Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kaštanový krém s hříbky

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Dooga Dooga

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 482 kJ /
2 505 kcal
Bílkoviny45,57 g
Tuky96,25 g
Vláknina78,61 g
Cholesterol 277 mg
Sodík 144 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy326,04 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kaštany si na nejzaoblenější části nařízneme do kříže. Klidně můžeme říznout i do jádra - nevadí to. Kaštany vložíme do vroucí vody a vaříme asi 10 minut. Pak vyndáme vždy jen pár kaštanů a horké je oloupeme. Při chladnutí slupka opět tvrdne. Pokud by se nám to stalo, tak kaštan vrátíme do horké vody. Krok 2: Když máme všechny oloupané, dáme jádra do vývaru a vaříme asi 30 minut - do změknutí. Krok 3: Mezitím si nakrájíme hříbky, rozpustíme máslo a houby na něm dozlatova opečeme. Pokud máme sušené, tak je nejdříve namočíme na 10 minut do vlažné vody, pak slijeme, vymačkáme vodu a pokračujeme jako s čerstvými. Krok 4: Česnek nakrájíme na malinké kostičky a chvilku před dokončením vmícháme do hub. Totéž i s petrželkou. Promícháme, lehce přisolíme a stáhneme z ohně. Krok 5: Uvařené kaštany rozmixujeme s vývarem, přilijeme smetanu, přidáme na jemno nasekanou chilli papričku a podle chuti dosolíme. Prohřejeme a podle hustoty, můžeme doředit smetanou nebo vývarem. Krok 6: Plátky bagety nasucho opečeme. Krok 7: Krém rozdělíme do talířů, ozdobíme restovanými hříbky s petrželí, opečeným toustem a zakápneme olejem.

Zveřejněno 23. 4. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kaštanový krém s hříbky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3pMA

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kaštanový krém s hříbky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3pMA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Vašku - Ty stoupáš s vařením do hvězdných výšin;-):yes:+

:-p:yes:

cathleen: U nás taky ne :-(:-p:-p

Moc hezké:-K u nás asi nerealizovatelné - mně by žádné kaštany po vyloupání nezbyly:-(

V Maďarsku mají už vyloupané mražené kaštany tam se to používá na zákusky a plnění krůtího masa /recept nemám/ale už jsem to jedla, naprosto vynikající a chutné i když cena je vysoká. Vždycky koupím sáček a uložím do mrazáku pro strýčka příhodu. Používám jenom na zákusky,ale vidím,že dělám chybu.

Smekám maestro :-O

danielle72:JJ. Při loupání trochu popálené prsty, ale jak říkáš - stálo to za to. :yes:

Vašku, moc pěkné :yes: Kaštany jsem zkoušela (a práce s nimi byla, slušně řečeno, docela pakárna) :-)) Nicméně výsledek za to stál a šla bych do toho klidně znovu ;-):-p

hosta: Musíš vyzkoušet. Nevím jak popsat - snad jen luxusní ??? :-O;-):-))

Tak tohle je vyšší dívčí:yes: - vůbec si nedovedu tu chuť představit:-O

Tématické fráze:
kastanovy krem, vyloupání kaštanů, recept kastanovy krem, polévka kaštanový krém, kaštanový krém recept, ceny sušených hříbků, kaštanová polévka s houbami a opečeným toustem, hříbek kaštanový, zákusek jako hříbky, kasranovy krém, jedlé kaštany vyloupání, kastanovy krem recepty, kastanovy krem polevka, recept na kaštanový krém

Suroviny:
vývar zeleninový, kaštan jedlý, máslo, houba hřib, česnek, chilli paprika čerstvá, petrželka, smetana ke šlehání, bageta, olej chili, olej ořechový, sůl

Přidat fotografie receptu