Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jednoduché a levné koblihy

Koblihy, které na 100% vyjdou, vytvoříte s pomocí našeho receptu. Budou lehounké a voňavé. Věřte, že se k jejich přípravě budete rádi a opakovaně vracet. Sladká smažená dobrůtka, která potěší vaše blízké.

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Náročný

Doba přípravy 130 min Doba přípravy: 120 min Doba tepelné úpravy: 10 min

130 min (120 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 243 kJ /
2 448 kcal
Bílkoviny68,51 g
Tuky40,90 g
Vláknina17,44 g
Cholesterol 426 mg
Sodík 474 mg
Sůl1,16 g
Sacharidy421,96 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny suroviny dáme do pečky (tekuté, sypké) a zapneme program Těsto. Krok 2: Kdo pekárnu nemá, zadělá z trochy vody, cukru, mouky a všeho droždí (vše z odvážených surovin) kvásek a nechá ho 20 minut nakynout. Pak přidá zbytek surovin a vymísí těsto, které je třeba asi hodinu nechat vykynout. Krok 3: Po vykynutí těsto propracujeme a rozdělíme na 20 dílů (asi po 45 - 50 g), každý zakulatíme a uděláme do něj prstem hluboký důlek (až k podložce). Krok 4: Necháme nakynout, před vložením do vřelého oleje důlek obnovíme a smažíme nejdříve stranu s důlkem, přikryté pokličkou. Pak obrátíme a dosmažíme už bez pokličky. Krok 5: Po okapání na ubrousku důlek naplníme marmeládou a koblihy pocukrujeme. Krok 6: Můžeme dělat i jako klasické, plněné koblihy, ale tento způsob dá méně práce, zabere méně času a je jistota, že při smažení nevyteče žádná marmeláda do oleje.

Zveřejněno 11. 5. 2015

Poznámka autorky cathleen

Recept ze stránek http://www.pekarnomanie.cz/

Doufám, že se tu nerozjede diskuze o rozdílu mezi koblihem a vdolkem :))

Toto tvarování mě naučila jedna známá, u nich se tomu říkalo koblihy a tak jsme to přejali.

Kdo má raději klasické tvarování, udělá podle sebe. Těsto je koblihové, nadýchané, lehounké a opravdu výborné. Zkuste.

.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jednoduché a levné koblihy

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pPwN

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jednoduché a levné koblihy

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pPwN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

Dagmar Muroňová 11. 10. 2017 18:46
Helena: Věřila bych tomu s tou vodou, protože když jsem minule do muffinového těsta dala místo mléka "jen" šťávu z kompotu, byla jsem překvapená, jak byly lehké, kypré a vzdušné... tenhle recept taky určitě brzo vyzkouším!

Dagmar Muroňová: s vodou peču kynuté už dlouho, jak píše Alžbětina :-K, ani nevím, proč jsem začala. Ale byla jsem překvapená s výsledkem a od té doby to po mě s úspěchem vyzkoušelo víc mých kamarádek - taky spokojené ;-)

Promiňte, ale vážně dávate vodu, nemůžu to vyměnit za mléko.
K vodě v pečivu nemám důvěru. Jinak vypadají moc dobře a chtěla bych je vyzkoušet, ale bez vody.

Helena: zkuste překonat Vaši nedůvěru k vodě :-D a uvidíte, jak budete překvapená. Těsto bez mléka je mnohem lehčí a vláčnější, netvrdne tak rychle. Přesvědčila mě o tom kdysi vánočka (myslím) tady od Cathleen.

Zobrazit starší odpověď

Recept se mi moc líbí:yes:. Dělala jsem je jako bavorské vdolky, zdobené tvarohem a povidly. Všem chutnaly:yes:

Zdenka1, rozinka63, teny1: moc vám všem děkuji za zprávu, jsem ráda, že chutnají:-K

Moc jsem nevěřila, ale musím říct jsou opravdu jednoduché a velmi chutné. Už nebudu dělat jiné. Děkuji.:-)

dneska jsem je objevila, hneu udělala a můžu konstatovat, že vše co píšete je pravda. VYNIKAJÍCÍ, jednoduché, stručné. Všem doporučuji.:yes::-p:yes::-p:yes::-p

Luxusní já dělala z pudingem a marmeládou z rybízu. Dělala jsem kuličky podkynula a pak zplacla a usmazila a stejně se nafoukli nádherné. Jo a použila jsem sušené droždí. Za tenhle recept jednička z hvezdickou:-)):-))

cathleen: Makové koblížky můžeš Ivo udělat z běžného "koblížkového" těsta. Maková náplň je stejná, jako se dává do buchet, dává se dovnitř , nechají dobře nakynout a pak se smaží. Dělala jsem je snad jen 2 x, jsou dobré, ale velmi syté.

Výýborné :yes:jen důlek mi tam nezůstal,asi mohly ještě kynout.:yes:
Přidala jsem s dovolením fotku.

Aluša: :-O ach, to jsem ještě neslyšela, nečetla, nedovedu si představit....nemůžeš blíž popsat, prosím?

Kobližky jsou vynikající, místo marmelády sem dala mák s rozinkami podle mé maminky:yes::-)

Chmarska Eva, eva k.: to je fajn, že vám chutnají :-)) je to jeden z mých nejstarších receptů, doma jiné koblihy neděláme.

Super,určitě brzy vyzkouším. :-p

Koblížky jsou božííííííííííííííííí.Mnohokrát jsem koblížky zkoušela, různá těsta, ale tento receptík nemá chybu. :-K

Dnes jsem je dělala,jsou vynikající:yes:

:yes: krása, jen se zakousnout:-p:-K

Tématické fráze:
jednoduché koblihy, recept na koblihy, smazene koblihy, koblihy recept, koblihy bez drozdi, levné a dobré koblihy, koblihy plněné marmeládou, recepty na koblihy, recept na dobré koblihy, jednoduchý recept na koblihy, lehke koblihy, dobré koblihy, vynikající koblihy, jak smažit koblihy, recept na koblihy bez droždí, jednoduché recepty, koblihy z vody, koblihy s marmeladou, klasicke koblihy, recept koblihy

Suroviny:
voda, tuk hera, žloutek, cukr, rum, šťáva citronová, kůra citronová, sůl, mouka hladká, droždí čerstvé

Přidat fotografie receptu