

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí vývar s krupicovými noky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vzVn

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

PŘEJU PĚKNÝ DEN.
Vzhledem k tomu ze vařím kuřecí vývar dělám velmi často, tak bych bral vývar z krků za velice slabý a fádní. Určitě bych tam dal minimálně jeden slepicí, nebo kuřecí skelet. Ten tomu teprve dodá úplnou hodnotu kuřecího vývaru, zejména tu krásnou nažloutnou barvu, která je charakteristická pro tento druh vývaru a takzvané ,,oči,, tedy vyvařené sádlo.
Pažitka je zajímavá, ale nenahradí čerstvou zelenou petrželovou nebo libečkovou nať. Tu mívám čerstvou celoročně po ruce.
Uvařené maso nakrájené na drobno dám zvlášť do misky a každý si dá podle svého, což ještě tu polévku chuťově a obsahově obohatí.
Noky dělám podobně, jen tam přidávám podle chuti přiměřeně ,,PODRAVKY NEBO KUCHÁRKA ,, , dostanou tak jinou, vznešenější chuť , než jen ,,krupicovou,, . Navíc mají i zajímavější na oko působivější dojem.
TEN MUŠKÁTOVÝ OŘÍŠEK , není u nás v oblibě- ale to je asi krajová záležitost.
NOKY, to máslo dodá sice polévce nějakou jemnost a vajíčko vše spojí. To je dle mého gusta.
Dělat noky pomocí dvou lžiček je super, jsou přibližně stejné, nejsou upatlané ruky a je to i projev kuchařského umění.
,,TOŠ TAK,,

Anna Kocikova:moc děkuju za pochvalu :-)

Přidávám foto a bodík k polévce,která je i u nás v oblibě:-p:-K
Bylinky používám podle sezony,teď jsem použila libeček s petrželkou:-)

klukodvody:Pokud se maso z krků nesní hned při obíračce,tak ho nakrájím do polévky,nebo udělám huspeninu:-p

jarda Kadic:Jaroušku,já noky většinou dělávám přes haluškovač,ale tentokrát jsem je dělala pomocí lžiček podle rcp a ony"potfory"dost nabyly:-D

Já dělám noky podobně,ale z dětské krupičky,máslo nedávám.V hrníčku si rozmíchám vajíčko, osolim.Potom pomalu přisypávám krupičku,až vznikne těstíčko, které nesmí být příliš tuhé,noky jsou pak také tvrdé.Nechám 10 minut stát a pak lžičkou “uďobávám“ malé nočky přímo do vařící polévky.Když vyplavou ,jsou hotové.Dělám opravdu malinké,ony se potfory navaří:-))
Ale to naše kuchařinky určitě znají;-)

klukodvody: každý jak má rád ne :)

A co ty krky ?Obereme a dáme do polévky ,nebo vyhodíme ?:-?

...také bych snesla další postup s tou hmotou co dá?l...:-O

Pro neznalé chybí v postupu, co s tou krupicovou hmotou dál :-/ Vejce se dává do horkého másla?

Tématické fráze:
kureci vyvar s noky, vyvar s noky, vývar z kuřecích krků, polevka s krupicovymi noky, kuřecí polévka s noky, noky do kuřecí polévky, kureci vyvar s nocky, krupickove noky, krupicové noky do polévky, noky z dětské krupicky, kuřecí vývar se zeleninou, kuřecí vývar s nokama, vyvar s nokama, noky do vývaru, kureci vyvar skrupicovymi noky, kuřecí vývar s nokyo, zeleninová polévka s noky, kureci vyvar s mrkvi a noky, recept na nočky do vyvaru, kuřecí noky

Suroviny:
krk kuřecí, cibule, česnek, mrkev, celer, petržel, rajče, bobkový list, koření nové koření, pepř celý, sůl, kmín celý, máslo, sůl, ořech muškátový, vejce, krupice pšeničná, pažitka

Přidat fotografie receptu