Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chleba chlebovič z domácí pekárny

Pečení domácího chleba je trendem současnosti. Práci nám usnadní použití domácí pekárny, ve které se těsto hněte, kyne i peče. Na chleba chlebovič si díky malému množství droždí v těstě sice počkáte, ale výsledkem je nadýchaný a vláčný chléb a čekání se jistě vyplatí.

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 071 kJ /
2 168 kcal
Bílkoviny66,15 g
Tuky12,16 g
Vláknina32,48 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 10 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy432,24 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do pekárny dáme 250 ml vody, žitnou mouku a droždí a necháme asi 10 minut promíchat bez předehřevu (program Koláč, Nudlové těsto aj.) a necháme stát v zavřené pekárně (formu, pokud chceme, můžeme překrýt třeba fólií). Krok 2: Po 18-24 hodinách přidáme ostatní suroviny, zapneme Základní program a necháme pekárnu vypracovat těsto a upéct chleba.

Zveřejněno 7. 5. 2015

Poznámka autorky cathleen

Recept na chleba chleboviče jsem zkoušela ze zvědavosti, jestli vykyne, jak bude po tak dlouhé době kvašení droždí chutnat a podobně. Výsledek mě velice příjemně překvapil. Dlouhé kynutí vytáhne z mouky všechny její ukryté vůně a chutě.

Přesto, že mezi surovinami chybí cukr nebo jakýkoliv tuk, chlebík nádherně vykyne a je výborný, plný ok a pružný.

Místo kmínu můžeme použít chlebové koření.

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/chleba-chlebovic/

.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chleba chlebovič z domácí pekárny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VkgW

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chleba chlebovič z domácí pekárny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VkgW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (4)

Dana: používám jen čerstvé :-)

Já se chci zeptat-droždí sušené nebo čerstvé?

Katka B: doufám, že se také povede a bude chutnat - dělala jsem ho mnohokrát;-)

No tak to vyzkouším :-) jsem zvědavá :-)

Tématické fráze:
chléba z domácí pekárny recept, recept na chleba z domácí pekárny, recept na chleba v pekárně, mouka do domací pekárny, chleba z domácí pekárny recepty, recepty chleba domácí pekárna, chléb z domácí pekárny, domácí chléb v pekárně recept, chleba v domácí pekárně recept, recept na domácí chleba z pekárny, recepty domácí pekárna chleba, recept na chleba z pekárny, chleba z domácí pekárny, domaci chleba z pekárny recept, recepty na chleba domácí pekárna, chléb z domácí pekárny recepty, recepty na chleba z pekarny, chleba v domácí pekárně recepty, recept na chleba v domácí pekárně, recept na chleba do domácí pekárny

Suroviny:
voda, voda, droždí čerstvé, sůl, kmín drcený, mouka žitná chlebová, mouka celozrnná pšeničná jemná, mouka hladká

Přidat fotografie receptu