Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Těstoviny s brokolicí, bazalkou a piniovými oříšky

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

hazel hazel

Středně náročný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min

30 min (15 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 888 kJ /
2 841 kcal
Bílkoviny73,27 g
Tuky101,20 g
Vláknina27,00 g
Cholesterol 281 mg
Sodík 50 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy395,88 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vařit brokolici 2 minuty ve velkém hrnci v osolené vodě. Po dvou minutách vybrat brokolici z vařící vody a dát ji stranou. Krok 2: V této vodě hned uvaříme těstoviny podle návodu (8-10 minut). Scedíme a necháme si 1/2 hrnečku vody z vařených těstovin. Krok 3: Mezitím na střední teplotě ohřejeme velkou pánev, přidáme máslo a hřejeme asi 2 minuty za stálého míchání. Potom přidáme brokolici a ještě restujeme asi 1 minutu. Krok 4: Opatrně přimícháme uvařené těstoviny, bazalku, opražené piniové oříšky a citrónovou šťávu.. Osolíme a opepříme, podle chutí a zamícháme s vodou z uvařených těstovin. Krok 5: Kazdou porci pokapeme maličko olivovým olejem.

Zveřejněno 11. 5. 2015

Poznámka autorky hazel

Recept mám z časopisu Recipes for Busy Life.

Je to oblíbená a rychle udělaná večeře.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Těstoviny s brokolicí, bazalkou a piniovými oříšky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lPY5

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Těstoviny s brokolicí, bazalkou a piniovými oříšky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lPY5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Tématické fráze:
brokolice s těstovinami bazalkou, recept na zapekanou brokolicí, recept s piniovými oříšky, testoviny z hrnicku, lazagne s piniovími oříšky, bezmasa jidla z testovin

Suroviny:
brokolice, těstoviny, máslo, bazalka čerstvá, šťáva citronová, sůl, pepř, olej olivový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu