Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kohout pečený na celeru a cibuli

I když příprava tohoto jídla zabere poměrně hodně času, určitě to stojí za to. Dlouze pečený kohout v omáčce s celerem, cibulí a hořčicí vám určitě zachutná a stane se vaším oblíbeným nedělním obědem.

Hodnocení receptu je 4,6 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 220 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 200 min

220 min (20 min příprava + 200 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 303 kJ /
789 kcal
Bílkoviny5,21 g
Tuky76,84 g
Vláknina9,00 g
Cholesterol 62 mg
Sodík 992 mg
Sůl2,45 g
Sacharidy17,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kohouta rozdělíme na 4 díly a okořeníme. Cibuli a celer oloupeme a nakrájíme nahrubo. Krok 2: V pekáčku, který je možné dát do trouby, rozpustíme špek a sádlo a osmažíme na něm část cibule a celer. Když cibule lehce zezlátne, přidáme kohouta a zasypeme zbytkem cibule. Krok 3: Ve vývaru rozmícháme hořčici a nalijeme na maso, aby bylo skoro potopené. Krok 4: Pečeme ze začátku přikryté na 200 °C. Po půl hodině ubereme na 150 °C a pečeme asi 2,5-3 hodiny přikryté. Krok 5: Půl hodiny před koncem odkryjeme a upečeme do měkka.

TIP: Rozdělení a zpracování drůbeže

Zveřejněno 8. 5. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kohout pečený na celeru a cibuli

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rvyK

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kohout pečený na celeru a cibuli

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rvyK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Jana Jarkulišová: Jani jsem moc ráda, že jste recept vyzkoušela a chutnalo. To moc potěší děkuji.:-K:-K

Jana Jarkulišová 17. 11. 2015 10:45
Vyzkoušela jsem a je to opravdu výborné. Neměla jsem poprvé celer,tak jsem dala petržel a i s ní to bylo opravdu výborné,i manžel si pochutnal.

Anna Kocikova: Drahuško děkuji :-K:-K:-K

Vítám"neotřelé"recepty a ten Tvůj se mi velice líbí:-K:-p:yes:
Tady mi opravdu není k bodíku za těžko napsat i komentář:yes:

Tématické fráze:
kohout recept, kohout recepty, recept na kohouta pečeného, recept na kohouta, recept kohout, pomalu pečený kohout, recepty z kohouta, recepty na kohouta, pečený mladý kohout, recept na pečeného kohouta, recepty kohout, pokrmy z kohouta, kohout na cerelu, peceny celer, recept na pečeného u kohouta, kphout peceny, nejlepší recept na kohouta, kohout nejlepší recept, kohout na hořčici, recept na kohouta scelerem

Suroviny:
kohout, cibule, bulva celerová, sádlo, hořčice, špek, sůl, pepř mletý, tymián, vývar kuřecí

Přidat fotografie receptu