Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Babiččin borůvkový koláč

Letní úrodu ovoce můžeme zužitkovat ihned nebo ji můžeme zamrazit na chladnější období. Ať už tak či tak, na tento kynutý koláč se hodí jak čerstvé, tak i mražené ovoce. Mezi těsto a ovoce patří ještě tvaroh a celé to zasype křupavá drobenka.

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Prokopova Anna Prokopova

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 65 min Doba tepelné úpravy: 25 min včetně doby kynutí

90 min (65 min příprava + 25 min tepelná úprava, včetně doby kynutí)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 385 kJ /
2 721 kcal
Bílkoviny83,53 g
Tuky79,27 g
Vláknina16,39 g
Cholesterol 452 mg
Sodík 674 mg
Sůl1,36 g
Sacharidy410,22 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do hrnku rozdrobíme droždí, hladkou mouku a 1 lžíci moučkového cukru, zalijeme vlažným mlékem a necháme vzejít. Krok 2: V míse smícháme polohrubou mouku se vzešlým kváskem, přidáme vejce, sádlo, cukr krystal a špetku soli. Těsto mícháme tak, až se budou tvořit bublinky. Těsto přikryjeme a necháme kynout asi 45 minut. Krok 3: Mezitím vyšleháme tvaroh s moučkovým cukrem a připravíme drobenku, na kterou ručně zpracujeme máslo, mouku a cukr tak, až se vytvoří hrudky. Krok 4: Plech s vyšším okrajem vytřeme olejem nebo jiným tukem. Vykynuté těsto na něj rovnoměrně rozetřeme, potřeme tvarohem, poklademe vybraným ovocem a zasypeme drobenkou. Krok 5: Troubu předehřejeme na 180 °C a koláč v ní pečeme 23-25 minut.

TIP: Jak uchovat a zpracovat letní ovoce: Využití oblíbených druhů

Zveřejněno 7. 5. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Babiččin borůvkový koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3pBx

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Babiččin borůvkový koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3pBx

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Upečeno, dávala jsem na menší plech..cca 36x24cm. Celkově chutná, ale tvarohy bych klidně dala dva, jeden je dost málo a okraje jsou pak druhý den takové sušší. :-((
Jinak kde je tvaroh tak je buchta dobrá

...nic moc

Ale, ale .....copak to tu mame dobreho?:-O Mnamky! S boruvkama muzu vsechno mozne i nemozne.:-p:-p:-)):-D:yes:+1

zizala: úplně souhlasím, léto u babičky :yes:

Úplně na mě dýchlo léto a prázdniny :-)) Jeden z nejoblíbenějších ovocných koláčů:-p:yes:, kam se hrabe cizokrajné ovoce ;-)

Boruvkovy kolac mohu kdykoliv:yes:

Já se na to nemůžu dívat!!! Tvaroh, borůvky, kynutý koláč....to voní až sem! :yes: +1

Tématické fráze:
babiccin borůvkový kolač s drobenkou, babičin borůvkový koláč, babicčin kynuty kolač, kynutý borůvkový koláč s tvarohem, borůvkový koláč, drobenka z moučkového cukru, borůvkový koláč s tvarohem, babiččin kynutý borůvkový koláč, babiččin koláč, kynutý borůvkový koláč s tvarohem a drobenkou, babiččin borůvkový koláč s tvarohem, babicin boruvkovy kynuty kplac, kynutý koláč s tvarohem a borůvkami, babicin kynuty koláč, borůvkový koláč kynutý s tvarohem, babiččin kynutý koláč s ovocem, babiččin ovocný koláč s drobenkou, babičin borůvkový koláče, kynuty kolac z boruvkama, babiccin rychly borůvkový koláč s drobenkou

Suroviny:
mouka polohrubá, mléko, droždí, mouka hladká, cukr krystal, sádlo, cukr moučkový, vejce, sůl, tvaroh odtučněný, cukr moučkový, ovoce, máslo, mouka polohrubá, cukr krystal

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu