Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bylinkové máslo se sušenými rajčaty

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 538 kJ /
1 324 kcal
Bílkoviny2,07 g
Tuky143,56 g
Vláknina1,96 g
Cholesterol 446 mg
Sodík 6 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy5,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: máslo necháme povolit mimo chlad lednice, sušená rajčata na 30 minut namočíme do teplé vody a petrželku nožem nasekáme nadrobno. Krok 2: Namočená rajčata scedíme, co nejvíce osušíme a v sekáčku rozsekáme spolu s česnekem nadrobno. Množství česneku je volitelné – jeden stroužek máslo lehce ovoní, tři stroužky už jsou v něm hodně výrazně poznat na vůni i chuti. Krok 3: Do sekáčku přidáme máslo a promícháme ho s nasekanou zeleninou. Pak sekáčrek vypneme a už ručně, stěrkou, vmícháme petrželovou nať. Solit netřeba, stačí sůl z rajčat. Krok 4: Dobře promíchané máslo pak na fólii zformujeme do válečku, okraje mu zakroutíme jako u velikého bonbónu a uložíme do lednice. Používáme na topinky, přírodně upravená masa, pečené brambory i do pomazánek.

Zveřejněno 27. 4. 2015

Poznámka autorky cathleen

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bylinkové máslo se sušenými rajčaty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mn1R

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bylinkové máslo se sušenými rajčaty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mn1R

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (25)

cathleen: Bóže, i máslo se "vypařuje"? Ty lednice jsou skříňky, kde neplatí fyzikální zákony.:-D

Tomas: to mě opravdu těší :-)) doufám, že chutná!;-)

Diky za inspiraci...pridal sem bazalku a salvej. Voni to luxusne....nemuzu se dockat jak to ztuhne.

Museli jsme dělat znovu :-D původní ochucené máslo se v lednici rychle.... vypařilo (?) :-D

Zajímavý nápad, změna je život:-D:-p+:yes:

Určitě vyzkouším :-p:yes:

:-p dobrý nápad:yes::-K

:yes::-p

Dělávám máslo s různými bylinkami, se sušenými rajčaty budu muset vyzkoušet:yes::-K

danielle72: ne - jsi hodná, děkuju. Nemyslím, že recept cecilka vyzkoušela a netuším, proč na mě tak reaguje.

cathleen::-D

cathleen: No jo, to jsem celá já - kde je nespravedlnost, tam bojuju :-)) Tvůj recept je moc pěkný, a i kdyby někomu třeba chuťově nevyhovoval, nemusí jej hned hanit;-).

danielle72: to nic, Danuš, třeba to ještě dopíše. Připadá mi, že se tu cecilka (stejně jako sama v sobě) někdy ještě nevyzná...nedávno mi třeba vynadala za to, že jsem jí odpověděla za někoho jiného (stejně jako ty za mě teď).:-D

cecilka: Cecilko, použít negativní smajlíky bez jakéhokoli oddůvodnění nemá smysl:no:. Lepší bude, když napíšeš, co přesně se ti na receptu nelíbí a co ti na něm tolik vadí. A taky třeba zkus přidat nějaký pěkný recept - od tvé registrace (v létě 2014) se tu žádný tvůj neobjevil...

:-!:-!:-!:-((:-((:-((

Tématické fráze:
máslo se sušenými rajčaty, rajčatové maslo, bylinkove.cz, italské bylinkové máslo, jak udělat bylinkové máslo, bylinkové máslo, bylinkové máslo top recepty, ochucené máslo rajčatové recepty, máslo promícháme, ochucene maslo se susenymi rajcaty, maslo se susenymy rajcaty, francouzské bylinkové máslo, bylinkove maslo ze susenych bylinek

Suroviny:
máslo, rajče sušené, česnek, nať petrželová

Přidat fotografie receptu