Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Švédská pytt i panna

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 419 kJ /
1 773 kcal
Bílkoviny158,15 g
Tuky92,74 g
Vláknina16,10 g
Cholesterol 1,34 g
Sodík 2,24 g
Sůl5,09 g
Sacharidy70,84 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory nakrájíme na drobné kostičky a povaříme je asi 5 minut. Krok 2: Scedíme a opečeme je dozlatova na směsi rozpáleného másla a oleje. Krok 3: Vyjmeme a na výpeku opečeme jemně nasekanou cibuli a kostičky nakrájeného masa. Krok 4: Opečeme, přidáme bylinkovou kostku, vrátíme opečené brambory, promícháme a případně dosolíme a dopepříme. Krok 5: Podáváme velmi horké - doprostřed porce uděláme důlek, který vyplníme syrovým žloutkem. Strávníci si ho sami zamíchají do pokrmu. Sypeme čerstvými bylinkami.

Zveřejněno 24. 3. 2009

Poznámka autorky Eliza

Pokud o svých dětech víte, že by je odradil pohled na syrový žloutek, doporučuji jim vše předem promíchat (vlastní zkušenost :-))Pytt i panna je bezvadný způsob, jak se elegantně zbavit zbytků a ještě si pochutnat na jednom ze švédských národních pokrmů.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Švédská pytt i panna

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pggy

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Švédská pytt i panna

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pggy

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Dobrota oběd i tepla večeře.:-p:-8:-:-:-K

Právě jsem to vyzkoušel. Je to skvělé a doporučuji.

Jen pro zajímavost, ve Švédsku se pytt i panna dělá jednodušejí pouze brambory, uzenina a cibule,peče se to v troubě, na to vše se udělá sazené vejce a podává se s červenou řepou. Pytt i pannu koupíte v každém švedském obchodě, jako mražený pokrm, tak samo jako švédské kuličky.
Jinak fotečky nádherné a pokrm moc dobrý. Ve Švédsku to bylo jedno z mých nejoblíbenějších jídel.

Eli, to je nádhera:-)pokrm i fotky.....:yes::yes::yes:

Vypadá to skvěle a nádherná fotka, Elizo. Záběr na ten žloutek je krásně oranžový;-):yes:

Tématické fráze:
pitipana, pyttipanna recept, pyttipanna, švédská jídla, pitipana recept, švédské národní jídlo, pitti panna, pytipana, nejoblíbenější bylinkou ve švédsku, pitipanna, švédské pokrmy, pittipana, kuřecí pitipana, švédské pyttipanna, kuřecí pyttipanna, pytt-i-panna, recept pitipana, švédská pana, svedska masa, recept pyttipanna

Suroviny:
maso pečené, maso uzené, brambory, cibule, máslo, olej, žloutek, kostka bylinková, pepř, sůl, bylinky zelené

Přidat fotografie receptu