Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tuřín pečený s mrkví

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hosta hosta

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 850 kJ /
1 637 kcal
Bílkoviny44,53 g
Tuky83,08 g
Vláknina84,30 g
Cholesterol 253 mg
Sodík 1,45 g
Sůl1,70 g
Sacharidy135,71 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očištěnou zeleninu nakrájíme na tenké plátky, trošku prosolíme, kdo chce i pokmínuje a zaplníme jí zapékací misku. Krok 2: Smetanu a mléko osolíme, opepříme a přidáme strouhaný muškátový oříšek (nebo květ) - asi půl lžičky. Krok 3: Nalijeme na zeleninu, poklademe kousky másla a nepřikryté pečeme asi půl hodiny, na cca 170 st. Krok 4: Potom posypeme odrhnutým tymiánem, lžící trošku přimáčkneme do smetany a opatrně promícháme - spíš lžící smetanou prolijeme a dopečeme.

TIP: Jak pěstovat a používat tuřín

Zveřejněno 6. 5. 2015

Poznámka autorky hosta

Může se dát jako příloha k masu nebo jako samostatné lehké jídlo.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tuřín pečený s mrkví

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/A2jP

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tuřín pečený s mrkví

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/A2jP

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Před pár lety se v obchodech s tuřínem "roztrhl pytel", byl k dostání po celou zimu, od podzimu do jara. Teď naopak, už 2 roky jsem na něj nenarazil.

Tuřín tu poslední dobou "jede" ve velkém, musím ho také někdy vyzkoušet + 5;-):-p:yes:

Jituško,díky za další velice chutný receptík:-*:-p:-K

hosta: taky to baštíme syrové, moc nám chutná:yes::yes:

magdalenka: něco mezi kedlubnou a ředkvičkou, je to dobré i syrové;-)na Slovensku se tradičně pěstuje žlutomasá odrůda a známá je pod názvem kvaka

Ja som sa s "tuřínem" naozaj ešte nestretla. Nemám predstavu, ako chutí? Niečo ako reďkovka?

Jo, játaky můžu maso i zeleninu, pečenou mám obzvlášť ráda :-p:yes:

To by mi zrovna chutnalo k těm kremrolkám :yes::-p

Tématické fráze:
tuřín recepty, tuřīn recept, zelenina tuřín recepty, turin, pečený tuřín, recepty z tuřínu, recepty na turín, recepty turin, tuřín jako příloha, recept na tuřín, recept tuřín, zelenina turin, turin zelenina, recepty z turina, tuřín - recepty, recepty s tuřínem, recept z turinu, tuřín peceny, jídla z tuřínu, tuřím recepty

Suroviny:
tuřín, mrkev, smetana ke šlehání, mléko, sůl, pepř bílý, kmín celý, ořech muškátový, máslo, tymián čerstvý

Přidat fotografie receptu