Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Amarantová pomazánka

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

iunka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie491 kJ /
117 kcal
Bílkoviny8,15 g
Tuky6,25 g
Vláknina1,50 g
Cholesterol 18 mg
Sodík 36 mg
Sůl0,05 g
Sacharidy6,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na olivovém oleji osmahneme nadrobno pokrájenou šalotku, přidáme amarantové vločky, promícháme a zalijeme dvěma až dvěma a půl decilitry vody. Vaříme, dokud se voda nevypaří a nedostaneme takovou kašičku. Krok 2: Do té dáme sůl, Horalku, lahůdkové droždí, zamícháme a odstavíme z plotny. Vmícháme zakysanou smetanu a mažeme zatepla či zastudena na bílé pečivo. Krok 3: Posypeme pažitkou, jarní cibulkou, medvědím česnekem či pórkem a dozdobíme rajčátkem.

Zveřejněno 18. 4. 2015

Poznámka autorky iunka

Na amarantovou pomazánku jsem dostala velkou chuť, tak jsem nechtěla čekat do dalšího dne, až by mi vykapal jogurt se zakysanou smetanou (domácí lučina). S tím by byla pomazánka jistě lahodnější. Doporučuji tedy vyzkoušet.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Amarantová pomazánka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/X08V

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Amarantová pomazánka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/X08V

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

:-D Dobře, uznávám, že je to zažité tedy jako oplatka, upravuji seznam surovin, ať tam nikdo necpe oplatku :-))

U nás je horalka něco, jako tatranka :-)

Horalku jsem přidala až ke konci varu, je pravda, že jsem to ještě chvilinku nechala, míchala... A ano, je to jen sušená zelenina :)

Horalku jsem si musela vyguglit, neb mě nenapadlo nic jiného než ony známé sušenky:-D:-D:-D:-D, ale vidím, že je to v podstatě jen sušená zelenina, je to ono, že?
http://www.zdrava-vyziva-maja.cz/cz-detail-532233-...
U té Horalky - stačí ji jen tedy zamíchat, nevařit? Já jen že sušená zelenina mi někdy při rychlém použití chutná spíš jak seno.
Jinak pomazánek není nikdy dost ;-)

Tématické fráze:
pomazanka s amarantem, pomazánka z lahůdkového droždí, recepty s amarantem, amaranrova pomazanka, domácí horalky, horalka pomazánka, amarantová pomazánka s česnekem, recepty z amarantem, lahudkove drozdi a jeho pouziti, amarantove vlocky pouziti, lahůdkové droždí použití

Suroviny:
olej olivový, cibule šalotka, vločky amarantové, voda, koření horalka, droždí lahůdkové, sůl, smetana zakysaná

Přidat fotografie receptu