Zelené fazolky na slanince
Recept ještě nebyl hodnocenMilujete čerstvé zelené fazolky? Když jim věnujete pár minut v kuchyni a doplníte je o voňavou slaninu, vytvoříte výtečný křupavý předkrm nebo přílohu. Nejčastěji se…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 614 kJ / 386 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 14,29 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 14,29 g |
Tuky | 14,29 g |
– nasycené | 2,86 g |
– nenasycené | 11,43 g |
–– mononenasycené | 2,86 g |
–– polynenasycené | 8,57 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 14,29 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 2,64 g |
Sůl | 7,14 g |
Sacharidy | 42,86 g |
– cukry | 0,57 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Milujete čerstvé zelené fazolky? Když jim věnujete pár minut v kuchyni a doplníte je o voňavou slaninu, vytvoříte výtečný křupavý předkrm nebo přílohu. Nejčastěji se…
Kuskus připravíme podle návodu na obalu, jen s tím rozdílem, že do vroucí vody na jeho přípravu přidáme nejenom bylinkovou kostku, ale i kousek másla a mraženou kukuřici…
Brambory nakrájíme na drobné kostičky a povaříme je asi 5 minut. Scedíme a opečeme je dozlatova na směsi rozpáleného másla a oleje. Vyjmeme a na výpeku opečeme jemně…
Brambory dobře umyjeme, zalijeme vařící vodou, 5 minut povaříme a nakrájíme na plátky. V kastrůlku ohřejeme olivový olej a rozpustíme v něm bylinkovou kostku a…
Špenátový protlak necháme rozmrznout.Na mírné teplotě necháme rozehřát máslo, odstavíme, přidáme mléko, mouku, vejce, špetku soli a dobře promícháme. Těsto necháme…
V kastrole rozehřejeme 1-2 lžíce másla a necháme na něm zesklovatět jemně nasekanou cibuli. Kedlubny nakrájíme, přidáme k cibulce, dobře osolíme a mícháme, až pustí…
Těstoviny uvaříme podle návodu a promícháme s máslem nebo olejem. Z uzených kuřecích stehen odstraníme kůži a maso natrháme k těstovinám, ponecháme ho ve větších kusech.…
Na náplň osmažíme mleté maso s jemně nakrájenou cibulí na másle, osolíme a necháme vychladnout. Z mouky, žloutku, soli a vody vypracujeme tužší těsto a necháme ho 1-2…
Tato pečená bylinková mrkev patří mezi výrazné přílohy, které oživí jednoduché úpravy kuřecího či krůtího masa. Hodí se i do arabských pilafů a dalších dušených masových…
Mleté maso osolíme a dobře promícháme s nadrobno nasekanou hlívou, jemně nastrouhanou mrkví a sýrem, prolisovaným česnekem, žloutky, pažitkou a kořením. Masovou směsí…
Kuskus promícháme s nasekanou cibulí a pokrájenými sušenými rajčaty, na kterých ponecháme olivový olej - jiný už používat nemusíme. Zalijeme vroucím vývarem (množství je…
Maso lehce naklepeme a rozkrájíme na dlouhé proužky asi 1 cm široké. Posypeme kořením na gyros, trochu dosolíme, pokapeme olivovým olejem, vše pomocí prstů důkladně…
Do hrnce dáme trošku sádla, na něm osmažíme nakrájenou cibuli najemno do sklovita, přidáme fazole, dolijeme litrem vody, přidáme bylinkovou kostku a necháme vařit, až…
Maso rozklepeme, osolíme, z jedné strany potřeme dijonskou hořčicí, poklademe plátkem šunky, brokolicí (povařenou 2-3 minuty ve slané vodě), nivou a plátečky česneku …
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Královské chutě: Monacká kněžna Charlene drží dietu, při které si může dopřát dezerty i „fish and chips“, a přesto zůstane štíhlá
Zuppa di Farro: Italská zeleninová polévka zasytí díky jedné neobvyklé ingredienci. Víte, jaké?
Nakupujte výhodněji s Tesco Clubcard kreditní kartou. Nyní je pro zákazníky ještě výhodnější