Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Panenka s italským rizotem

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

mijula

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 044 kJ /
1 206 kcal
Bílkoviny100,37 g
Tuky70,60 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 230 mg
Sodík 1,35 g
Sůl3,30 g
Sacharidy10,68 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřovou panenku nakrájíme na plátky cca 2 cm, osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem. Necháme odležet nejlépe do druhého dne. Krok 2: Na lžíci másla restujeme požadované množství rýže, osolíme a postupně podléváme vývarem a vínem - po troškách, jakmile se vývar i víno odpaří znovu přiléváme. Takto rýži vaříme cca 10 minut - záleží na typu rýže. Krok 3: Jakmile je upotřeben všechen vývar i víno, přidáme k rýži nakrájená rajčata. Momentální konzistence rýže by měla být asi jako uvařená dětská krupice. Krok 4: K rýži přidáme 80 g nastrouhaného parmazánu a promícháme. Krok 5: Naloženou panenku krátce restujeme na pánvi nebo grilu. Jakmile je panenka hotová, můžeme podávat. Naservírované rizoto můžeme ještě posypat zbytkem parmazánu.

Zveřejněno 3. 5. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Panenka s italským rizotem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o0EB

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Panenka s italským rizotem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o0EB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Pokud mohu poradit - máslo přidávám k rýži až nakonec, "uhladí" celý pokrm. Základ je šalotka na oleji, pak rýže, pak víno, nechat zcela odpařit, tím předá to nejlepší ze sebe. Pak teprve postupně horký vývar. Pro začátečníky by asi bylo dobré uvést, kolik té rýže a na kolik porcí ;-):-)

Tématické fráze:
rizoto s panenky, panenka recept, rizoto z panenky, rizoto z panenky,, parmazánové rizoto a panenka recept, rizoto s panenkyrecept, panenka s risotem, rizoto panenka, kolik dní naložená panenka, příprava mořské plody s rizotem

Suroviny:
panenka vepřová, rýže, rajče sušené v oleji, víno bílé, vývar kuřecí, parmazán, sůl, pepř, olej olivový, máslo

Přidat fotografie receptu