Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborová tortilla s chorizem a žampiony (Tortilla de patatas)

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 034 kJ /
725 kcal
Bílkoviny42,68 g
Tuky30,88 g
Vláknina15,00 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 427 mg
Sůl0,84 g
Sacharidy64,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Syrové brambory oškrábeme a nakrájíme na slabší plátky cca 3mm. Krok 2: Ve velké (širší) pánvi rozpálíme větší množství oleje, ale ne úplně tak, aby se plátky rychle usmažily. Raději při mírnější teplotě a smažit déle, aby se tepelně upravily a jen zlehka opekly. Na druhé menší, ale hlubší pánvi orestujeme na oleji nakrájenou cibuli, chorizo a žampiony, osolíme, opepříme. Nakonec ve směsi prohřejeme hrášek. Krok 3: Brambory vyjmeme z oleje (můžeme osušit přebytečný olej) a přendáme ke směsi, promícháme, dosolíme a zalijeme rozšlehanými vejci. Krok 4: Necháme na opravdu mírném plameni ztuhnout, poté pánev přiklopíme velkým talířem, obrátíme a z talíře necháme tortillu sklouznout zpět do pánve, aby se opekla i z druhé strany. To už trvá jen chvilku. Krájíme na dílky.

Zveřejněno 21. 4. 2015

Poznámka autorky 1974andrea

Moje recepty a ostatní fotografie najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborová tortilla s chorizem a žampiony (Tortilla de patatas)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wAGr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborová tortilla s chorizem a žampiony (Tortilla de patatas)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wAGr

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Nevím, proč se hádáte o názvech. Když se podíváte do slovníku, tak "placka = tortilla", "omeleta = tortilla", či naopak "tortilla = placka, omeleta". Dále se můžete dovědět, že ve Španělsku se název tortilla používá pro to, co nazýváme u nás spíše omeletou, v Mexiku je tortilla tenká kukuřičná či pšeničná placka a v Argentině je to kulatý plochý chléb. A v Lidlu ve speciálních akcích jako je Španělský týden prodávají chlazené tortilly de patatas a jsou to tlusté placky (2 cm, tedy spíše omelety) s brambory, min. 26% vajec a cibulí. A mají teď konkretně 2 druhy, jeden je s chorizem. A jsou originál španělské.

hazel:Díky za krásnou fotku;-):-K

Pěkný receptík:-p+:yes:

prosciuto 24. 4. 2015 14:17
MirkaL:
Máte pravdu v tom, že tortilla z múky (kukuričnej) je placka a tak sa nazýva v Mexiku.
V Španielsku je z vajec a sa nazýva Tortilla francesa (Francúzska omeleta), Tortilla de patatas v zahraničí tiež známa ako Tortilla espaňola (Zemiaková omeleta alebo Španielska omeleta).
Názov horeuvedeného receptu po španielsky by bol Tortilla de patatas con chorizo y champiňones.

Myslim si take ze je to vice jak omeleta,ale nevadi jak je to pojmenovane,vypada to moc pekne a dnes to bude u nas k veceri.Dik za hezky recepis.

Toto jidlo miluju! Davam bodika! Jen ten nazev se trosinku nepovedl, neni to totiz v prekladu zadna tortilla, ale omeleta.

Tortilla de patatas = OMELETA (v CR znama jako selska omeleta)

Tortilla = tenka placka z mouky

Zajímavé, já to znám jako fritatu. A máme jí rádi, je to v podstatě úklid v lednici. To neznamená, že jsou to odpadky, samozřejmě. ;-)

hosta:Tu ale děláte z brambor vařených, viď? ;-)

Hezký to máš:yes: - u nás se takovýmto a podobným kombinacím říká selská omeleta a s oblibou ji připravuje manžel z čehokoliv, co najde v lednici;-)

:-p:yes:

prosciuto:Prošla jsem několik zahraničních receptů a hledala jsem i v kuchařských knihách. V každé je tortilla de patatas psaná s cibulí jako základní verze, ke které je možno přidat jakoukoliv zeleninu, chorizo, šunku Jamón či krevety. Verzi jsem našla v každém receptu jinou. Jde hlavně o postup přípravy;-)
Jinak zde více http://es.wikipedia.org/wiki/Tortilla_de_patatas

prosciuto 21. 4. 2015 17:36
Tortilla de patatas obsahuje iba vajce a zemiaky.
Ak je tam aj cibula, tak je to Tortilla de patatas y cebolla.
Ak je tam chorizo, tak je to Tortilla de chorizo.
Ani jedna z tých troch neobsahuje sampinóny a ani hrach.
Vo vseonecnosti hrach v spanielskej tortille je temer neznámy, je mozné, ze niekto ho pridá do Tortilla paisana (nieco ako Sedliacka omeleta, ktorá okrem vajec obsahuje niekolko druhov zeleniny). V kazdom prípade to je nieco neobvyklé.

Tématické fráze:
tortilla espaňola, tortilla recept, španělská tortila s chorizem, spanelska omeleta s chorizem, bramborová tortilla, tortilla de patatas, tortila epaňola recept, patatas, žampiony na pánvi, španělská tortila s čorízem, neobvyklé recepty tortila, tortilla s omeleta, bol tortilla, recepty z choriza, totila plnena cuketou, kuchařske recepty tortilly, pečené vejce chorizo wikipedie, totila plnena špenátem a masem, tortilla bramborová recept, zapečené papriky s čorízem

Suroviny:
brambory, cibule, klobása chorizo, žampióny, hrášek mražený, rajče cherry, vejce, sůl, pepř, olej

Přidat fotografie receptu