Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřenky s cibulí

Vynikající šťavnaté plátky z mletého vepřového masa rychle osmažené na sádle vás potěší skvělou chutí i vůní. Podávají se s hořčicí a nadrobno krájenou cibulí, které je krásně doplňují.

Hodnocení receptu je 5,0 (38×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 10 min

35 min (25 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 578 kJ /
616 kcal
Bílkoviny84,00 g
Tuky18,00 g
Vláknina2,05 g
Cholesterol 260 mg
Sodík 4,50 g
Sůl11,15 g
Sacharidy28,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pečivo namočíme do vody, pak ho vymačkáme a pomeleme spolu s masem. Krok 2: Přidáme sůl a koření, pečlivě umícháme a tvarujeme tenčí placičky, které po obou stranách rychle smažíme na sádle nebo oleji. Krok 3: Každou vepřenku pak svrchu potřeme hořčicí, posypeme oloupanou, drobně krájenou cibulí a podáváme na krajíci chleba nebo s brambory.

TIP: Jídla z mletého masa - výběr nejlepších receptů

Zveřejněno 8. 5. 2015

Poznámka autorky cathleen

Šťavnaté a křehké plátky, vonící masem, použitým kořením a hořčici s cibulí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřenky s cibulí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xmqq

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřenky s cibulí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xmqq

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (47)

Vzdy jsem myslel, ze do veprenek patri trochu kminu, ale asi jsem se mylil.

Paul Sulc: asi :-) Ale klidně si ho tam trochu dejte.

Ivi, minulý týden jsem poprve v životě dělala vepřenky, vybrala jsem si tvůj recept a musím napsat jen samou chválu:yes::yes::yes:
Byly tak dobré, že nám nestačily a budou se opakovat. Díky za recept:-K

ivulinka: děkuji, Ivčo :-K U nás jsou také velice vítány, když je usmažím :-8

Přidala jsem jednu na drobno nakrájenou, čerstvou chilli papričku a moc jsme si pochutnali :-)

Alzbetina Prk.: děkuju :-K

po každé když jsme jeli do Prahy tak jsme šli na Václaváku do Koruny na vepřenky...je to tak dávno... a Koruna už neexistuje;-(

Věra: pokud si na jejich chuť tak dobře vzpomínáte, zkuste si je usmažit doma ;-) Nebo si myslíte, že ty domácí nikdy nebudou "to pravé", že chuť netrefíte?

Zobrazit starší odpověď

Asi tak před 25 lety jsme chodili do dnes již neexistující restaurace Skleník v Lounech k paní Markové - výborná kuchařka a právě tyto vepřenky dělala, byla s nimi vyhlášená. Děkuji za recept, určitě udělám.....:yes:

Dělám je, když potřebuji rychlou večeři. Ale nedávám strouhánku, ale hladkou mouku. Je to recept už po mé babičce.

Byl to fofr, potřebovala jsem v pátek rychlé jídlo, maso jsem si nechala umlít u řezníka. Vepřenky už jsem dlouho nedělala, častěji dělám karbanátky nebo čevapčiči. Pochutnali jsme si, dík :-K

:yes::-p:-K

pekne, chutné;-)

Je kouzelné, jak často vzpomínáte na vepřenky z dřívějška:-8 Škoda, že se od té doby téměř všechno různými náhražkami na kvalitě tak pokazilo...
Ale ty doma dělané budou vždycky -nej-;-)

Okolo roku 1965 som na pracovnej ceste do Prahy neodolal a na Václavskom námestí v stánku som si kúpil vepřenky. Ponúkali v dvojakom prevedení. 1. S horčicou a cibuľou, 2. S tatárskou omáčkou. Odvtedy si pripravujem vepřenky často v obidvoch variantách. Rodine viac chutia tie s doma pripravenou tatárskou omáčkou.

Tenhle recept byl součástí "Menu" při mých závěrečných zkouškách v 1965! :-p

jéžííííš ty jsem velmi dlouho nedělala a přitom je to taková dobrota:yes::-D

Taky pamatuji;-)moc dobré:-p+:yes: celkově z dobrého mletého masa lze udělat řadu chutných variant:yes:
Ivo, moc prima, že jsi osvěžila recept. Určitě brzy udělám podle Tebe.

Stále hledám Pamětníka který pracoval v KORUNĚ ohledně vepřenek které všem moc chutnali. Teta jmenovala se Rusová Květa a občas jí říkali v KORUNĚ Růža. :-K mi nosila vepřenky po kterých se jen zaprášilo.Ale nikdy jsem se nezeptal na recept jak a co do nich dávali;-(
Třeba sem někdo z pamětníků ještě zabloudí.:-)
Zdeněk

cecilka: poradím ti ;-) - až tě zas tahle nálada chytne, sedni si na ruce....je to lepší a hlavně slušnější, než si kopnout a mlčet, popř. žádat o (podle tebe asi automatickou) velkorysost.:-//
Já mezi máslem, petrželkou, česnekem a sušenými rajčaty nevidím nic exotického. Nehledě na to, že jestli se exotice budeš bránit, ustrneš na místě.
Zeptat na pečivo v remosce se samozřejmě můžeš, budu-li vědět, odpovím.

Cathleen: môj smajlíkový komnetár som k tvojmu receptu dala asi preto, lebo už som mala dosť, kadejakých "exotických" prísad, v uverejnených receptoch,jednoducho, mala som podrývačnú náladu, ospravedlňujem sa.:-):-):-). Ber to s nadhľadom.:-D:-D:-D:-D
Skvelo si vysvetlila rozdiel medzi kebabčata=čevapčiči a vepřenkami.
Inak, čevapčiči=kebabčata je balkánske jedlo a robí sa z mletej baraniny.
No a pokiaľ ide o recepty na slané koláče z remosky,v tejto chvíli mi neprichádza na um nič iné,:-((:-((:-(( iba chlebové cesto a čosi slaného z neho.:-p Ale som si istá, že keď zas niečo sladkého uverejníš,opýtam sa ťa na slanú verziu. Pekný zvyšok dnešného večera.

Každý má svůj oblíbený recept a postup,o tom žádná.Já jen pro zajímavost,jaké v tom jsou rozdíly.Je fakt,že vepřenky mi vždy přišly jemnější,asi je to právě tím,že se do nich nedává cibule.
A jak o tom píšu,zase mám na ně chuť!:-D

BlankaZ: možná jen u nás, ale já do čevapčiči dávám cibuli syrovou, hodně najemno pokrájenou, sůl a pepř, do karbošů cibuli osmaženou, housku (vlastně ji dělám jako sekanou, vajíčko atd..) a do vepřenek cibuli žádnou, jen vepřové maso, trošku papriky, pomletý rohlík, sůl a pepř, - ale nevnucuju to nikomu:-))

Proto se ptám,jaký je rozdíl,ať jsem zase o něco chytřejší :) Chuťově v tom ve výsledku ale velký rozdíl nevidím,možná mám divné chuťové buňky:-D Čevapčiči-recept i fotka-tady určitě jsou,já to pouze uvařím a zbaštím:-p

zizala: taky tak. Ale mamka třeba obalovala karbanátky v trojbale.:-)

BlankaZ: tak ať se zadaří;-) a přidej fotku nebo recept (ani nevím, jestli tu je...ale spíš ano).

BlankaZ: Já čevapčiči obaluju v hladké mouce, karbanátky ve strouhance. Zatímco do čevapčiči patří pouze cibule, sůl a pepř, do karbanátků se dává mmj. vajíčko, česnek, majoránka. Já taky vidím rozdíl poměrně velký :-)

A já třeba karbanátky už v trojobalu neobaluji.To slyším poprvé,tedy ve strouhance ano,to jsem už někde četla,ale v trojobalu to je pro mě novinka :-)
No jak už jsem řekla,chutná to podobně,ale všechno moc dobře.Jak se o tom bavíme,tak si ty čevapčiči asi brzo udělám :-D

BlankaZ: do karbanátku dávám cibule méně, ale většinou i kousek čeneku, někdy i majoránku - jak kdy. Samozřejmě vejce, zahustit strouhankou, je-li třeba, obalit v trobalu...prostě rozdíl vidím výrazný.

Já bych asi karbanátek a čevapčiči od sebe nerozeznala,kdybyste mi zavázaly oči:-))Ale to bylo jen tak pro zajímavost,jaké v tom jsou rozdíly.Třeba někdo dovysvětlí,ať jsme chytřejší :-))

BlankaZ: chuťově mi ale opravdu tahle s malou obměnou připravená masa přijdou každé jiné :-)...a karbanátek je podle mě takový nejuniverzálnější, každý ho dělá podle svého zvyku a chuti ;-)

Rozdíl mezi vepřenkou a čevapčiči je opravdu v použitém mase /ne v příloze-řepa,cibule..../
Jen tak pro zajímavost,jaký je rozdíl mezi karbošem a čevapčiči?Napadá mě-do karbošů se dává majoránka,no a potom tvar do kterého mleté maso uplácáme.......:-)

cathleen: jo, my jsme k tomu měli vždycky červenou řepu, ale jako salát, nebo jak to nazvat, aby sis nemyslela, že třeba v mase nebo jako přílohu, k vepřence natenko nakrájená cibule, jinak s tím vysvětlením souhlasím

spagetka: :-Ok čevapčiči si nedovedu červenou řepu představit, i když ji miluju.
Vepřenky jsou pouze z vepřového, čevapčiči směs vepřového a hovězího (půl na půl), ochucené sekanou cibulkou v mase - tvarované do válečků a tak osmažené, na talíři s krájenou cibulkou a hořčicí. Směs masa a kousky osmažené cibulky jsou typické pro chuť čevapčiči.

cecilka: mám tutéž starožitnou remosku a peče líp než ta nová. Lístkové těsto jsem péct nezkoušela, potřebuje vložit do vyhřáté trouby, péct na vysokou teplotu, tu remoska nedá.
Jinak - recepty na co? Nenapsalas, co přesně chceš v remosce péct.
A když už jsme u toho, požádám tě o vysvětlení tvého smajlíkového komentáře u mého receptu - bylo by to vhodné;-)
http://www.toprecepty.cz/recept/42554-bylinkove-ma...

BlankaZ: Já tedy jednotlivé chutě rozlišuju, každé to jídlo přece většinou obsahuje různé suroviny a na chuti se to projeví ;-)

Do Koruny jsem při svých řídkých návštěvách Prahy chodila na chlebíčky nebo vlašák s rohlíkem a jahodový koktejl. Tvoje vepřenky ale znám z naší jídelny, jsou fajn :yes:

to : CECILKA Jsem skoro 50 let v USA, ale na tu Korunu vzpominam zdaleka nejvice. Potom na Mlecne bary a na Vanhu. Koruna se ale pry ma obnovit. Jenze padesatileta Ztrata kontinuity, to bude neco zcela jineho.

Vepřenky, čevapčiči, sekaná, karbanátky... všechno chutná dost podobně, ale dost dobře :yes::yes:

Pražská Koruna je moja srdcovka z mojej študentskej mladosti, lepšie:-p a hlavne lacnejšie:-D knedlo-vepřo-zelo, vepřenky, držkovku a iné som už nikde inde nejedla.:-p:-p:-p:-p Škoda, že ju zrušili.:-//
Ale, cathleen, mám k vám prosbu, marylas mi vás odporučila ako odborníčku na pečenie slaného pečiva v remoske. Môžem vás poprosiť o nejaké recepty? Mám "starožitnosť" s tromi miskami rozličného objemu a s "deklom" so skleneným okienkom. A hlavne by som chcela vedieť, ako a či sa dá v r. piecť aj lístkové cesto.
Ďakujem za odpoveď a želám krásny víkend.

Nádherné, sice jsem již po obědě, ale na svačinku by bodly:yes:

Když jsem dělala v Koruně,měnily jsme chlebíčky za vepřenky,mnam,ráda si vzpomenu na fušku,ale prima partu:yes:

Tak takhle to asi opravdu v Koruně bylo - našla jsem v jakýchsi dobových dokumentech stejné suroviny, probíralo se to již na diskusi:-)):yes:

Hned, jak jsem četla název rcp, se mi vybavil právě automat Koruna, kam jsme na ně chodili.
Díky za připomenutí a ukládám:-p;-)

Vepřenky a čevapčiči dodnes patřej k našim oblíbeným jídlům. Pamatuju si, jak mi kdysi mamka vysvětlila, že hlavní rozdíl mezi čevapčiči a vepřenkou je v tom, že jednak čevapčiči je váleček a dává se k němu červená řepa, pak že vepřenka je placička a dává se cibule. Asi mi vysvětlila i jiné rozdíly, ale tohle mi prostě utkvělo v paměti :-D:-D:-D, jinak :-p:-p:yes::yes:

Drobek: do Koruny chodíval kdysi i manžel, ale na vepřenky se nepamatuje - ptala jsem se. Asi nepatřily k oblíbeným jídlům tehdy mladičkého kluka...
Někdo se v diskuzích po vepřenkách sháněl, proto jsem přidala recept, zas trochu odlišný od obou, co tu jsou...je z knihy Receptur domácíćh pokrmů.
Hotové vepřenky byly opravdu křehké a opravdu velice šťavnaté. Focený vzorek s chutí snědl manžel (na svačinku). Schválně si tipni, co bylo k obědu?:-p

Tak to bych si dal,diky za osvěženi receptu..:yes:

Chodili jsme na ně do Koruny, blahé paměti, když ještě byla. Díky za krásnou vzpomínku, určitě zařadím do jídelníčku.:-K

Mužský je milujou:-p:-p:-p:-p:-p:yes::yes::yes:

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze:
vepřenky s cibulí a hořčicí, vepřenky, recept na vepřenky pečené v troubě, vepřenka, recept na veprenky, vepřenky recept, kebabčata, veprenkyscibuli, vepřenky z koruny, prave veprenky, recept vepřenky, vepřenky z mletého masa, recepty vepřenky, vepřenka recept, vyborne veprenky, vepřenky s cibulkou, příprava vepřenek, jak udelat veprenky, recepty-veprenky, veprenkya cbuli

Suroviny:
plecko vepřové, veka, voda, sůl, paprika sušená sladká, pepř mletý, sádlo, hořčice, cibule

Přidat fotografie receptu