Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kočičí oči z remosky

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Snadný

Suroviny

Porce: 5 - 6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 276 kJ /
1 739 kcal
Bílkoviny53,61 g
Tuky94,76 g
Vláknina15,50 g
Cholesterol 783 mg
Sodík 528 mg
Sůl1,52 g
Sacharidy139,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Žloutky, cukr a tuk utřeme do pěny, střídavě a postupně přidáváme rum, vlažné mléko, prosátou mouku s kakaem a práškem do pečiva. Nakonec zlehka vmícháme sníh. Krok 2: Třetinu těsta dáme do nádoby remosky, kterou jsme už předem vyložili do poloviny výšky papírem na pečení - z pečícího papíru si ustřihneme kolo větší než dno mísy, zmuchláme ho do koule (lépe se pak rozprostře) a pak papír rozložíme na dno a stěny. Papír nesmí být moc vysoko, jelikož by se shora připaloval od pečícího víka. Pak na spodní třetinu těsta rozložíme těsně vedle sebe piškoty slepené marmeládou. Je dobré slepené piškoty mírně z obou stran přestříknout vodou nebo jinou tekutinou. Používám rozprašovač, piškoty pak v těstě lépe drží a "neplavou" vzhůru. Krok 3: Piškoty mírně zatlačíme a na ně rozetřeme zbytek těsta. Přiklopíme víkem, remosku zapneme a pečeme zhruba 25 minut. Tato doba je orientační, může se malinko lišit. Krok 4: Pak buchtu vyjmeme a necháme zchladnout. Remosku mám menší, s hliníkovou mísou o průměru 22 cm.

Zveřejněno 7. 5. 2015

Poznámka autorky Merylas

Všechny moje recepty najdete tady: http://www.merylas.estranky.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kočičí oči z remosky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZoqR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kočičí oči z remosky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZoqR

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

:yes::yes:

Peppa: Děkuji:-K

Vypada to hezky!:-)

casino: Piškoty v moučníku zvláční a nekřupou;-) A jinak díky za rady, tzv. k nezaplacení:-):yes: Já jen někdy mírně navlhčím nádobu, papír se lépe zafixuje a neklouže. K opačnému postupu jsem se ještě nedopracovala:-)) A to tvarování, kdo má dvě mísy, to je taky fajn vychytávka:yes:

Po upečení piškoty křupou, nebo jsou vláčné jako těsto kolem:-?
*****
(...a když papír namočíme a vymačkáme, tak se s papírovou "muchláží" pracuje ještě líp...:-) a pokud máme 2 nádoby (nejlépe nízkou a vysokou), pak se papír dobře tvaruje mezi nimi do sebe vsunutých (jako forma+jádro, by řekl technik):-))

Tématické fráze:
buchta kočiči oči, piškot v remosce, piskot z remosky, piškot pečený v remosce, kočičí oci piškotová testo, kočičí oči recept kolac, kočičí mls, remoska recepty, buchta kočičí, recept na kocici oci, kočičí oči recept, kočičí oči buchta recept, piskot do remosky, buchta z remosky, piškot do remosky recept, kocici chleb, kočičí oči buchta, kočičí oči-buchta, kočičí pečení, kocici pecene

Suroviny:
cukr moučkový, tuk hera, vejce, rum, mléko, mouka polohrubá, prášek do pečiva, kakao, piškoty, marmeláda

Přidat fotografie receptu