Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Selská vepřová pečeně

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 613 kJ /
625 kcal
Bílkoviny100,97 g
Tuky21,10 g
Vláknina3,43 g
Cholesterol 325 mg
Sodík 255 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy7,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso opláchneme, otřeme do sucha, osolíme, opepříme, posypeme kmínem a potřeme rozetřeným česnekem. Krok 2: Na sádlo v pekáčku rozložíme plátky cibule a na ně připravené maso. Pečeme v troubě, často přeléváme vypečenou šťávou. Je-li jí málo, po trochách doléváme vývarem. Krok 3: Dočervena upečené měkké maso vyjmeme, šťávu necháme vysmahnout až na tuk. Zaprášíme ji hladkou moukou, a osmažíme dozlatova. Pak zředíme vývarem, dobře rozmícháme a necháme povařit, až tuk vystoupí na povrch. Krok 4: Maso krájíme na tenké plátky přes vlákno. Podáváme s houskovým nebo bramborovým knedlíkem a špenátem nebo zelím a přelijeme šťávou. U nás byl bramborový knedlík, zadělávané zelí.

Zveřejněno 23. 4. 2015

Poznámka autorky cathleen

Receptury pro závodní stravování doporučují na pečení kýtu nebo plec - kýta je opravdu dost suchá (pro nás), příště pouze plecko.

Menší kus masa je vhodné takto upravovat i v remosce - maso upeče doměkka a zároveň ho nevysušuje.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Selská vepřová pečeně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M2ym

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Selská vepřová pečeně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M2ym

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (8)

Větší kusy masa peču pomalým pečením.Nastavim teplotu, žádné podlévání,3_4 hod.si toho nevšimnu.To masíčko se rozpadá na jazyku.

Pečeni dělám podobně, akorát dávám do pečícího sáčku - odpadne tak podlévání a nemusíme maso hlídat :yes:

Dělávám podobně, máme doma rádi takovou klasiku:-p+:yes:pěkné foto:-D

Díky, je to opravdu klasická pochoutka :-) A co se týká pečení masa v remosce, asi nikde neupečete lepší maso, než v ní ;-)

Určitě jste si moc pochutnali:-p:yes: Já v remosce peču maso raději než v troubě, zůstává šťavnatější:-)

V remosce peču na chalupě pravidelně, je to lepší než rozpalovat troubu. Tchýně pekla vždycky pečínku - na mě byla obzvlášť suchá, já obírala kosti a nikdo nechápal :-)) Nicméně tahle česká klasika je prostě mňam :yes:, mám ji ráda i se špenátem :-p

Ivi, tak po tom bych sáhla všemi deseti, to můžu vždy a všude :yes:3.

Ježíš mňám, já ještě ani nesnídala a už bych mohla z fleku obědvat :-p krásně naservírováno,jen po tom skočit a nehorázně sežrat:-))

Tématické fráze:
vepřová pecene, selská pečeně, veprová pecene recept, veprova pecene recepty, veprova pecene v remosce, klasická vepřová pečeně, vepřová pečeně bez kosti plátky, recepty z veprove pecene, vepřová plec po selsku, vepřová pečeně bez kosti recept, veprovapecene, vepřová pečeně bez kosti recepty, vepřová pečeně plátky, vepřová pečeně bez kosti plátky recept, vepřová pečeně recepty pro začátečníky, selska veprova plec, vepřová pečeně recepty remoska, recepty na pečení v remosce, recept z vepřové pečeně, vepřová pečeně v troubě

Suroviny:
plec vepřová, cibule, česnek, kmín celý, sůl, pepř mletý, sádlo, mouka hladká, kosti vepřové

Přidat fotografie receptu