Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vejce s jarní omáčkou

Pokud máte chuť na něco malého, co vám zároveň zažene hlad, zkuste tyto vařená vejce s vychlazenou omáčkou a bylinkami. Na každý talířek dejte tři půlky vajec a elegantně ozdobte.

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Angel 666 Angel 666

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 10 min

20 min (10 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 292 kJ /
1 265 kcal
Bílkoviny64,58 g
Tuky101,66 g
Vláknina0,60 g
Cholesterol 1,72 g
Sodík 1,29 g
Sůl2,96 g
Sacharidy22,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vejce dáme vařit natvrdo. Krok 2: Creme fraiche smícháme s jogurtem, přidáme hořčici, citrónovou šťávu, sůl, pepř a vmícháme bylinky nasekané nadrobno. Můžeme dochutit špetkou cukru. Krok 3: Vařená vejce oloupeme, přepůlíme a teplá klademe na talíř. Přidáme omáčku a ihned podáváme. Krok 4: Jako příloha je nejlepší čerstvé pečivo.

Zveřejněno 8. 5. 2015

Poznámka autorky Angel 666

Z bylinek jsem použila směs pažitky, medvědího česneku a kopru.

Bylinky můžeme různě obměňovat. Hořčice může být i dijonská.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vejce s jarní omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ByoN

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vejce s jarní omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ByoN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Taky bych si hned dala,pažitky mám dost, medvědí česnek už kvete a kopr mám ještě maličkatý.:-p:yes:

To bych si hned dala.Určitě vyzkouším a dávám bdík.:yes::yes::-p:-K

Tématické fráze:
nasekané vejce omacka

Suroviny:
vejce, crème frâiche, jogurt bílý, hořčice, šťáva citronová, sůl, pepř mletý, bylinky, cukr

Přidat fotografie receptu