Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pikantní pomazánka z lilku

Neobvyklá pomazánka pikantní chuti si jistě najde své příznivce. Lilek nebo také baklažán je rostlina příbuzná s bramborem a rajčetem. Je také s oblibou používán jako chutná náhražka masa ve veganské či vegetariánské stravě.

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 20 min

35 min (15 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Lilek omyjeme, podélně rozpůlíme a dáme ho do rozehřáté trouby na cca 20 minut. Krok 2: Měkkou dužninu vydlabeme lžičkou do misky, osolíme, přidáme 1 lžičku Sambal Oelek - podle chuti i více. Krok 3: Zakápneme olivovým olejem, limetkovou šťávou a promícháme s nakrájenými lístky medvědího česneku a petrželky. Krok 4: Podáváme nejlépe vychlazené na topinkách a s čerstvými rajčaty.

TIP: Nejoblíbenější způsoby přípravy topinek

Zveřejněno 27. 4. 2015

Poznámka autorky maris

Já jsem použila na upečení lilku funkci Crisp v mikrovlnné troubě, / přibližně 9 minut /, ale v receptu záměrně uvádím normální troubu, protože tuto funkci mají jen některé mikrovlnky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní pomazánka z lilku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jkzy

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní pomazánka z lilku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jkzy

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Mám naplánováno, lilek upeču v remosce. Děkuju za recept:-K

maris, to je parádní recept! :-p:yes:

Baklažán môžem v každej forme.:yes:

Jo, lilek, to je moje fialová láska :-)):yes:

Tohle určitě vyzkouším Maruško, lilky to já miluju:yes::yes::-K:-p:-p

:-p Taky mám doma lilek a moc se mi recept hodí :yes: akorát jsem ta,co nemá ten crisp :-8,jinak bodík letí....

Hmmm,lilek zbožňuju a tahle jednoduchá úprava se mi moooc líbí!!!:-p:-p:yes: A fotka je úžasná, jen jsem polkla..:yes::yes:

K té Tvojí poznámce: taky jsem se naučila lilek ( i papriky ) péct na "crispu" , dokonce tak peču i česnek a je to parádně rychlé;-)

Joj, děláš chutě :-p

1974andrea: to víš, že neva;-):-D

Tak na tohle mě utáhneš:-D :yes: Udělám, ale mám jen feferonový krém, ale to snad neva;-)

hosta: Jitko děkuju:-), no ale myslím, že už je nejvyšší čas ty lilky, tofu apod. proložit bůčkem, kachničkou - zkrátka něčím výživnějším;-):-D:-D

Máš štěstí, že vaříš to, co můžu, jinak si mě nepřej - takhle můžu zopakovat, díky, je to moc krásné a lilek jsem dnes zas koupila:yes:

Určitě udělám :-p:yes:

Tématické fráze:
pasta z lilku, pikantní pomazánka z lilku, pomazánka z lilku, lilek recepty, lilek pasta, pomazánka z lilku a cukety, recepty lilek pomazánka, lilek v mikrovlnce, pomazanka z lilku nebo cukety, pikantní lilek, pomazanka z lilku avokáda, pomazánky z lilku, pikantní pomazánka, pomazánka z pečeného lilku s křenem, lilek tofu pomazanka, lilek pomazanka, pomazanka z lilku v mikrovlnce, lilek a avokádo, recept na pikantní pomazánku z lilku, pomazánka z lilku recept

Suroviny:
lilek, pasta chilli, olej olivový, sůl, limetka, česnek mědvědí, petrželka hladkolistá

Přidat fotografie receptu