Náplně do buchet
Do moučníků, koláčů, závinů nebo buchet patří náplň. Díky ní se těšíte na každé další sousto. Zde jsou ty nejoblíbenější. Sladkou čokoládovou, jemnou tvarohovou, ořechovou, jablečnou, makovou, povidlovou, nebo čokoládovo-oříškovou. Každý si najde tu svou.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 50 162 kJ / 11 989 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 156,94 g |
Tuky | 733,30 g |
Vláknina | 66,20 g |
Cholesterol | 2,49 g |
Sodík | 1,15 g |
Sůl | 2,33 g |
Sacharidy | 1 152,09 g |
Postup přípravy
Z bílků nejprve vyšleháme tuhý sníh. Rozinky spaříme horkou vodou a nastrouháme hořkou mandli. Krok 2: Tvaroh utřeme s cukrem, žloutky a máslem. Opatrně vmícháme sníh z bílků. Krok 3: Dochutíme hořkou mandlí, vanilkovým cukrem a citronovou kůrou a pečlivě promícháme. Dle potřeby přidáme mléko nebo strouhanku na vyladění konzistence. Krok 4: Ořechová náplň:
Cukr svaříme s vodou na nit (kapka rozvaru se nám mezi prsty potáhne jako nit). Krok 5: Mleté ořechy nasypeme do svařeného cukru, zamícháme. Krok 6: Ohřejeme smetanu a přidáme ji do směsí. Dochutíme vanilkou, citronovou kůrou, a hřebíčkem. Konzistenci vyladíme strouhankou. Krok 7: Povidlová náplň:
Povidla zředíme vlažnou vodou. Přidáme rum, skořici a zamícháme. Krok 8: Jablečná náplň:
Jablka oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a dáme dusit do hrnce do změknutí. Krok 9: Měkká jablka prolisujeme (nebo umícháme). Přidáme skořici, citronovou kůru, šťávu z citronu, badyán, strouhaný perník a promícháme. Krok 10: Maková náplň:
Umletý mák uvaříme společně s cukrem v mléce do měkka. Necháme zchladnout. Krok 11: Přidáme cukr, máslo, perníkové koření, skořici, citronovou kůru, mandlové aroma, med, čokoládu, a promícháme. Krok 12: Čokoládová náplň:
Piškoty nameleme a smícháme s mlékem, kakaem, cukrem moučka, skořicí, džemem a medem. Krok 13: Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Do rozpuštěné čokolády přidáme připravenou směs mléka a piškotů, promícháme. Náplň udržujeme vlažnou do naplnění těsta. Krok 14: Čokoládovo-oříšková náplň:
Bílky oddělíme od žloutků. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Krok 15: Čokoládu nastrouháme, přidáme oříšky, kakao, mléko, změklé máslo, žloutky, strouhanku a zamícháme. Krok 16: Opatrně vmícháme ušlehaný sníh. Přidáme cukr a opět promícháme.
Zveřejněno 18. 4. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Náplně do buchet
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4qMJ
Moje poznámka
Náplně do buchet
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4qMJ
Nejnovější recepty
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 1 hodinou
Pečené kukuřičné kuře a pečená zelenina s hummusem
Přidáno před 2 hodinami
Srnčí hřbet od Mazláka
Přidáno před 13 hodinami
Bramborový salát se zeleninou a luštěninami
Přidáno před 17 hodinami
Rybí kari s kapustičkami
Přidáno před 20 hodinami
Vepřové maso s dýní a zelím (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 12 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 13 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 13 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 14 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 14 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 15 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
Adaas před 15 hodinami
Hráškový krém
Bibi11 před 15 hodinami
Kuřecí nudlová polévka
Otazoubek před 16 hodinami
Domácí perník
KlaraVaj před 19 hodinami
Tématické fráze:
naplně do buchet,
náplň do buchet,
náplně do kynutých buchet,
povidlová náplň do buchet,
ořechová náplň do buchet,
jablková náplň do buchet,
nejlepší náplně do buchet,
čokoládová náplň do buchet,
jak uvařit mák do buchet,
skořicová náplň do buchet,
maková náplň do kynutých buchet,
jak zredit povidla,
čokoládová náplň,
tvarohová náplň do buchet,
náplň do kynutých buchet,
povidlova napln,
perníková nápln do buchet,
náplň do buchet mák,
povidla napln do buchet,
náplně do koláčů
Suroviny:
máslo,
cukr moučkový,
žloutek,
bílek,
tvaroh,
cukr vanilkový,
kůra citronová,
mandle hořké,
mléko,
rozinky,
ořechy mleté,
voda,
cukr,
smetana sladká,
lusk vanilkový,
kůra citronová,
koření hřebíček,
strouhanka,
povidla švestková,
skořice mletá,
rum,
voda,
jablko,
cukr,
skořice mletá,
kůra citronová,
citron,
badyán,
perník strouhaný,
mák mletý,
mléko,
cukr,
máslo,
koření do perníku,
skořice mletá,
kůra citronová,
mandlové aroma,
med,
čokoláda,
čokoláda,
piškoty,
mléko,
džem rybízová,
med,
kakao,
cukr moučkový,
skořice,
čokoláda na vaření,
kakao,
mléko,
máslo,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
ořechy lískové mleté,
strouhanka,
vejce
Komentáře (22)