Alpský knedlík
Pokud jste někdy byli na návštěvě v Rakousku, jistě jste narazili na místní specialitu - germknödel. Jedná se o velký kynutý knedlík plněný povidly, zalitý vanilkovou omáčkou a posypaný mákem. Tuto alpskou dobrotu si můžete dát k obědu nebo jako dezert.
Suroviny pro 6 kusů
6kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 051 kJ / 3 836 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 127,49 g |
Tuky | 56,77 g |
Vláknina | 24,58 g |
Cholesterol | 1,36 g |
Sodík | 444 mg |
Sůl | 1,03 g |
Sacharidy | 691,62 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve připravíme kvásek. Droždí smícháme s trochou vlažného mléka, špetkou cukru a lžičkou mouky. Rozmícháme a dáme kynout.
Krok 2: Po vykynutí dáme kvásek do připravené mísy, kde je lehce osolená mouka a zbytek cukru. Vyklepneme vejce, přidáme podle potřeby mléko a umícháme těsto, které opět necháme kynout alespoň hodinu. Poté děláme placky, které plníme lžící povidel.
Krok 3: Vytvoříme větší koule a necháme opět kynout. Připravíme kastrol s napařovacím sítkem a trochou vody a vložíme po jednom knedlíku. Napařujeme 12 minut.
Krok 4: Mezitím připravíme vanilkový krém. V mléce rozmícháme pudinkový prášek, cukr a dáme vařit. Po zhoustnutí přidáme žloutky, které rozmícháme a vypneme. Nakonec přidáme rum dle chuti.
Krok 5: Na talíř nejprve dáme krém, na to knedlík, posypeme mákem, cukrem a polijeme rozpuštěným máslem.
Zveřejněno 2. 5. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Alpský knedlík
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G2DL
Moje poznámka
Alpský knedlík
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G2DL
Nejnovější recepty
Velikonoční sekaná s marinovanou panenkou
Přidáno před 16 hodinami
Křupavá placka z červené čočky s rajčaty a sýrem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 17 hodinami
Baskické plátky
Přidáno před 18 hodinami
Muffiny "banana bread"
Přidáno před 22 hodinami
Jablečná focaccia
Přidáno 27. 3. 2025 00:30
Sladký bramborák
Přidáno 26. 3. 2025 17:00
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krupicové noky s jahodovou omáčkou
Marcela Kr. před 10 hodinami
Majonézové koláčky bez kynutí
Ivcatkoo před 11 hodinami
Pažitkovo - sýrové noky do polévky
Ketynna před 11 hodinami
Vídeňské brambory
TondaJ před 14 hodinami
Vaječná omeleta s mrkví a hráškem
TondaJ před 14 hodinami
Recept na rychlé muffiny s kousky čokolády
Annickaa před 15 hodinami
Mřížkový koláč s tvarohem
RenataMaresova před 16 hodinami
Dvoubarevná buchta s pudinkovo-tvarohovým krémem
Mojereceptyz před 16 hodinami
Vepřový perkelt
vojir73 před 18 hodinami
Nejlepší vyprošťovací česnečka
KuchtaBuchta před 18 hodinami
Tématické fráze:
alpsky knedlik,
alpské knedliky,
alpsky knedlík recept,
alpský kynutý knedlík,
alpsky povidlovy knedlik,
recept na alpský knedlík,
alpské kynuté knedlíky,
alpský knedlík s mákem,
alpský knedlík s vanilkovým krémem,
recepty alpský knedlík,
recept alpský knedlík,
alpský knedlíky,
alpský jahodové knedlíky,
alpky knedlik,
alpská knedlík,
vanilkový krém na knedlíky,
recept na alpský knedlíky,
alpskej knedlík,
velký knedlik,
alpský knedlík s povidly
Suroviny:
mouka polohrubá,
droždí čerstvé,
cukr,
mléko,
vejce,
povidla švestková,
máslo,
cukr moučkový,
mák,
mléko,
pudink vanilkový,
žloutek,
cukr,
rum
Komentáře (30)