Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kapustnica

Ať už kapustnica, kyselica nebo zelňačka, vždy se jedná o vynikající polévku plnou zelí a dalších dobrých surovin. Do této polévky dáme i domácí klobásu, která pustí svoji lahodnou chuť a spolu s kořením se postará o výslednou chuť pokrmu.

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tiktak

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 60 min

75 min (15 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 134 kJ /
1 227 kcal
Bílkoviny110,36 g
Tuky48,54 g
Vláknina34,40 g
Cholesterol 462 mg
Sodík 13,69 g
Sůl33,20 g
Sacharidy72,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuľu nakrájame na malé kocky a opražíme na rozpálenom oleji, pridáme mletú červenú papriku, zalejeme trochou vody. Krok 2: Pridáme kapustu aj s trochou kapustovej vody, klobásu nakrájame na kolieska, pridáme hríby, koreniny a pomaly varíme asi 1 hodinu. Krok 3: Dochutíme podľa potreby.

TIP: Jak uvařit tradiční valašskou kyselicu

Zveřejněno 24. 3. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kapustnica

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/588X

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kapustnica

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/588X

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (10)

stanislav 10. 3. 2016 14:01
Miluji kapustnicu . Jezdím do Tater a měl jsem ji od Půchova až na Štr.Pleso. Všude jinak . Ale,nejlépe ji dělají hospodyňky doma. Třeba ve Važci. Výbornou i v salaši Krajinka u Ružomberku. Je to boží dílo. :yes::-) Zítra si ji udělám podle Vašeho receptu.:-p

:yes::-p a mali sme kapustnicu , pridávam fotku :-D+1:yes::yes:

Ja robím Novoročnú kapustnicu rovnako,ale nesmú chýbať sušené slivky,som strašne prekvapená,že sa ani v jednom recepte nespomínajú:-O a bravčové mäso,alebo kosť ale to nedávam vždy.Takže by bolo zbytočné,pridávať sem ďalší recept.Myslím si,že autorka určite podlieva aj vodou,len to v recepte zabudla napísať;-)+foto:-)

Kapustnic je spousta. Chystám se zveřejnit recept vysoce regionální, a sice kapustnicu, která se vařívala při "zakalačce" v obci Harvelka na Slovensku. Obec již neexistuje, byla zatopena vodní nádrží Nová Bystrica. Každá kapustnica má něco do sebe a i tento recept si zaslouží bodíka.:-)):yes::yes::yes:

Já souhlasím s Terezkou - zelňačka má hoodně podob, ale určitě ji nikde nevaří hodinu - pochopila bych, kdyby autorka vařila např. hovězí maso na polévku bez použití tlakového hrnce, pak by teprve postupně přidala namočené (když sušené)houby a klobásu a zelí - pak by ta hodina souhlasila. Ale určitě ne v takto podaném postupu vaření.

Ešte : obrázok nesvedčí o tom, žeby sa pri varení dávalo len troška vody, v tanieri je tekutiny dosť.

Katarínka, kapustnica sa varí všade inak, na Šariši sa dokonca varí len z jušky ( láku ), dávajú sa do nej sušené huby, klobása, zahusťuje sa zápražkou z masla a múky a ako vložka sa dáva papcun ( strouhání ). Takže je to vec zvyklostí daného kraja. Inde sa robí s vajíčkami, alebo so sušenými slivkami a rozhodne všade sa nedáva mäso. Ja som len rozmýšľala, že keď je tam len troška tekutiny a varí sa to hodinu, čo je podľa mňa zbytočne veľa, tak tam už nezostane vody nič. Vyparí sa;-):-D

Ja si myslím,že kapustnica má byť hustá s kopou kapusty a mäsa:-p.Raz som prišla na návštevu k rodine,varili kapustnicu a na tanier som dostala čistú kapustovú šťavu a iba zemiaky tam plávali.Dosť som vtedy bola z toho mimo:-?:-S:-D

Na kapustnicu príliš expres recept:-O Ozaj pridávaš len trocha kapustovej vody a nič viac ? Po hodine varenia jej tam potom veľa nezostane.

Děkujeme, že máme možnost si vybrat z takového množství kapustnic!:-/

Tématické fráze:
kapustnica, kapustnica recept, polévka kapustnica, kapustnice, kapušnica, recept na kapustnicu, kapustnica recepty, slovenská kapustnica, recept kapustnica, recepty kapustnica, recept na slovenskou kapustnicu, slovenská kapustnica recept, kapušnice, kapustnica, recept, kapustnica s houbami, segedínský guláš z hovězího masa, domácí kapustnica, kapustica, novoročná kapustnica, babicova zelnačka

Suroviny:
zelí kysané, cibule, klobása, hříbky sušené, olej, bobkový list, pepř černý, sůl, paprika sušená sladká, kmín drcený

Přidat fotografie receptu