Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí jogurt

Vyzkoušejte si připravit vlastní jogurt v pohodlí vaší kuchyně. Dle podrobného návodu to zajisté bez problému zvládnete. Do jogurtu můžete přidat čerstvé ovoce, které máte zrovna doma.

Hodnocení receptu je 4,8 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

terezicka1 terezicka1

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min bez doby odstátí

30 min (30 min příprava, bez doby odstátí)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie457 kJ /
109 kcal
Bílkoviny10,67 g
Tuky2,67 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 20 mg
Sodík 93 mg
Sůl0,13 g
Sacharidy10,67 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mléko svaříme na 60 °C (stáhneme, když se začnou dělat bublinky). Krok 2: Odstavíme a necháme pod pokličkou vychladnout na prst (tak, aby nás prst nepálil). Krok 3: Do větší mísy dáme půlku jogurtu. Po vychladnutí mléka ho přidáváme po částech naběračkou do jogurtu a mícháme přitom metličkou. Krok 4: Poté nalijeme do skleniček a uzavřeme. Necháme v teplém místě minimálně 6 hodin stát. Já použila troubu, kterou jsem pustila na 50°C. Někdo dává do peřin. Krok 5: Jogurt vychladíme v lednici a poté ho můžeme smíchat s ovocem.

TIP: Jak se dělá domácí jogurt?

Zveřejněno 26. 4. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí jogurt

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2oYM

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí jogurt

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2oYM

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Výborný 🤩 a parádní recept

Tiež si robím doma jogurt. Vzhľadom na to, že ho mám vysokú spotrebu (každý deň na raňajky mám jogurt s vločkami a drobným ovocím), dcéra mi pred 3 rokmi kúpila jogurtovač. https://www.alza.sk/ariete-621-yogurella-d2304414....
Mlieko nezohrievam, nalejem aké je z chladničky, pridám cca 3 lyžice jogurtu a zapnem. Z mnou urobeného jogurtu dokážem ešte postupne 2x urobiť pevný jogurt. Žiadny nadbytočný cukor ako v jogurtoch z obchodu. Kto má vysokú spotrebu jogurtu, doporučujem. ;-)

:yes:Je vynikající, také si ho dělám sama.:-K

Taky dělávám domácí jogurt, naposledy s medem, ten jsem přidala hned. Při výrobě mám ale nižží teplotu, do těch 40°C.Taky kromě skleniček v jogurtovači nebo termo tašce používám velkou termosku určenou na jídlo - se širším hrdlem. Čerstvé mléko zahřívám na cca 80 - 85°C a pak zchladím na 40°C, pokud dělám z trvanlivého, tak to jen ohřeju na 40°C a přidám jogurt.

Posílám Ti bodíka :o)
Domácí jogurt si doma děláme již více jak 5 let.
Nejprve jsme na něj používali jogurtovač, ale od února letošního roku dávám jogurt do termotašky, zalím do deky a za 5-6 hodin je supertuhý jogurt. Používám jogurtovou kulturu, viz. www.bulgaricus-eshop.cz/catalog/pro-domacnosti

No, třeba vyzkoušet :-)

Tématické fráze:
recepty na domácí jogurt v jogurtovači, domácí jogurt, recept na domácí jogurt v jogurtovači, domaci jogurt recept, nejlepsi domaci jogurt, jak na domácí jogurt, recept na domácí jogurt, jak dělat jogurt, domácí jogurt v termosce, domácí výroba jogurtu, nejlepsi domaci jogurt recept, recepty na domácí jogurt, jak dělat jogurt v jogurtovači, děláme jogurt, domaci jogurt z čerstvaho mléka, bulgaricus.cz, jak dělat domácí jogurt recept, jak dělat domácí jogurtu, priprava jogurtu v domacim jogurtovaci, recept na jogurt z jogurtovače

Suroviny:
mléko, jogurt bílý, jahody, cukr

Přidat fotografie receptu