Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jemná buchta z remosky

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Snadný

Suroviny

Porce: 6 - 8

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 499 kJ /
1 314 kcal
Bílkoviny42,46 g
Tuky19,37 g
Vláknina6,00 g
Cholesterol 527 mg
Sodík 323 mg
Sůl1,05 g
Sacharidy239,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Celá vejce šleháme s cukrem, vanilkovým cukrem a citronovou kůrou do bílé pěny. Pak pomaleji přišlehaváme olej a střídavě a po částech prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva a mléko. Krok 2: Už dlouho nešleháme, jen spojíme těsto a vylijeme do formy remosky, kterou jsme vyložili papírem na pečení. Papír musí být i na bocích, můžeme si kus papíru vystřiženého do kolečky o větším průměru než dno mísy zmačkat do kuličky a pak rozprostřít do nádoby, lépe drží. Krok 3: Pak přiklopíme víko, remosku zapneme a pečeme 25-30 minut. Čas je pouze orientační, pečení v různých remoskách se může nepatrně lišit. Krok 4: Po upečení moučník vyjmeme pomocí papíru z nádoby a necháme na mřížce vychladnout (recept je určený do menší remosky o průměru 22 cm).

Zveřejněno 5. 5. 2015

Poznámka autorky Merylas

Další mé recepty najdete tady: http://www.merylas.estranky.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jemná buchta z remosky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8xwg

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jemná buchta z remosky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8xwg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Ala787: Děkuji moc za zprávu, jsem moc ráda, že recept nezklamal. :-K

Vynikající.
Část těsta jsem obarvila skořicí.
Rychlé a chutné.

Coleta: v remosce je to jiné proto, že je to maličký prostor, mnohem menší než trouba...a tak je z ní všechno vlhčí, vláčnější (v uzavřeném prostoru se nemá co kam odpařit, vypařit), i vůně jsou intenzívnější. Mám mnohokrát vyzkoušeno ;-)

Všem děkuji za zájem o recept:-K
Na dotazy bylo odpovězeno, taky děkuji.:-K

Jen si myslím, že přece jen je rozdíl u pečení v troubě a nebo v remosce. Ta remoska peče shora, teplo se přenáší do mísy, ale jde hlavně o ten malý prostor, jak píše žížalka.:-)

Coleta: Bude to mať tú chuť, len treba zapnúť iba horné pečenie ako v remoske. Mali sme dávno doma remosku, kúpila som si ju, keď sme bývali po svdbe na priváte, poznám to pečenie. ;-)

Coleta: No, možná je voňavější, protože ta vůně nemá kam utéct? :-)) Na chalupě peču v remosce opravdu dost, třeba kynuté buchty a koláče jsou z remosky bezkonkurenční, alespoň pro mne :-8 Ale peču v ní podle cathleen i chleby a :yes::yes:

Hanis: Taky mám na chalupě Grand. Aby byl moučník takhle vysoký, tak asi raději ano :-) Alespoň já s tím tak počítám ;-)

tejaja: Jako jasně, ale nebude to mít tu "chuť".Prostě v remosce se mi těsto zdá jiné, lepší. Nevím, třeba je to jen můj pocit;-)

Krásně jednoduchý recept, díky za něj, mám novou remosku a určitě vyzkouším. Ale mám Grand - 4 l. Mám zdvojnásobit dávku těsta?

:-p mňam:yes::yes:

Ukládám ;-):yes:

Coleta: Daj si dvojnásobné množstvo a upeč na plechu v rúre. ;-)

Škoda, že nemám remosku, krásný recept.

Tématické fráze:
buchta z remosky, buchta v remosce, moučníky z remosky, buchta do remosky, buchty z remosky, remoska recepty, cuketová buchta z remosky, moučník v remosce, moučník z remosky, recepty z remosky, buchty v remosce, recepty do remosky, moučníky v remosce, buchty do remosky, remoska recepty moučníky, recepty v remosce, moučník do remosky, remoska moučníky, bábovka z remosky, remoska buchta

Suroviny:
vejce, cukr moučkový, cukr vanilkový, kůra citronová, olej, mléko, mouka polohrubá, prášek do pečiva

Přidat fotografie receptu