Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Řízky z pomalého hrnce

Asi by vás nenapadlo dělat řízky v pomalém hrnci. Až to vyzkoušíte, nebudete je již dělat jinak. Tím, že se dělají zároveň s brambory, ušetříte spoustu času a jídlo je připraveno současně k podávání.

Hodnocení receptu je 4,7 (30×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Doba přípravy 170 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 150 min

170 min (20 min příprava + 150 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Plátky masa naklepeme, osolíme a obalíme v trojobalu. (Můžeme obalovat v osoleném těstíčku a pak ve strouhance). Krok 2: Prudce osmažíme, jen tak, aby byl hotový obal řízku - pěkně červený, křupavý. Krok 3: Na dno pomalého hrnce nakrájíme brambory, osolíme je a poklademe nedosmaženými řízky. Na každý řízek položíme plátek másla, zavřeme pokličkou a zapneme na High na 2-3 hodiny. Krok 4: Po této době jsou řízky hotové - maso měkounké, obal na nich stále dobře drží, voní malinko máslem....a brambory jsou také uvařené, měkké, ale nerozvařené, provoněné máslem z řízků.

TIP: Nejlepší řízky - oblíbené recepty

Zveřejněno 10. 5. 2015

Poznámka autorky cathleen

Kamarádka dělá řízky, pokud jich musí mít opravdu hodně, v troubě.

Lehce a rychle osmahne, do pekáče naskládá jako listy v knize - nastojato, poklade máslem a několik hodin peče velice mírně v troubě. Maso je pak jako máslíčko.

V pomalém hrnci by šly také naskládat nastojato, už bez brambor, ale budu-li muset chystat větší množství řízků, udělám to jedině takhle.

Navíc se, oproti troubě, v pomalém hrnci řízky nemusí hlídat.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řízky z pomalého hrnce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8l8L

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řízky z pomalého hrnce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8l8L

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (27)

kimlo: díky za vše, zprávu s pochvalou receptu i fotku :-K

Uvaril som, sú výborné, vďaka za recept! Pridávam foto... :yes:

MT.58: V pomalém hrnci, krkovice a ještě pokladená máslem vysušená? Nevím, nikdy jsem nic takového nepotkala, a to je takhle opravdu děláváme. A nejen já, pokud kouknete níže do komentářů.

Nevím, ale měla jsem řízky z krkovice a ty byly po 2 hod. na High tak vysušené, že se nedaly krájet, natož kousat ;-(
Myslím, že High na takovou dobu je hrozně moc... :-//

Dnes byly k obědu, výborné. K bramborám jsem ještě přidala dvě mrkvičky.:yes:

Tento receptík na mne vykoukl z náhodných,to mi uniklo a je to škoda,už bych vyzkoušela,nenapadlo by mi,že se dají řízky udělat i ve frajerovi -PH,tak to určitě brzy vyzkouším;-):yes:

Právě zkouším :-) Brambory v hrnci jsem zakápl olejem a zdá se, že to funguje :yes:

cathleen: děkuji, myslela jsem, že bych si mohla udělat fóra na ráno, pokud je potřebuji mít hned ráno hotové třeba na cestu. Tak holt budu muset vstávat dřív, což mně jako sově moc nevyhovuje.

Zobrazit starší odpověď

filip koníček 22. 5. 2015 15:05
Větší množství řízků peču vždycky na pouť a strašně mě nebaví u toho stát. Tohle si musím uložit, v létě vyzkouším v té troubě:yes:;-)

cathleen: díky díky;-)

Dana61: nepodlévala, kápla jsem pod ně trošku oleje - ale opravdu kápla. Vložené kostky brambor byly mokré a navíc na ně z řízků během vaření "sjelo" máslo. Hotové brambory byly trochu tmavší, než kdyby byly uvařené, ale nic se nepřichytilo, všechno se dovařilo doměkka;-)

cathleen: myslíš, že by šlo řízky předsmažit třeba večer, a do PH je dát až druhý den ráno?

to je úžasný nápad:yes::-D brambory jsem v pomaláči ještě nedělala a proto mám dotaz - podlévala jsi je trošku nebo né? díky;-)

Tak to valím bulvy :-O já smažím klasicky v pánvi a pokud je jich víc (a to většinou je) skládám nastojato do kastrolu a dopeču v troubě.
Ale pomaláč, mne fakt nenapadl :yes::yes:

Mám opravdu radost, že recept přišel vhod:-8 a doufám, že ho někdo brzy vyzkouší ;-)

Tento způsob musím určitě vyzkoušet :yes:. Dovolím si sem přiložit odkaz na mé osvědčené "smažení" v troubě, je to opravdu výborné a doplňuji, že samozřejmě, pokud řízky trochu večer nebo druhý den zvlhnou, stačí je dát chvíli do trouby pouze na horkovzduch a jsou opět jako čerstvé usmažené + 10 :-p:-K:yes:
http://www.toprecepty.cz/recept/12935-smazeni-a-do...

cathleen:Ivi, to je bezvadný nápad, ty řízky musí být asi šťavnaté a já to brzy vyzkouším, 9.bod:yes:

;-):yes: Ivo to je super, určitě vyzkouším:-K:-K

Jana Remkova: :-Dsamozřejmě, opravím, díky.

cathleen: recept mne zaujal, zvlášť teď, když už taky vlastním PH. Můžu se zeptat..tady..."Na každý řízek položíme plátek masa", nemá to být plátek másla?? Já tak nějak hodně podobně dělám řízky v hrnci na mléko. Nakládám je na sebe a mezi každý řízek dávám kousek másla.

Danca: samo, že nechutnaly jako čerstvě usmažené :-) ale obal byl pěkně pevný, netrhal se, neolupoval (nechce se mi do receptu psát - že nebyl měkký a poddajný jako hadr:-p ale nevím, jak jinak to říct)

Moje babička také pekla řízky v troubě, ale pamatuji si, že mi vadil právě ten měkký obal. Pokud ovšem v PH zůstanou řízečky opravdu pěkně křupavé, pak by to vyzkoušela...;-):-p

zizala: když už dělávám řízky, je jich téměř pokaždé hodně - něco mi zmizí z talíře, jen se od sporáku otočím, můžeme je mít klidně i dva dny po sobě a ještě si je manžel vezme do práce na svačinu:-D
Ale určitě to využiju, když dojede na návštěvu syn s rodinou ;-)

Větší množství řízků peču vždycky na pouť a strašně mě nebaví u toho stát. Tohle si musím uložit, v létě vyzkouším v té troubě :yes:;-)

spagetka: píšu - že je to spíš podle kamarádky, která je snad na 130-150°C dopéká v troubě.
Příjemně mě překvapilo, že se od masa obal netrhal a nebyl úplně měkký (to se u těch řízků z trouby stává).

Tak to teda koukám, že i tu lze využít loudálka :-O:-O To musím vyzkoušet.:yes:

Tématické fráze:
recepty na vareni v pomalem hrnci, vaření v pomalém hrnci, recepty pro vareni v pomalem hrnci, pomalý hrnec, vaření v pomalém hrnci recepty, pomalý hrnec recepty, recepty na pomalé vaření, pomalý hrnec na vaření recepty, hrnec na pomalé vaření recepty, rizek v pomalem hrnci, recepty z pomalého hrnce, recepty pro pomalé vaření, kuchařka pro pomalé vaření, hrnec pro pomalé vaření recepty, recepty pomalý hrnec, veprove rizky v pomalem hrnci, recepty pro pomalý hrnec, pomaly hrnec výborný recept, recepty v pomalém hrnci, řízky v ph

Suroviny:
maso vepřové, vejce, mouka hladká, strouhanka, sůl, brambory, máslo

Přidat fotografie receptu