Rebarborový džem se zázvorem
Pokud nevíte, co s přebytky rebarbory, můžete z ní udělat džem a užívat si tak chuť této zdravé zeleniny i mimo sezónu. Zajímavou chuť rebarbory doplníme aromatickým zázvorem. Tato skvělá kombinace vám jistě zachutná.
Suroviny pro 12 kusů
12 malých skleniček
12kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 37 891 kJ / 9 057 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 90,52 g |
| Tuky | 2,24 g |
| Vláknina | 69,28 g |
| Cholesterol | 75 mg |
| Sodík | 400 mg |
| Sůl | 0,38 g |
| Sacharidy | 2 133,96 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rebarboru očistíme a nakrájíme na centimetrové kousky.
Krok 2: Dáme ji do hrnce a promícháme s cukrem, nastrouhanou citronovou kůrou, šťávou z citrónů, Gelfixem, oloupaným a nastrouhaným zázvorem a nadrobno pokrájeným kandovaným zázvorem.
Krok 3: Necháme do druhého dne odpočinout. Občas promícháme.
Krok 4: Druhý den část rebarbory v hrnci ponorným mixerem nahrubo rozmixujeme.
Krok 5: Směs přivedeme pomalu k varu a vaříme 20 minut.
Krok 6: Horkou marmeládu naplníme do sterilovaných skleniček, otřeme hrdla, uzavřeme víčkem a obrátíme dnem vzhůru do vychladnutí.
Zveřejněno 5. 5. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rebarborový džem se zázvorem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mnL9
Moje poznámka
Rebarborový džem se zázvorem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mnL9
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 18 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 19 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 20 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 21 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 1 hodinou
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 2 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 2 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 3 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 3 hodinami
Kávový krém do dortu (retro)
Cikitaka před 3 hodinami
Bezlepkové banánové muffiny
xfikejzova02 před 5 hodinami
Domácí chléb II.
Penkapa před 5 hodinami
Bramboračka
danal před 7 hodinami
Tématické fráze:
reveňový džem,
rebarborovy dzem recept,
rebarbora džem,
džem z rebarbory,
hrušková marmeláda se zázvorem,
rebarborová marmelada se zazvorem,
rebarborový džem,
recept na rebarborový džem,
reveňová marmeláda,
džem z rebarbory recept,
rebarborový džem se zázvorem a matou,
zázvorová marmeláda,
sterilování džemu,
rebarborový jam,
rebarbora recepty,
recept rebarbora se zázvorem,
rebarbora recepty marmeláda,
rebarbora zázvor recepty,
recept rebarbora marmeláda,
rebarbora se zazvorem recept
Suroviny:
rebarbora,
cukr,
citron,
citron,
zázvor kandovaný,
zázvor čerstvý,
gelfix 2:1
Komentáře (4)