Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Club sušenky

Sušenky inspirované známými sušenkami s máslovou příchutí připravíme snadno během chvíle. Klasického vzoru dosáhneme tak, že do nich vytlačíme mřížku paličkou. Kromě másla dodává sušenkám příjemnou vůni i pomerančový extrakt.

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jitta Mat Jitta Mat

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 10 min

45 min (35 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 847 kJ /
3 788 kcal
Bílkoviny40,43 g
Tuky214,83 g
Vláknina10,50 g
Cholesterol 850 mg
Sodík 25 mg
Sůl0,03 g
Sacharidy417,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rozměklé máslo zašleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny, přidáme extrakt a žloutek a ještě chvíli šleháme. Potom do směsi zapracujeme mouku a těsto necháme asi na 15 minut odpočinout v lednici. Krok 2: Z těsta uděláme kuličky, které na plechu vyloženém pečicím papírem rozplácneme a vytlačíme do nich mřížku paličkou (aby se k ní těsto nelepilo, pokaždé ji prvně obtiskneme do mouky). Mezi sušenkami necháme větší mezery (na velký plech dáváme 3x4 sušenky). Krok 3: Pečeme na 180 °C asi 10 minut, dokud nejsou okraje krásně zlaté jako u originálních. Sušenky po vytažení z trouby necháme pár minut vychladnout, protože horké jsou měkké.

TIP: Jak upéct ty nejlepší sušenky?

Zveřejněno 21. 4. 2015

Poznámka autorky Jitta Mat

Hotové sušenky jsou křehké, křupavé a opravdu chutnají jako CLUB!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Club sušenky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pqxQ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Club sušenky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pqxQ

Marie

Komentáře (43)

:yes: Jsou výborné. Dala jsem místo pomerančového extraktu citronový jinak vše jsem dělala podle receptu. <3<3

Daniela B:Nikde není .napsáno,že se tam dává prášek do pečiva.???

ivana: je to bez prášku do pečiva

Zobrazit starší odpověď

tejaja: Nádhera:-! Za foto i chválu díky. Vypadají skvěle!:yes:

Vyskúšala som sušienky podľa tohto receptu a sú vynikajúce. Sú skutočne chuťovo ako clubky z obchodu. Len som dala práškový cukor a preto nebolo treba šľahať, len zamiesiť ako linecké. Na vzor som použila tĺčik na mäso. Bodík zaslúžený. :-);-):yes:

A nebát se přitlačit:-!

hosta: těsto je stejné v obou případech.Paličku na ty hezčí fotím a přikládám

zizala: no asi nějaká taková, ale kulatá - podle kulatého vytlačeného okraje. Určitě to je z jiné dávky, jsou také vyšší, ostřeji vykrojené - podle rovného nerozpukaného okraje. Ale je to asi jedno, vypadají moc dobře.:-)

zizala: Já jsem si detailně původní fotku nepamatovala, jen jsem si všimla velkého rozdílu. Tak pardon :-K
Ty hezčí jsou tedy pečené podle opraveného nebo původního receptu? Dík :-)


hosta: Mám celokovovou paličku na maso, která dělá přesně tento pěkný vzor :-)

hosta:
Taky mě zaujaly ostré kontury toho "paličkovaného" dekoru, které se pečením "nerozplizly"

Jitta Mat:já vůbec nezpochybňuji tvé autorství, vím, jak někdy fotka holt nevyjde, zřejmě jde i o jiné várky, ty "hezčí" jsou vychytanější, asi pečené někdy později. Nemohla bys, prosím, příležitostně vyfotit tu ostřejší paličku, kterou jsi to dělala - já mám taky víc paliček, ale zdají se mi nějak mělké

Jitta Mat:to není jen světlem,taky fotím,ale i jiným pozadím a talířem,takže něco jiného.

hosta: rozdíl je v paličkách, v denním / umělém světle, dále v různých foťácích a zásadní rozdíl je, že jedny jsou větší a tedy palička "zapadla" a vznikl lem, kdežto ty druhé jsou menší a palička větší, tedy ten okraj nevznikl. Ty druhé byly pečeny na spodním roštu v el. troubě, kdežto ty hezčí jsou pečeny uprostřed. Toť vše. A ano, pro veškeré mnou publikované fota platí, že jsem autorem jídla i fota

Jitta Mat: no je fakt, že ty fotky jsou úplně jiné - právě vzorem a okrajem. Takže jsou oboje tebou upečené? Proč tedy ty rozdílnosti? Z tvého komentáře nejsem nijak moudrá:-//

zizala: No dovol? Tak kupované bych tedy rozhodně nefotila!!! Ale je super, že vypadají tak originálně. ;-) Fotku jsem změnila, aby se nestalo přesně tohle. Aby zde nezačala sprška zpráv, co jsou tedy na fotu zač... A myslím, že opakovat se ve dvou po sobě jdoucích zprávách nemusím, ne? Zaměnila jsem stránku ve své kuchařce při opisu - myslím té ručně psané, domácí. Pakliže to kdokoli není ochoten pochopit a upřímnou omluvu přijmout, pak už to není v mé moci. ;-) Fotku vracím, aby bylo možno detailně prohlédnout domácí výrobu. Mj. ty kupované mají jiný okraj i vzor.

Tématické fráze:
sušenky recept, máslové sušenky s razítky, recept na sušenky s razítky, sušenky s razítky, máslové sušenky club, sušenky s razítkem recept, recept na susenky, recept na sušenky s razítkem, sušenky s razítkem, máslové sušenky club recept, máslové sušenky s razítkem, šusenky recepty, suśenky, recepty na susenky, recept sušenky, vytláčený sušenky recept, dm razitka na susenky, susenky od tescomy, recept na sušenky od tescomy, maslové sušienky recept

Suroviny:
mouka polohrubá, máslo, cukr krystal, žloutek, cukr vanilkový,

Přidat fotografie receptu