Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečené vdolky

Hodnocení receptu je 4,5 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jitta Mat Jitta Mat

Náročný

Suroviny

Porce: 24 ks

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 770 kJ /
3 530 kcal
Bílkoviny83,03 g
Tuky20,93 g
Vláknina40,76 g
Cholesterol 274 mg
Sodík 3,43 g
Sůl8,46 g
Sacharidy732,03 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve zaděláme kvásek: droždí rozdrobíme v hrníčku, rozetřeme se lžičkou moučkového cukru, smícháme se lžící vlažného mléka a mezitím připravíme zbytek na kynuté těsto. Krok 2: Brambory, které jsme uvařili ve slupce a vychladili, aby nebyly horké, oloupeme, nastrouháme (nahrubo či jemně) a dáme do větší mísy. Přidáme mouky, sůl, cukr, vejce, rozpuštěnou Heru, vlažné mléko a nakonec i kvásek a vypracujeme těsto, které je vláčné, jemné, ale nelepí. Necháme v teple asi 45 minut kynout. Krok 3: Předehřejeme troubu na 190°C, nachystáme 2 velké plechy, které buď vyložíme pečícím papírem nebo vymažeme tukem. Krok 4: Těsto rozdělíme na poloviny. Z každé poloviny lžičkou uděláme 6 hromádek, které odkládáme na moukou posypaný vál.(Celkem tedy 12 stejných dílků.) Jednotlivé hromádky rukama zpracujeme do placky a doprostřed dáme povidlovou náplň (stačí jen i povidla samotná a rozhodně jimi nešetříme) a okraje zmáčkneme k sobě, aby vznikl pěkný plněný bochánek, který položíme na plech spojem dolů. Až máme plech plný (6 bochánků), tak je jemně rukou rozmáčkneme. Potřeme olejem nebo rozpuštěným máslem a dáme na cca 25 minut péct. Mezitím připravíme i druhý plech, ovšem s rozmačkáváním na placku a maštěním počkáme, než je budeme dávat péct. Krok 5: Vytažené necháme na plechu trochu zchladit a pak je rozřízneme ostrým nožem na půlku. Protože nežijeme v dokonalém světě, ani povidla nebudeme mít přesně napůl, takže nožem ještě lehce rozetřeme po celé ploše vdolku. Posypeme mletým mákem smíchaným s moučkovým cukrem. No, a nezapomeneme na ten druhý plech v troubě.

Zveřejněno 7. 5. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené vdolky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7wNr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené vdolky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7wNr

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
pečené vdolky, slané vdolky pečené v troubě, vdolky na plech, jak péct vdolky, vdolky pečené, recept na pečené vdolky, vdolky pečené v troubě, vdolky, vdolky na sucho pečené, vdolky na plechu, vdolky pecene na sucho, vdolky pečené na plechu, domácí vdolky pečené na sucho, dolky na plech, těsto na pečene vdolky, pecenevdolky, vdolky s parádou, pecene bramborove vdolky, vdolky pecene recept, recept na domaci vdolky s povidly

Suroviny:
mouka hladká, mouka polohrubá, brambory, cukr moučkový, droždí, vejce, sůl, tuk hera, mléko, povidla švestková, mák mletý, cukr

Přidat fotografie receptu