Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřenky s cibulí

Vynikající šťavnaté plátky z mletého vepřového masa rychle osmažené na sádle vás potěší skvělou chutí i vůní. Podávají se s hořčicí a nadrobno krájenou cibulí, které je krásně doplňují.

Hodnocení receptu je 5,0 (38×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 10 min

35 min (25 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 578 kJ /
616 kcal
Bílkoviny84,00 g
Tuky18,00 g
Vláknina2,05 g
Cholesterol 260 mg
Sodík 4,50 g
Sůl11,15 g
Sacharidy28,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pečivo namočíme do vody, pak ho vymačkáme a pomeleme spolu s masem. Krok 2: Přidáme sůl a koření, pečlivě umícháme a tvarujeme tenčí placičky, které po obou stranách rychle smažíme na sádle nebo oleji. Krok 3: Každou vepřenku pak svrchu potřeme hořčicí, posypeme oloupanou, drobně krájenou cibulí a podáváme na krajíci chleba nebo s brambory.

TIP: Jídla z mletého masa - výběr nejlepších receptů

Zveřejněno 8. 5. 2015

Poznámka autorky cathleen

Šťavnaté a křehké plátky, vonící masem, použitým kořením a hořčici s cibulí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřenky s cibulí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xmqq

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřenky s cibulí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xmqq

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (47)

Vzdy jsem myslel, ze do veprenek patri trochu kminu, ale asi jsem se mylil.

Paul Sulc: asi :-) Ale klidně si ho tam trochu dejte.

Ivi, minulý týden jsem poprve v životě dělala vepřenky, vybrala jsem si tvůj recept a musím napsat jen samou chválu:yes::yes::yes:
Byly tak dobré, že nám nestačily a budou se opakovat. Díky za recept:-K

ivulinka: děkuji, Ivčo :-K U nás jsou také velice vítány, když je usmažím :-8

Přidala jsem jednu na drobno nakrájenou, čerstvou chilli papričku a moc jsme si pochutnali :-)

Alzbetina Prk.: děkuju :-K

po každé když jsme jeli do Prahy tak jsme šli na Václaváku do Koruny na vepřenky...je to tak dávno... a Koruna už neexistuje;-(

Věra: pokud si na jejich chuť tak dobře vzpomínáte, zkuste si je usmažit doma ;-) Nebo si myslíte, že ty domácí nikdy nebudou "to pravé", že chuť netrefíte?

Zobrazit starší odpověď

Asi tak před 25 lety jsme chodili do dnes již neexistující restaurace Skleník v Lounech k paní Markové - výborná kuchařka a právě tyto vepřenky dělala, byla s nimi vyhlášená. Děkuji za recept, určitě udělám.....:yes:

Dělám je, když potřebuji rychlou večeři. Ale nedávám strouhánku, ale hladkou mouku. Je to recept už po mé babičce.

Byl to fofr, potřebovala jsem v pátek rychlé jídlo, maso jsem si nechala umlít u řezníka. Vepřenky už jsem dlouho nedělala, častěji dělám karbanátky nebo čevapčiči. Pochutnali jsme si, dík :-K

:yes::-p:-K

pekne, chutné;-)

Je kouzelné, jak často vzpomínáte na vepřenky z dřívějška:-8 Škoda, že se od té doby téměř všechno různými náhražkami na kvalitě tak pokazilo...
Ale ty doma dělané budou vždycky -nej-;-)

Okolo roku 1965 som na pracovnej ceste do Prahy neodolal a na Václavskom námestí v stánku som si kúpil vepřenky. Ponúkali v dvojakom prevedení. 1. S horčicou a cibuľou, 2. S tatárskou omáčkou. Odvtedy si pripravujem vepřenky často v obidvoch variantách. Rodine viac chutia tie s doma pripravenou tatárskou omáčkou.

Tenhle recept byl součástí "Menu" při mých závěrečných zkouškách v 1965! :-p

jéžííííš ty jsem velmi dlouho nedělala a přitom je to taková dobrota:yes::-D

Taky pamatuji;-)moc dobré:-p+:yes: celkově z dobrého mletého masa lze udělat řadu chutných variant:yes:
Ivo, moc prima, že jsi osvěžila recept. Určitě brzy udělám podle Tebe.

Stále hledám Pamětníka který pracoval v KORUNĚ ohledně vepřenek které všem moc chutnali. Teta jmenovala se Rusová Květa a občas jí říkali v KORUNĚ Růža. :-K mi nosila vepřenky po kterých se jen zaprášilo.Ale nikdy jsem se nezeptal na recept jak a co do nich dávali;-(
Třeba sem někdo z pamětníků ještě zabloudí.:-)
Zdeněk

Tématické fráze:
vepřenky s cibulí a hořčicí, vepřenky, recept na vepřenky pečené v troubě, vepřenka, recept na veprenky, vepřenky recept, kebabčata, veprenkyscibuli, vepřenky z koruny, prave veprenky, recept vepřenky, vepřenky z mletého masa, recepty vepřenky, vepřenka recept, vyborne veprenky, vepřenky s cibulkou, příprava vepřenek, jak udelat veprenky, recepty-veprenky, veprenkya cbuli

Suroviny:
plecko vepřové, veka, voda, sůl, paprika sušená sladká, pepř mletý, sádlo, hořčice, cibule

Přidat fotografie receptu