Rebarborový džem se zázvorem
Pokud nevíte, co s přebytky rebarbory, můžete z ní udělat džem a užívat si tak chuť této zdravé zeleniny i mimo sezónu. Zajímavou chuť rebarbory doplníme aromatickým zázvorem. Tato skvělá kombinace vám jistě zachutná.
Suroviny pro 12 kusů
12 malých skleniček
12kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 37 891 kJ / 9 057 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 90,52 g |
Tuky | 2,24 g |
Vláknina | 69,28 g |
Cholesterol | 75 mg |
Sodík | 400 mg |
Sůl | 0,38 g |
Sacharidy | 2 133,96 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rebarboru očistíme a nakrájíme na centimetrové kousky.
Krok 2: Dáme ji do hrnce a promícháme s cukrem, nastrouhanou citronovou kůrou, šťávou z citrónů, Gelfixem, oloupaným a nastrouhaným zázvorem a nadrobno pokrájeným kandovaným zázvorem.
Krok 3: Necháme do druhého dne odpočinout. Občas promícháme.
Krok 4: Druhý den část rebarbory v hrnci ponorným mixerem nahrubo rozmixujeme.
Krok 5: Směs přivedeme pomalu k varu a vaříme 20 minut.
Krok 6: Horkou marmeládu naplníme do sterilovaných skleniček, otřeme hrdla, uzavřeme víčkem a obrátíme dnem vzhůru do vychladnutí.
Zveřejněno 5. 5. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rebarborový džem se zázvorem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mnL9
Moje poznámka
Rebarborový džem se zázvorem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mnL9
Nejnovější recepty
Tvarohové linecké koláčky
Přidáno před 23 minutami
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 2 hodinami
Pečené kukuřičné kuře a pečená zelenina s hummusem
Přidáno před 3 hodinami
Ovocný Pavlova dort
Přidáno před 11 hodinami
Srnčí hřbet od Mazláka
Přidáno před 14 hodinami
Bramborový salát se zeleninou a luštěninami
Přidáno před 18 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová plec po Bakoňsku
mamina58 před 23 minutami
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 13 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 14 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 14 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 15 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 15 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 16 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
Adaas před 16 hodinami
Hráškový krém
Bibi11 před 16 hodinami
Kuřecí nudlová polévka
Otazoubek před 17 hodinami
Tématické fráze:
reveňový džem,
rebarborovy dzem recept,
rebarbora džem,
džem z rebarbory,
hrušková marmeláda se zázvorem,
rebarborová marmelada se zazvorem,
rebarborový džem,
recept na rebarborový džem,
reveňová marmeláda,
džem z rebarbory recept,
rebarborový džem se zázvorem a matou,
zázvorová marmeláda,
sterilování džemu,
rebarborový jam,
rebarbora recepty,
recept rebarbora se zázvorem,
rebarbora recepty marmeláda,
rebarbora zázvor recepty,
recept rebarbora marmeláda,
rebarbora se zazvorem recept
Suroviny:
rebarbora,
cukr,
citron,
citron,
zázvor kandovaný,
zázvor čerstvý,
gelfix 2:1
Komentáře (3)