Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pivní žebra na medu a zázvoru

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kaczik

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 615 kJ /
2 059 kcal
Bílkoviny64,14 g
Tuky100,84 g
Vláknina29,40 g
Cholesterol 150 mg
Sodík 264 mg
Sůl0,30 g
Sacharidy200,88 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Den předem, aspoň 20 hodin, jsem si nachystala marinádu smícháním piva, medu, citronu, zázvoru, drobně nasekané chilli papričky, přidala jsem trochu soli, docela štědrou dávku čerstvě mletého pepře a špetičku římského kmínu. Nakonec jsem do marinády vhodila tymián a vložila do ní maso, které se pak v lednici marinovalo do druhého dne. Krok 2: Troubu jsem prvně dala předehřát na 200°C.

Maso jsem z marinády přendala do pekáčku a dala na 20 minut do trouby zatáhnout. Krok 3: Mezitím jsem si marinádu i s tymiánem přelila do kastrůlku a během těch 20 minut ji svařila tak na 1/3. 1 ½ stroužku česneku jsem prolisovala do marinády, 1 ½ stroužku jsem prolisovala na maso a nožem jej rozetřela po povrchu a na bocích. Krok 4: Teplotu v troubě jsem snížila na 180. Maso jsem lžící trochu polila marinádou (nemám mašlovačku) a hodinu přikryté pekla. Zhruba každých 25 minut jsem ho polévala marinádou (nebojte se polévat marinádou, klidně polévejte více, než aby se vyhodila, však v pekáčku pak zbude výborná šťáva =)). Krok 5: Po hodině jsem víko sundala, teplotu v troubě snížila na něco mezi 150° - 160° a pekla další dvě hodiny. Nezapomněla jsem polévat marinádou. Ale poslední polití marinádou by mělo být nejpozději tak 50 minut před kompletním dopečením. Krok 6: Po vytažení jsem maso nechala 20 minut odpočinout a následně servírovala s kváskovým chlebem :). Pokud šťáva v průběhu pečení moc zhoustla, je dobré ji po vytažení masa z pekáče trochu rozředit vodou.

Zveřejněno 20. 4. 2015

Poznámka autorky Kaczik

Vlastně tak lze upravit jak bůček, tak klasická žebra. Vlastně žebra speciál vypadají jako něco mezi nimi. Ale klasická žebra stačí jen na prudce zatáhnout prvních 20 minut a pak už neodkryté péct na 150° a průběžné potírat marinádou.

http://hratkyspekaci.blogspot.com/2015/04/pivni-ze...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pivní žebra na medu a zázvoru

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qrzy

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pivní žebra na medu a zázvoru

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qrzy

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

:yes::yes::yes::yes::-D

blackiris 21. 4. 2015 14:12
Úžasné, to musí být neskutečná dobrota, hned zítra běžím koupit maso a vyzkouším :yes:

to musí být lahoda:yes::-D

Určitě stoji za vyzkoušení ... bodík je tvuj :-))

Určitě vyzkouším, u nás na libovějším bůčku. Žebra jsem u nás neviděla hodně dlouho.:-p:-p:-p:-p:yes::yes:

Téda, to muselo být moc dobré :-p:-p

Zebirka sice, na rozdil od zbytku rodiny, nevyhledavam.Nicmene marinada je tak pekne vyladena, ze ji urcite vyzkousim i na jine veprove-treba krkovicku.
Krasny recept Kacko:yes:.

Zabudla si na 3. fázu - Zjesť. :-D :yes:;-)

Tématické fráze:
zebra na medu, hovězí žebra v pivní marinádě, pivni marinada na zebra, recept žebra na medu, zebra na zazvoru, zebro na medu, recept na žebra na medu, marinada pivo med, pečená žebra na medu a pivu, pečená žebra zázvor, žebra na medu recept, recepty zebra na medu, zebra ribs peceni, marinady na žebra, marináda na žebra, zázvor, žebírka na medu a pivu, pivní marinády na zebra, žebra na medu a na černém pivu, jak ipravit vepřová žebra recept, žebra na medu se se zázvorem

Suroviny:
žebra vepřová, pivo černé, med, šťáva citronová, zázvor, chilli paprika sušená, česnek, tymián čerstvý, římský kmín mletý, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu