Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí v rajčatovo česnekové omáčce s krupicovými nočky

Kdo si potrpí na rajčatové omáčky, bude se dnes olizovat! Protože takovouhle lahůdku, jako je kuřecí maso právě v rajčatové omáčce s česnekem, jste už dlouho neochutnali. A navíc je to velmi snadné, tak nač ještě čekat?

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Středně náročný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 40 min Bez doby odložení

70 min (30 min příprava + 40 min tepelná úprava, Bez doby odložení)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 920 kJ /
2 371 kcal
Bílkoviny280,34 g
Tuky68,21 g
Vláknina59,70 g
Cholesterol 1,12 g
Sodík 8,92 g
Sůl21,97 g
Sacharidy147,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso opláchneme, osušíme, osolíme, přidáme granulovaný česnek, pokapeme olejem a vše vetřeme do masa. Necháme hodinku odležet. Krok 2: V širším kastrolu na rozehřátém oleji společně s máslem restujeme cibuli, pokrájenou na tenké půlměsíčky, až zesklovatí. Poté přidáme nadrobno pokrájený česnek a až zavoní, přidáme odpočaté maso. Krok 3: Maso prudce ze všech stran osmažíme, zalijeme pasírovanými rajčaty, rajčatovou šťávou nebo vývarem, osolíme a promícháme. Přikryjeme poklicí a slabým varem za občasného promíchání dusíme doměkka (přibližně 20-25 minut, podle velikosti kousků masa). Krok 4: Až je maso měkké, šťávu podle potřeby přisolíme a dochutíme citronovou nebo limetkovou šťávou. Přidáme pokrájené listy medvědího česneku, mezi dlaněmi promnuté oregano, promícháme a necháme 2 minuty provařit. Krok 5: Na nočky osolíme vejce a ušleháme se smetanou. Důkladně promícháme s krupičkou, přidáme nadrobno nasekaný medvědí česnek a necháme 15 minut odpočinout. Krok 6: Poté protlačíme přes síto na halušky do osolené vroucí vody nebo lžičkou vykrajujeme malé nočky. Jakmile vyplavou na povrch, necháme ještě minutu slabým varem provařit a poté je přes síto scedíme.

TIP: Desatero na téma noky, nočky

Zveřejněno 6. 5. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí v rajčatovo česnekové omáčce s krupicovými nočky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zEVm

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí v rajčatovo česnekové omáčce s krupicovými nočky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zEVm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (29)

Bibinka:Janinko,děkuji:-K
Pár kousků zbylo ještě na druhý den a maso bylo krásně"natáhnuté"tou omáčkou:yes:

Anna Kocikova:Drahuško, to musí být velká dobrota, moc pěkné to máš a 6.bod:yes:

Anna Kocikova:Dekuji za odpoved Drahusko:-K.
Musim ty nocky vyzkouset.

Všem děkuji za zájem o recept:-K i komentáře u kterých jsem se s chutí zasmála:-DJsem ráda,že se to tady bere s humorem:-*

chocolate:Lucinko,já na krupicové nočky většinou používám 30%smetanu,jsou takové jemnější.Tentokrát jsem ji neměla,tak jsem nahradila 10%smetanou.Protože většinou fotím použité suroviny,raději jsem uvedla,co bylo opravdu použito.Stačilo by i to obyčejné mléko se kterým jak píšeš jsou nočky hutnější :-)

Použila jsem spodní a vrchní stehna,tzv. paličky( u nás tomu říkáme ťapky:-D,myslím,že to mám i u jiného receptu s naloženým kuřecím).Bývá to už přímo naporcované v balíčku:-)
Ale je fakt,že začátečníci by asi nevěděli o co se jedná,tak to jdu raději do surovin opravit a přidám fotku naporcovaného kusu:-)

Ja mam ale spis dotaz na Drahusku.Je v tech nockach poznat ta smetana?Ja mam zkusenost, ze s mlekem jsou nocky hutnejsi a tvrdsi.Nejradeji mam ty, ktere mne kdysi naucila magdalenka, jen s vodou.Ale novinkam se v zadnem pripade nebranim..

chocolate: :-D:-D

hosta:Ne ne, tapka ci tapina, alespon mi to rikali mi kolegove.Slapka uz je out:-)).

:-D:-D:-D

chocolate: no tys to rozsekla:-D:-D:-D - není to spíš šlapka?:-D:-D:-D

Drahusko, opet krasa v tvem podani:yes:.

Holky, u nas je tapka ci tapina oznaceni pro pracovnici v oblasti nejstarsiho remesla:-D.

hosta: u nás je ťapka taká ploskačka, lahvička, napr. do lesa na čekanou si poľovník v nej vezme niečo na zahriatie...alebo hubár(ka) keď ide na huby.:-D

magdalenka: ne, to bych asi doma nemohla říkat, reakce jako u Jarky:-D, jen jsem chtěla nějak anatomicky přiblížit, co myslela Drahuška tou ťapkou:-))

hosta:to sa bežne u vás nazva lýtko, koleno, loket (u kureniec)? Alebo je to rodinná hantýrka?:-D:-D:-D

magdalenka: no a to dolní stehno, ta palička, je vlastně lýtko:-D:-D

hosta: A nedá pokoj a nedá... :-)):-D

Tématické fráze:
kuře s pasírovanými rajčaty, recept s pašírovanými rajčaty, kuřecí s omáčkou s pasirovanymi rajčaty, kuřecí prso s naloženými rajčaty, kureci stehna s rajcaty a cesnekem, kuřecí horní prsa s noky, rajčatovo česneková omáčka, v jednom hrnci kureci palicky v rajcatove omacce, prolisovanými stroužky, česněková omáčka s kuřecím masem, loupani slapek u deti, kuřecí vrchní paličky, maso s pasírovanými rajčaty, spagety s pasirovanymi rajcaty, kureci palicky vrchni recept

Suroviny:
maso kuřecí, rajče loupané, šťáva rajčatová, olej, česnek granulovaný, sůl, olej, máslo, cibule, česnek, česnek mědvědí, koření oregáno sušené, šťáva citronová, sůl, vejce, smetana na vaření, krupice dětská, sůl, česnek mědvědí, sůl, gnocchi

Přidat fotografie receptu