Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krémy do dortů

Základem skvělého dortu či jiného dezertu, který si žádá náplň, je kvalitní krém. Jestliže neznáte žádný ověřený recept, jenž by skvěle doplnil váš moučník, pak se nechte inspirovat některým z našich předpisů. Nebojte se experimentovat a vyzkoušet je všechny.

Hodnocení receptu je 5,0 (53×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jitta Mat Jitta Mat

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min Orientační doba na přípravu jednoho druhu krému, bez doby chladnutí pudinku.

30 min (30 min příprava, Orientační doba na přípravu jednoho druhu krému, bez doby chladnutí pudinku.)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie69 790 kJ /
16 680 kcal
Bílkoviny156,44 g
Tuky1 201,22 g
Vláknina33,78 g
Cholesterol 4,16 g
Sodík 1,42 g
Sůl3,31 g
Sacharidy1 273,22 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: MÁSLOVÝ krém (základní): Z pudinků a mléka uvaříme hustou kaši, dobře provaříme a do vychlazené po částech přidáváme máslo střídavě s cukrem a vanilkovým cukrem. Asi 2 minuty šleháme elektrickým šlehačem. TIP: Když použijeme místo vanilkového pudinku banánový, získáme jemný banánový krém. Krok 2: ČOKOLÁDOVÝ krém: Do vychladlé kaše uvařené z mléka a pudinků postupně vmícháme rozměklé máslo. Čokoládu rozehřejeme v kastrolku ve vodní lázni a za stálého šlehání ji přiléváme do krému. Osladíme podle chuti moučkovým cukrem a šleháme asi 2 minuty. TIP: Můžeme použít pudink Amylon Retro edice s příchutí Čokoláda-višeň! Do čokoládových dortů je pak náplň úžasná. Krok 3: OŘECHOVÝ krém: Mléko svaříme, nalijeme na sekané ořechy, zalijeme rumem a necháme zchladnout. V rendlíku nad párou svaříme med, cukr a vejce, mícháme, až hmota zhoustne. Vychladíme, přimícháme ořechy s rumem a hmotu zašleháme po částech do utřeného másla. Krok 4: KOKOSOVÝ krém: Z mléka, žloutku a pudinku uvaříme hladký hustý krém a za častého míchání jej vychladíme. Vyšleháme v jemný krém za postupného přidávání rozměklého másla. Nakonec přidáme kokos a moučkový cukr dle chuti. Krok 5: PAŘÍŽSKÝ krém: Smetanu, čokoládu a moučkový cukr za stálého míchání uvaříme a necháme vychladnout. Pak přidáme máslo a dobře vyšleháme (4 minuty na nejvyšší stupeň ručního šlehače). Krok 6: KÁVOVÝ krém: Po odstavení pudinkové kaše z plotny přidáme po lžících černou kávu a mícháme až do vychladnutí. Máslo s cukrem utřeme do pěny a pak po lžících přidáváme vychladlý pudink. Krok 7: ANANASOVÝ krém: Do základního krému přidáme asi lžíci nadrobno nakrájeného ananasového kompotu. Hodí se zejména na ananasové řezy, kdy šťávu z kompotu používáme na vaření želatiny. Krok 8: Všechny uvedené krémy dáme přibližně na 20 minut do chladu, než jimi začneme plnit korpus dortu. Ten musí být zcela vychladlý! Aby korpus příliš nenasákl krém, můžeme spodní vrstvu plátu potřít rybízovým džemem, a až na něj rozetřít krém. Postup opakujeme u každé vrstvy.

TIP: 6 způsobů, jak zdobit moučníky krémem

Zveřejněno 24. 4. 2015

Poznámka autorky Jitta Mat

Toto jsou základní předpisy. Pokud hledáte další, dejte vědět.

Krémy do odpalovaného těsta:

www.toprecepty.cz/recept/42500-kremy-do-odp...

Náplně do buchet a závinů:

www.toprecepty.cz/recept/42443-poctive-napl...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krémy do dortů

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9yVJ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krémy do dortů

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9yVJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (42)

Super recepty jednoduché a srozumitelné už jsem je dělala hodněkrát a pořád super:-8. Otázka jaký krém by se hodil na čokoládový korpus(aby dort nebyl moc sladký)? Jednou jsem zkusila pařížský a byla to sladká bomba. :-K

opravdu skvěle sepsané postupy na krémy :-8 ukládám pro brzké, nejen vánoční, pečení :-D

Ahojky, chci moc poděkovat za krásně popsané postupy!! Vždy jsem hledala a málokdo to má tak parádně, jednoduše a srozumitelně popsané.
Úžasné:-)

Lenka.karhanova: Lenko, do krémů se dělá pudink hustý, čili méně vody než při běžném použití.

Misa: ahoj, chtěla bych se zeptat dělám poprvé ten čokoládový. A jak tam je udělat kaši z pudingu tak normálně že dvou sáčku se dává litr mléka ale tady je jen 2 sáčky a 600 mléka mám to tak udělat . Jen jsem zmatena. Děkuju za odpověď . Lenka

Misa:

Zdravím, muzu se zeptat jestli s timto krémem jde obtírat cely dort nebo je to vyloženě náplň do dortu? Děkuju:-8

Včera jsem dělala čokoladový krém, měla jsem strach ,aby se při zašlehávání čokolady nesrazil,ale super.:yes: a opravdu jedlý. Díky a zakládám .

JANA HOMOLKOVÁ 25. 5. 2017 10:04
výroba dortu pro voučka.

Super recepty díky jen holky poraďte když jsem dělala ten čokoládový je poměrně řídký pomůže když přidám máslo? jsem začátečník díky předem

casino: jj děkuju opravdu to začalo tuhnout sice asi až po 2 hodinách ale už to je v pořádku. Příště to vyzkouším tak jako vy děkuji:yes:

Zobrazit starší odpověď

Nikol Kudrnáová 2. 6. 2016 09:50
Dobrý den, můžu dát vanilkový krém pod fondán a nezničím ho? Děkuji N.K.

Nikol Kudrnáová: já dávám pod fondán vždy tenkou vrstvu krému, jde pak lépe vyhladit. Dort s krémem dejte na hodinku vychladnout do ledničky a pak dejte fondán. Vanilkovým krémem myslíte výše uvedený základní máslový?
Nevidím problém. I když dělám krém s jinou chutí, chuť fondánu ani tvar to nezkazí.
Pro pobavení: pouze jednou jsem si naběhla a dala do kokosového strouhaný kokos, přičemž s těmi kousky bych fondán nikdy nevyhladila. :-D

Lenka: zkušenost s tím zatím špatnou nemám. Jen počítejte, že krém je nadýchanější, tudíž vyhlazování potahu musí být opatrnější. (Nejjednodušeji řečeno: nelepí - klouže). Vyvarovala bych se složitěji tvarovaným dortům. Jinak v pohodě.

Myslite, ze se da pouzit parizsky krem i na potahovany dort, ktery budu potahovat K2? Diky

Korbelka:použijte do základního krému banánový puding místo vanilkového

Díky, recepty jsou super. Mám objednávku od vnuka na banánový krém do dortu. Můžeš mi poradit, jak bys jej udělala. Děkuji.

Zdenka Skalkova:zdenko ve všech albertech jsou jak čokoládovovišňový tak i vanilkový nebo banánovokaramelový a stojí pár korun dnes budu dělat dort na 70tiny

Zdenka Skalkova:

Monika:podobným způsobem dělávala krém do dortu moje babička. A ja to dělala taky. Vejce s cukrem nad parou. Udělá to hustý základ. Takže celé vejce naprosto v pohodě ;-)

Monika: Ano, skutečně celá vejce;-) Dorty dělám i pro přátele "na zakázku" a ořechové jsou po čokoládových nejžádanější. Na to, že jsem se cukrářkou neučila mám samé pozitivní ohlasy.

k tomu ořechovému krému, skutečně se tam dávají celá vejce a nikoliv jen žloutky? Ořechový dort mám moc ráda a chci se o něj pokusit doma, tak aby se mi povedl:-)

Marcela Říhová:S maskarpone to zní zajímavě,i když to pak je asi o dost větší kalorická bomba, něž s pudinkem:-) Ale zajímalo by mne, jak se to chová k potahovacím hmotám, tj. zda by šel tento krém použít do potahovaného dortu?

:yes:

Zlatý klas je v podstatě kukuřičný škrob + aroma a barvivo, takže pokud "klas" neseženete, dejte stejné množství škrobu ( např. Gustin ) a případně vanilkové aroma;-)
1 balíček Zlateho klasu=40g
Jitko, krémy jsou super, většinu z nich dělám velice podobně :-):yes:

hosta: a v duchu " mít vše pohromadě" teď dávám do kupy i šlehačky :-8 , myslím, že v tomto období dostupnosti sezonního ovoce je oceníme.
A Zlatý klas.... určitě ano! :yes:

Dobrý nápad, krémová stránka, vše pohromadě:yes:
Tam kde je v receptu vanilkový pudink, doporučuji Zlatý klas, mají ho taky v Kaufu a Tescu

Zdenka Skalkova: mají je v Albertu, v Kauflandu.....tam určitě. K receptu přidávám foto s obaly od dvou z druhů.;-)

Zdenka Skalkova 7. 5. 2015 11:16
www.toprecepty.cz Dobrý den mám dotaz kde se dají sehnat pudinky AMYLON RETRO, ještě jsem o nich neslyšela,děkuji.

ZuzanaK: taky možnost, pravda! Já třeba dávám kávu bez kofeinu, ale ne každý ji má doma.:yes:

Marcela Říhová 1. 5. 2015 14:50
Na radu jedné cukrářky přidávám mascarpone místo pudinku.

Uloženo, jak píší děvčata, není nad to mít vše pohromadě a ještě na výběr ;-):-p+ 14:yes:

Dobrý nápad, jak mít vše hezky pohromadě :yes::yes:

Tématické fráze:
krémy do dortů, krém do dortů, krém na dort, dortový krém, dortove kremy, krémy na dorty, náplně a krémy do dortů, krém na dort recept, pudinkový krém na dort, krémy a dortové náplně recepty, kremy na dort, náplně a krémy do dortů recepty, pudinkový krém do dortů, dorty od mamy, náplň do dortu, krém do dortu recepty, recepty na krémy do dortů, maslovy krem na dort, náplně do dortů, čokoládový dortový krém

Suroviny:
pudink vanilkový, mléko, máslo, cukr moučkový, cukr vanilkový, tresť rumová, mléko, pudink čokoládový, máslo, čokoláda na vaření, cukr moučkový, mléko, ořechy mleté, rum, med, cukr krupice, vejce, máslo, mléko, žloutek, pudink vanilkový, kokos strouhaný, máslo, cukr moučkový, smetana ke šlehání, čokoláda na vaření, cukr moučkový, máslo, pudink vanilkový, mléko, máslo, cukr moučkový, cukr vanilkový, tresť rumová, káva černá, pudink vanilkový, mléko, máslo, cukr moučkový, cukr vanilkový, tresť rumová, kompot ananasový

Přidat fotografie receptu