Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové plátky II.

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 759 kJ /
420 kcal
Bílkoviny27,34 g
Tuky30,29 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 588 mg
Sodík 1,05 g
Sůl2,42 g
Sacharidy8,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plátky naklepeme, osolíme, opepříme, natřeme hořčicí a lehce obalíme moukou. Krok 2: Narychlo osmahneme na pánvi, aby se maso zatáhlo. Krok 3: V hrnci na oleji osmahneme cibuli, na ni dáme plátky i se zbytkem tuku z pánve, zalijeme vodou tak, aby byly plátky potopené. Krok 4: Přidáme masox a necháme 45 minut dusit. Krok 5: Plátky vyndáme, sos zahustíme moukou rozkvedlanou ve vodě se lžicí hořčice. Krok 6: Přidáme na kostičky salám, na jemno okurku a vejce vše promícháme a vrátíme zpět plátky. Necháme 10 minut povařit.

Zveřejněno 17. 2. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové plátky II.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kwr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové plátky II.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kwr

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Nedávno jsem dělala toto jídlo k večeři a bylo to vynikající:-p.Dělám stejně jako Merylas:-),jen do základu (k dušení) přidávám trošku hořčice;-).Tentokrát jsem k uzenině přidala i kousek paprikové pikantní klobásy - pro barvu i chuť.Jako přílohu jsme měli rýži a houskové knedlíky:-p.Boďka č.5 letí.

Merylas, jak vidím tu šťávu, hned bych si dala:-p:yes:

Dělám trošku jiným postupem, kdy osmahnu na troše oleje se slaninou cubuli do světle růžova, na tom krátce opeču z obou stran maso, ale nespálit cibuli, přidám vodu a dusím, pak zahustím a nechám zvolna vařit, procedím. Na lžicce oleje si osmahnu nakrájenou uzeninu, pak přidám trochu cibule, pak okurky a po krátkém orestování jde přidat i trošku hořčice a dám do šťávy ještě chvíli povařit společně s masem. Vejce dávám úplně nakonec. Říkáme tomu ptáček naruby, i když ten pravý je v hovězího masa. Recept je :yes:

Tématické fráze:
vepřové plátky, vepřové plátky recepty, sos k vepřovému masu, sos na veprove maso, sos na maso, vepřové plátky recept, sos k masu, veprovy sos, jak udělat sos k masu, sos k rýži, vepřový plátek recept, recepty vepřové plátky, recept na vepřové plátky, recept vepřové plátky, vepřové plátky maso recepty, vepřový maso na plátky recept, recept na sos k masu, recepty z vepřových plátků, sos pod maso, španělský ptáček naruby

Suroviny:
maso vepřové, cibule, okurky sterilované, vejce, salám točený, masox, hořčice, podravka, pepř, mouka hladká

Přidat fotografie receptu