Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Štrůdlík i pro méně zručné

Hodnocení receptu je 5,0 (35×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny

Porce: 2 štrůdly

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 410 kJ /
337 kcal
Bílkoviny2,70 g
Tuky2,34 g
Vláknina17,55 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 23 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy67,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z jednoho pomazánkového másla a dvou mističek od pomazánkového másla naplněných moukou vypracujeme těsto. Krok 2: Chvíli necháme odpočinout a pak rozdělíme na 2 díly a vyválíme pláty, které posypeme nastrouhanými jablky, posypeme skořicovým cukrem a hrozinkami a svineme. Krok 3: Oba štrůdly pomažeme máslem a dáme péct. Podle zlatavé barvy poznáme, že jsou již hotové. (dobu jsem neměřila) asi půl hodiny

Zveřejněno 24. 3. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Štrůdlík i pro méně zručné

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qjjy

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Štrůdlík i pro méně zručné

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qjjy

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (61)

bartomiska: Mám radost, že se povedly :-)

bartomiska 15. 3. 2014 21:54
Dnes jsem vyzkoušela poprvé. Z Bystřické pomazánky z Penny marketu a polohrubá mouka také. Těsto se povedlo úžasně. Záviny jsou do zlatova upečené, už se těším :-D

Myskotka: také ho dělám z pomazánkového z Lidlu. Vždycky se povede. Je fakt, že někdy je mouka vyschlejší, tak přidám kousíček tuku nebo vody. Dělám naslano i nasladko:-)

Myskotka::-);-)

Jana Remkova: No...možná mu dám ještě jednu šanci ;-)

Myskotka: to chtělo přidat trošku mléka, vody, nebo lžíci jogurtu ;-) určitě ne dobré suroviny vyhodit

Myskotka: Je mi to moc líto. Já nevím, kde se stala chyba, tohle těsto dělám pořád a ještě se mi to nikdy nestalo:-S. Používám pomazánkové máslo, které je na obrázku-viz fotopostup. Má myslím 200g. Vidíš sama, že všem, kdo zkoušeli, se povedl.:-S

No tak já nevim... :-// Použila jsem pomazánkové máslo Pilos z Lidlu a předměřickou mouku.
Těsto už se mi při zpracování zdálo suší, rozpadalo se. Pracně jsem z něj uhnětla hroudu, nechala odležet, rozdělila na půl... Nešlo to vůbec vyválet. Byl to kus gumy, ze kterého nešla vyválet placka větší než 30cm v průměru - z toho štrůdl fakt neudělam. Navíc se těsto dost trhalo a pukalo, fakt hrůza. Vzniklé díry ani nešly přelepit, těsto se vůbec nedalo spojit.
Těsto asi po půl hodině urputného boje skončilo v koši, připravená jablka jsme snědli u filmu :-p
A to nejsem v pečení začátečník - podotýkám :-)) Naštěstí mě už vztek ze včerejšího pokusu přešel, tak ani nejsem sprostá :-*
No a teď raďte soudružky, kde se stala chyba :-?

Olinka5555: No, to tak je. Matka mého přítele dělávala kdysi nějaké skládanky. Je jí 91 let a když jsem se zeptala na těsto, recept, taky vždycky říkala.."obyčejné těsto":-D:-D. Tak jsem se snažila je někde najít. Už tady nějaké jsou i ode mne, ale prý to nejsou ty úplně stejné:-D. Tož, co už..Recepty našich babiček byly skvělé hlavně proto, že nic nevážily, všechno dělaly od oka a hlavně s láskou;-)

Jana Remkova: moje babička právě nikdy nedělala klasický závin, ale pekla pořád a naprosto dokonale a cokoli. Nikdy jsem nejedla nic, co by chutnalo, jako její výtvory. Ale tohle těsto mi chutí připomíná její štrůdl, jak tomu říkala. Prostě dávala těsto, na něj náplň a pak další těsto. Pamatuji se, jak to krásně křupalo a tohle těsto mi to prostě připomíná. Nikdy mi neřekla recept, jen že je to jen "vobyčejný těsto z mouky a másla":-)) Tak asi proto jsem z tohodle těsta tak u vytržení:-)))

Dnes jsem dělala z ochuceného pomazánkového másla a naslano. Potřela jsem kečupem a poskládala anglickou slaninou, uzeným sýrem a troškou nivy a zavinula. Těsto nechávám míchat pekárnu a pak ho dávám na půl hoďky do lednice. Je to supr, fakt supr. nechá se vyválet i hodně natenko. :yes::yes::yes::-K
Přítel nemá rád listové těsto a dělat tažený se mi také pořád nechce, takže tento dělám hodně často.

Dominika:;-);-):-p

Štrůdlík peču každý víkend..:-) Jen ho upeču a za 2.hod.je fuč :-D:yes:

Olinka5555: Díky i za tuto verzi;-). Popravdě, proč ne? Člověka to někdy nenapadne a přitom je to tak jednoduché;-)

Dělala jsem včera zase, ale pro změnu jsem nebalila, jen jsem první plát těsta dala na plech, pomazala máslem, dala rozdrcené piškoty, jablka, několik hrušek a asi 6 švestek. Nesladila jsem. Celé jem to přikryla druhým plátem a pekla v troubě při 180 stupních asi 30 minut, možná o něco déle. Horký jsem posypala moučkovým cukrem. Bylo to tak dobré, že jsem ani nestačila vyfotit. Strašně mi to připomělo jablečný koláč, který dělávala moje babička.

Tématické fráze:
jablečný štrůdl z pomazankového másla, láďa hruška jablečný štrudl, závin z pomazánkového másla od ládi hrušky, jablečný štrůdl podle ládi hrušky, cim pomazat strudl, štrůdl od ládi hrušky, motání štrůdlu, jablkový závin ládi hrušky, štrůdl z pomazánkového másla podle hrušky, jablečný štrůdl ládi hrušky, štrůdl z pomazankového másla hruška, tátův štrůdl, láďa hruška štrůdl z pomazánkového másla, štrudl podle ládi hrušky, těsto na štrudl z pomazánkového másla, štrůdelník, štrudl od hrušky, strůdl z pomazánkového másla, tátův štrůdl od ládi hrušky, tátův štrůdl od ládi hrušky

Suroviny:
pomazánkové máslo, rozinky, cukr skořice, jablko, cukr, máslo, mouka

Přidat fotografie receptu